LA A DOUA ÎNCERCARE Acţionarii Electrica au aprobat planul de investiţii

A.A.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 13 iulie 2015

Acţionarii Electrica au aprobat planul de investiţii

Remuneraţia directorilor, aprobată, dar cea a administratorilor, respinsă

Acţionarii "Electrica" (EL) au aprobat, joi, planul de investiţii pentru 2015, după ce în aprilie îl respinseră, confrom raportului transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Astfel, "Electrica" plănuieşte investiţii de 859,6 milioane lei, în acest an, dintre care 778 milioane lei din fonduri proprii, iar restul din credite şi fonduri europene.

Acţionarii au aprobat şi limitele generale ale remuneraţiei directorilor care au contract de mandat cu Electrica, însă au respins propunerea făcută de consultanţi în ceea ce priveşte remuneraţia membrilor Consiliului de Administraţie al Electrica.

Membrii Consiliului de Administraţie, împreună cu managementul Electrica, consideră că aprobarea Planului Anual de Investiţii pentru anul 2015 şi a remuneraţiei directorilor executivi (numiţi prin mandat de CA) sunt factori cheie, care vor consolida evoluţia pozitivă a Electrica, contribuind la atingerea obiectivelor sale strategice, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, acţionarii au solicitat amânarea discuţiilor privind remuneraţia membrilor Consiliului de Administraţie al Electrica, pentru următoarea AGA.

În aprilie, acţionarii respinseseră planul de investiţii propus de conducerea companiei pentru acest an şi au solicitat ajustarea lui conform prospectului de listare a Electrica SA.

Ulterior, conducerea Electrica a postat pe site-ul companiei o scrisoare către acţionari, prin care îi anunţă că le va propune spre aprobare majorarea programului de investiţii reglementate aprobat de ANRE (reglementatorul pieţei de energie) pentru perioada 2014-2018, până la aproximativ 3,5 miliarde de lei.

Conducerea Electrica a explicat, atunci: "În prospectul de ofertă, grupul Electrica şi-a exprimat intenţia de a investi, în perioada 2014-2018, suma de 4,7 miliarde lei în reţeaua de distribuţie, din care 1,07 miliarde lei în 2015".

Planul s-a bazat pe disponibilitatea ANRE de a-l aproba. Însă, în decembrie 2014, ANRE a avizat o reducere semnificativă a Ratei Interne de Rentabilitate. Mai mult, în ianuarie 2015, reglementatorul a aprobat un plan de investiţii al Grupului pentru 2014-2018, în valoare de 3,1 miliarde lei, fără să ţină cont că din perspectiva Electrica, companiile de distribuţie din grup au respectat prevederile metodologiei aplicabile şi calculul tarifar, punând la dispoziţia ANRE toate documentele solicitate, conform sursei citate.

Oficialii companiei au mai precizat că ANRE a solicitat ca grupul să îşi concentreze activităţile investiţionale în ultimii ani ai perioadei de reglementare.

Astfel, compania a fost nevoită să propună acţionarilor, iniţial, un plan de investiţii de numai 595 milioane lei în acest an, cu menţiunea că nu are cum să nu respecte dispoziţiile ANRE. Compania a subliniat că şi această sumă este cu 11% mai mare faţă de valoarea aprobată de reglementator.

În cadrul Adunării Generale a Acţionarilor de joi a fost prezentat şi planul strategic al Consiliului de Administraţie al Electrica pentru perioada 2015-2018, obiectivele prioritare fiind creşterea valorii pe termen lung pentru acţionari, precum şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite consumatorului final, conform comunicatului companiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb