LA 31 DECEMBRIE 2010  Fondul de pensii administrat de Eureko - 233 milioane lei

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 martie 2011

Activele fondului de pensii obligatorii administrat de Eureko totalizau la sfârşitul anului trecut 232,860 milioane lei, din care instrumentele cu venit fix erau în sumă de 188,475 milioane lei (80,9%), iar acţiunile însumau 23,415 milioane lei (10,1%), potrivit unui comunicat Eureko.

La data menţionată, activele mai cuprindeau depozite bancare de 18,401 milioane lei (7,9%), sume în curs de decontare - 1,859 milioane lei (0,8%), în timp ce valoarea de piaţă a instrumentelor derivate se ridica la 708.772 lei, reprezentând 0,3% din total.

Potrivit documentului menţionat, strategia investiţiilor în instrumente cu venit fix a avut la bază preferinţa pentru maturităţi lungi în anticiparea scăderii dobânzilor şi o distribuţie relativ uniformă a rating-urilor emitenţilor, alţii decât statul român.

Pentru anul trecut, strategia investiţiilor în acţiuni a avut în vedere diversificarea şi în exteriorul României datorită perspectivelor economice incerte oferite de mediul economic local, diversificarea prin expunere la pieţe emergente necorelate cu Europa Centrala şi de Est, prin intermediul firmelor care desfac mărfuri şi produse în aceste regiuni.

În privinţa fondului de pensii facultative, Eureko informează că instrumentele cu venit fix erau în sumă de 994.443 lei (69,4%), acţiunile însumau 190.963 lei (13,3%) şi depozitele bancare erau de 251.916 lei (17,6%).

Eureko susţine că a decis să publice portofoliul detaliat de investiţii al fondurilor de pensii private pe care le administrează, inclusiv datele de mai sus, "în scopul sporirii încrederii participanţilor în sistemul de pensii private din România". "Decizia echipei de conducere a Eureko de a face publice portofoliile de investiţii ale fondurilor de pensii pe care le adminis-trăm a fost luată cu convingerea că un plus de transparenţă pe această piaţă este binevenit, fiind în spiritul valorilor care guvernează activitatea Eureko în România. Sperăm că prin această decizie să contribuim la creşterea gradului de educaţie financiară a populaţiei şi să îi ajutăm pe participanţi să ia deciziile potrivite în legătură cu banii lor", a spus Radu Crăciun, director de investiţii în cadrul Eureko SAFPP.

Eureko SAFPP este primul administrator care face public portofoliul de investiţii al fondurilor de pensii private pe care le administrează.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb