Kremlinul promite acţiuni în justiţie pentru transferul plănuit de UE către Ucraina cu venituri din activele ruse

F.D.
Internaţional / 23 iulie

Kremlinul promite acţiuni în justiţie pentru transferul plănuit de UE către Ucraina cu venituri din activele ruse

Kremlinul a calificat marţi drept "furt" planul Uniunii Europene de a folosi dobânzile la activele ruseşti îngheţate pentru a finanţa sprijinul militar pentru Ucraina, şi a spus că va acţiona în justiţie pe oricine implicat în această decizie, relatează Agerpres.

Şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, a anunţat luni că la începutul lui august va fi efectuată prima tranşă de 1,14 miliarde de euro ca ajutor militar pentru Ucraina, provenită din veniturile obţinute din activele ruse îngheţate.

"Astfel de acţiuni de furt nu pot rămâne fără reciprocitate", le-a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, reporterilor. "Aceşti bani nu doar că sunt practic furaţi, dar vor şi folosiţi pentru cumpărarea de arme", a adăugat el.

"Cu certitudine, vom lucra la posibila acţionare în justiţie a acelor persoane care sunt implicate în luarea deciziilor şi implementarea lor, întrucât aceasta este o încălcare directă a dreptului internaţional, este o încălcare a drepturilor de proprietate", a mai spus el.

După ce preşedintele Vladimir Putin a trimis trupele în Ucraina în 2022, SUA şi aliaţii lor au interzis tranzacţiile cu Banca Centrală şi Ministerul de Finanţe ale Rusiei, blocând circa 300 miliarde de euro în active suverane ruse în Occident.

State UE percep dobânzile rezultate din aceste active îngheţate - obligaţiuni şi alte tipuri de titluri de valoare în care Banca Centrală rusă investise - şi le plasează într-un fond UE ce va fi folosit pentru a ajuta Ucraina.

Profiturile sunt estimate la 15-20 miliarde de euro până în 2027.

Putin spune că Occidentul a declanşat un război economic împotriva Rusiei, dar că economia acesteia s-a dovedit rezilientă, crescând cu 3,6% anul trecut, în timp ce sancţiunile au eşuat.

Kremlinul a afirmat în mod repetat că orice confiscare a activelor ruse contravine tuturor principiilor pieţei libere pe care Occidentul le proclamă şi că ar submina încrederea în dolarul american şi în euro, în acelaşi timp descurajând investiţiile globale şi subminând încrederea în băncile centrale occidentale.

Potrivit agenţiei RIA Novosti, Ministerul de Externe rus a transmis marţi că Moscova va avea un răspuns dur la orice folosire a veniturilor din activele sale.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. daune de razboi...

    1. Pai nu spunea Putin ca nu recunoaste Sistemul de Drept al Occidentului. Sa ne dea Putin in judecata la Curtea de Arbitraj de la Vladivostok...

    Au posibilitatea să nu recunoască hotărârea judecătorească. :

    Referindu-se la dreptul internațional, Pleșcov o ia înaintea celor 8 miliarde persoane mai îndreptățite decât el să o facă. : 

    1. Dar mai ales au posibilitatea sa opreasca invazia asupra Ucrainei. si puf! le dispar toate problemele.

    Si Rusia a luat Crimeea (cu active incluse) la auzul unui posibil refuz viitor de inchiriere porturile Ucrainiene catre Armata Ruznaca.... In Gross Capital ...cred ca Ruznacul a luat militar mai mult decat primeste Ucraina acum din activele Rusnace... a nu se incurca "valorile reale" cu valorile nominale in dolari sau euro... ca rusnacul cam la asta se refera...la valoare nominala euro dolari a activelor blocate din alte state aflate in balon de credit valuta forte..comparativ cu balonul din rusia ori moneda lor....

    s c c r e t 

    Activele occidentale din Rusia este mai mare ,

    decat cele rusesti din occident,

    deci despre ce tot povestim degeaba 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb