Kremlinul susţine că avioanele F-16 livrate Ucrainei de aliaţii occidentali vor fi doborâte

F.D.
Internaţional / 1 august

Kremlinul susţine că avioanele F-16 livrate Ucrainei de aliaţii occidentali vor fi doborâte

Rusia a dat asigurări joi că avioanele de luptă F-16 pe care Occidentul le-a promis Ucrainei vor fi ''doborâte'', precizând că aparatele, dintre care unele au fost deja livrate potrivit anumitor media, vor avea puţin efect pe câmpul de luptă, relatează Agerpres.

"Nu există un remediu magic, niciun panaceu, şi forţele aeriene ale regimului de la Kiev nu vor avea acest panaceu", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"Aceste avioane (...) vor fi doborâte. Dar, bineînţeles, aceste livrări nu vor putea avea impact semnificativ asupra cursului evenimentelor de pe front", a adăugat el.

Ucraina pledează de aproape doi ani pe lângă partenerii săi occidentali să-i fie livrate avioane F-16, considerate bijuteria coroanei pe lista lungă de material militar pe care Kievul l-a solicitat aliaţilor săi.

Avionul de luptă de fabricaţie americană este elogiat pentru precizia, viteza şi raza sa de acţiune. Kievul speră că posibilitatea flotei sale aeriene de a-l utiliza îi va permite să se protejeze mai bine de bombardamentele ruse, notează AFP.

Mai multe state NATO s-au angajat să furnizeze un număr variabil de avioane de luptă şi instruiesc de mai multe piloţii şi echipajele ucrainene.

După campania aeriană rusă agresivă din ultimele luni, preşedintele Volodimir Zelenski a făcut din ameliorarea apărării aeriene ucrainene una dintre priorităţile sale în timpul întâlnirilor cu aliaţii.

Cu prilejul unui interviu acordat AFP în mai, Zelenski a declarat că Ucraina are nevoie de 130 de avioane F-16 pentru a asigura paritatea cu aviaţia rusă.

Partenerii Ucrainei au promis totuşi să trimită mai puţin de 100 avioane F-16 până în prezent, majoritatea avioanelor urmând să ajungă într-o perioadă de mai mulţi ani, după o formare aprofundată a piloţilor ucraineni.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Mortu' de la groapa nu se mai intoarce. Ucraina e infranta, Zelenski stie si el asta, dar nu poate capitula, ca il decapiteaza fanaticii din jurul lui.

    1. Wishful thinking. Se trateaza daca vrei :)))

    Esti tare aproape de adevar

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb