László Borbély: "Pentru o negociere de succes, România trebuie să aibă o poziţie fermă, care să fie agreată atât de Guvern şi de Preşedinţie, cât şi de Parlament"

F. A.
Comunicate de presă / 22 noiembrie 2012

În cadrul şedinţei de plen a Camerei Deputaţilor şi Senatul, întrunite în şedinţă comună, în care se solicita preşedintelui Traian Băsescu să nu accepte propunerea de reducere a bugetului european, deputatul UDMR László Borbély, preşedintele Comisiei de Politică Externă din Camera Deputaţilor, a declarat că ţara noastră trebuie să fie reprezentată la nivelul instituţiilor europene printr-o poziţie comună Parlament-Guvern-Preşedinţie, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

"Propun să avem în viitor o relaţie instituţională între Comisia de Afaceri Europene a Parlamentului şi Guvern. Trebuie să avem o poziţie puternică naţională. Fără o poziţie puternică naţională nu ai şanse pentru o negociere de succes. Acesta trebuie să fie mesajul de principiu al Parlamentului. Să avem o poziţie comună Parlament-Guvern-Preşedinţie şi atunci vom fi mai puternici", a susţinut László Borbély în cadrul reuniunii. 

Deputatul UDMR a declarat că într-adevăr, în calitate de instituţie fundamentală a unei democraţii, Parlamentul, ar trebui să dezbată în mod curent temele de interes European. "Parlamentul României este unul dintre puţinele parlamente din Uniunea Europeană care nu a prea a avut niciun fel de reacţie faţă de unele decizii ale UE. Din 2006 puteam avea o dezbatere şi pe tema subsidiarităţii. Trebuie să dezbatem aceste lucruri în Parlament, dacă e nevoie să avem şi o poziţie, de care să ştie şi preşedintele României şi prim-ministrul", a spus Borbély.

De asemenea, vicepreşedintele UDMR, a subliniat că ţara noastră trebuie să adopte o poziţie cât mai fermă în cadrul Uniunii Europene: "Este nevoie câteodată şi de a ne asculta şi de a ne impune câteodată punctul de vedere, şi ne-am impus de câteva ori în Consiliul de mediu punctul de vedere, timp de un an şi jumătate. România, ca a şaptea ţară din Uniunea Europeană, se poate alia cu Polonia, cu fostele ţări socialiste, eventual cu ţările balcanice, aşa cum am şi făcut, şi aşa şi-au dat seama cei mari din Uniunea Europeană că nu numai ei iau deciziile la nivelul Uniunii Europene. Trebuie deci să avem o decizie fermă pe baza căreia să putem negocia. Dar, dacă nu pornim de la o poziţie puternică, naţională, nu avem şanse de succes în cadrul negocierilor", a susţinut Borbély.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb