LA AGEA DE IERI A SIF MUNTENIA Solicitările lui Ben Madadi nu au trecut de votul acţionarilor

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 noiembrie 2021

Solicitările lui Ben Madadi nu au trecut de votul acţionarilor

Florian Munteanu, preşedintele AISIF: "Există acţionari care, conform Regulamentului UE nr. 231/2013, prezintă un conflict de interese faţă de SAI Muntenia Invest şi ar fi trebuit să se abţină de la vot" Cătălin Buzdea, membru AISIF: "Domnul Nicu Buică a refuzat să răspundă întrebărilor mele şi a altor acţionari" "Sunteţi într-o gravă eroare", a spus de mai multe ori, pe parcursul şedinţei, directorul general al SAI Muntenia Invest, Nicu Buică

Acţionarii SIF Muntenia (SIF4) au respins, la adunarea extraordinară de ieri, punctele puse pe ordinea de zi de Ben Madadi, cel mai mare investitor al societăţii, între care solicitarea de dividende în sumă de 350 milioane de lei şi revocarea administratorului SIF-ului, într-o şedinţă în care membrii Asociaţiei Investitorilor la SIF-uri (AISIF) au reclamat că Nicu Buică, directorul SAI Muntenia Invest, refuză să răspundă întrebărilor acţionarilor.

Florian Munteanu, preşedintele AISIF, ne-a declarat: "Administratorul SAI Muntenia Invest a evitat să răspundă la întrebări, spunând fie că problemele ridicate nu fac subiectul adunării deoarece nu sunt incluse pe ordinea de zi, fie motivând că răspunsurile au fost date deja, în documentele pregătitoare pentru AGEA".

Preşedintele Asociaţiei a adăugat: "În altă ordine de idei, există acţionari care, conform Regulamentului Uniunii Europene nr. 231/2013, prezintă un conflict de interese faţă de SAI Muntenia Invest. Or aceştia, conform legislaţiei europene în vigoare, ar fi trebuit să se abţină de la vot, tocmai pentru că ar avea de câştigat în urma votului unor puncte aflate astăzi (n.r. ieri) pe ordinea de zi. Dar, aceştia şi-au exprimat votul".

În opinia sa, în cazul SIF Banat- Crişana, care deţine 99,9% din SAI Muntenia Invest, conflictul de interese este asumat, având în vedere că SAI Muntenia Invest este o filială a SIF1. "Aceste lucruri sunt reglementate clar de legislaţia europeană în vigoare", ne-a spus preşedintele AISIF.

De altfel, Florian Munteanu, alături de Ben Madadi, au ridicat problema conflictului de interese în timpul adunării, dar Nicu Buică a negat existenţa unui astfel de conflict.

"Sunteţi într-o gravă eroare (...). Registrul conflctelor de interese a fost publicat", a spus directorul SAI Muntenia Invest, adăugând că SIF Muntenia este o societate reglementată.

La rândul său, Cătălin Buzdea, acţionar şi membru AISIF, ne-a declarat, după şedinţă: "Am plecat complet nemulţumit de la adunare, din cauza atitudinii directorului general al SAI Muntenia Invest, domnul Nicu Buică, care a refuzat să răspundă întrebărilor mele şi a altor acţionari, spunând constant că - «Nu este o întrebare referitoare la punctele de pe ordinea de zi»".

De exemplu, acţionarul a întrebat care este raţionamentul economic pentru care SIF Muntenia susţine politica SIF Banat-Crişana, de a nu acorda dividende. "Pentru mine, era hotărâtor în privinţa votului, deoarece voiam să aflu care este direcţia în care se îndreaptă managementul SIF Muntenia şi voiam să îmi fac o idee despre profesionalismul său. Dar, domnul Buică a considerat că nu este un aspect relevant pentru ordinea de zi, chiar dacă se discuta despre revocarea SAI Muntenia. Este o atitudine complet neprofesionistă", ne-a spus Cătălin Buzdea.

Acţionarul a adăugat: "De asemenea, a fost o totală lipsă de respect faţă mine ca acţionar, când directorul SAI Muntenia Invest a dat cuvântul unui alt acţionar, pe motivul că are mai multe acţiuni decât mine".

În rest, acţionarii au întrebat despre investiţiile SIF Muntenia în unităţile unor fonduri, la care Nicu Buică a punctat că SAI-ul deţine nişte instrumente financiare şi că nu are influenţă asupra managementul acelor fonduri. De asemenea, directorul general al SAI Muntenia Invest a spus că suma de 350 de milioane cerută de Madadi ca dividende nu există în societate şi că deciziile de investiţii în anumite instrumente financiare s-au făcut pentru diversificare, dar fără să ofere mai multe detalii.

Adunarea a avut un cvorum de 37,61%, ceea ce înseamnă că, având în vedere istoricul adunărilor acţionarilor SIF Muntenia, fondurile indicate de Ben Madadi în mai multe rânduri că se află în conflict de interese cu administratorul SIF Muntenia au participat.

Propunerea privind alocarea de dividende în sumă de 350 milioane de lei, incluse în rezultatul reportat, introdusă pe ordinea de zi la solicitarea investitorului, a fost respinsă cu 64,45% din voturile exprimate, respectiv 190,19 milioane de voturi "împotrivă". Propunerea privind revocarea SAI Muntenia Invest a fost respinsă cu 64,05% din voturile exprimate, echivalentul a 189,03 milioane de voturi "împotrivă". Interesant este că, la acest punct au fost exprimate 62,73 de milioane de voturi "pentru", echivalentul a aproape 8% din totalul acţiunilor SIF-ului, ceea ce înseamnă că pentru revocarea administratorului SIF Muntenia au votat şi alţi acţionari decât cei din AISIF, conform unor opinii din sală. Ben Madadi avea, la ultima raportare, 6,13% din societatea de investiţii finanicare.

Punctul privind revocarea hotârârii acţionarilor SIF Muntenia privind derularea unui program de răscumpărare, motivul pentru care fuseseră iniţial covocaţi acţionarii, a fost aprobat cu 81,67% din voturile exprimate.

Amintim că, SAI Muntenia Invest a anunţat înainte de adunare că, dintre punctele solicitate de Ben Madadi, cele legate de distribuirea de dividende, revocarea SAI-ului şi numirea membrilor de Consiliului de Administraţie, sunt de competenţa adunării ordinare a acţionarilor, nu extraordinare. Astfel, în cazul aprobării respectivelor hotărâri, există posibilitatea anulării lor.

Conform unor raportări de la Bursa de Valori Bucureşti, la finele lunii august a anului trecut, o serie de societăţi şi vehicule financiare aveau peste 5% din SIF4. FIA Romania Strategy Fund, din Liechtenstein, deţinea 5,14% din SIF Muntenia, societate care împreună cu SIF Banat-Crişana, deţinea toate unităţile fondului. SAI Swiss Capital avea, prin două fonduri (Active Plus şi Active Dinamic), 5,14% din SIF Muntenia. Ambele fonduri sunt deţinute aproape de în totalitate de SIF1 şi/sau SIF4. Certinvest avea 5,11% din SIF Muntenia, în condiţiile în care fondul Certinvest Acţiuni era deţinut aproape complet de grupul SIF1&4. SAI Broker deţinea 5,14% din SIF Muntenia prin mai multe fonduri, finanţate în diferite proporţii de SIF1 şi SIF4. În fine, SIF Banat-Crişana avea 5,11% din SIF Muntenia, societate ce are 99,9% din SAI Muntenia Invest.

Opinia Cititorului ( 22 )

  1. Bursa noastră e tare de tot. Vin unii la adunare la o companie cu acțiuni cumpărate din banii companiei ????

    În țări civilizate ăștia ar fi fost în pușcărie pentru a încalcă o grămadă de prevederi penale. Noi vorbim de conflicte de interese, care și ele există, dar aici în primul rând e vorba de delapidare. 

    Oare cati bani din totalul sifonat le ramane celor doi, Dragoi si Buica? Oare cat trebuie sa dea an-de-an pentru protectie la 1) parlament, 2) ASF si 3) probabil chiar și parchet?

    Baietii au o gramada de plangeri penale la care nu se lucreaza nimic de ANI...  

    Eu ma intreb daca Dragoi si Buica si restul sifonarilor mai dorm linistiti.... sau poate ca se bucura ca in conditiile incalzirii globale se vor muta la racoare

    1. De 30 de ani s-a furat in tara asta ca in codru, apropo nici codru nu mai avem, dar nu cei care au furat sau fura cum este cazul lui Dragoi si Buică ma inspăimanta ci faptul ca totul s-a intamplat cu acordul institutiilor statului, în cazul nostru ASF. Numai daca s-ar fi uitat pe ziarul Bursa ar fi putut incepe o investigatie si sa dea un mesaj. Un jaf pe fata la Sif4 ! Sunt un actionar micut dar am scris un imeil in care am solicitat de la ASF sa spuna ceva in legatura cu ce aud despre Sif4 si nimic chiar daca au trecut 30 de zile.....!

      ASF-ul nu a raspuns Busei si crezi ca baga in seama vreun actionar (in afara de cooperativa din care fface si ea parte)? Astia de la ASF sunt stat int-un stat fara stat.

      Marea problema la noi (pe langa educatia de acasa care lipseste tot mai multora dintre noi) este justitia. De acolo pleaca totul. Datorita ei exista hotia asta multilateral dezvoltata. 

    SIF 1 adica najib. Nu stiu de ce nu spunem pe nume.sifele astea sunt ale lui Najib și adunarile sunt simple formalități.

    [...] De multe ori e suficient sa te uiti la fata unui om ca sa stii cu cine ai de-a face. Fata lor spune totul!

    Referitor la SIF4, Madadi nu are sanse reale de a se impune pana cand nu desfiinteaza concertarea iar pentru asta are nevoie de ASF (fie de buna voie ceea ce este imposibil acum, fie prin constrangerea institutiei de legislatie si hotararile judecatoresti). Problema capusarii SIF-urilor trebuie ridicata la nivel mai mare decat AGA si ASF. 

    1. ...

      ...

      Cei de la ASF sa-și faca datoria si daca nu actioneaza dupa toate dezvaluirile care s-au facut aici pe ziarul Bursa, trebuie sa facem sesizare la DNA !

      De ce nu va duceți în instanta ? Pt ca știți ca nu aveți legea de partea voastră și acum face presiune pe ASF.

      Sunt destule procese pe rol.

      De ce intrebi? Vad ca tu crezi ca stii raspunsul. Doar ca nu stii ca suntem deja in instanta. Asa ca intrebarea ta este vadit neinformata iar raspunsul tau este vadit prostesc.

      Pai dacă sunteți în instanta de ce toate aceste mizerii? Tu nu ești un vădit, ci un asimptomatic . Noroc ca nu te doare.

      Sergiu, câte acțiuni ai la sife? Câte are și Buică și camarila , zero cumparate sau cele date gratuite de la najib din banii companiei . Nu instanța , asf trebuie sa mature mizeria . De-aia plătim taxe la fiecare Tranzacție . Disprețul pe care îl afișează Buică e direct proporțional cu incompetenta lui.

      Sergiu o sa îți răspundă dacă îl lasă " Îl liderio Maximo", cel mai mare și mai tare investitor. Dacă nu, ghinion.

      Make, esti tare! Ai reusit sa surprinzi in niste poze absolut sugestive si superbe septelul de la SIF1 si 4.

      Felicitari!

      Incompetenta ca incompetenta, dar ai vazut ce fata are?

      Masca anti-Covid e o binefacere pentru el. 

      ASF aplică corect legea, fapt confirmat și de sentințe judecătorești. Denunțul calomnios reprezonta infracțiunea de inducere în eroare a organelor Judiciare.

      Reprezentantul grupului infracțional condus de fiul securistului țepar Dan Drăgoi lovește din nou și minte. N-am ce să răspund la minciuni. Care sentințe? Minciuni...

      Asta e răspuns de ASF. De aia e stupid. Instantele nu au judecat în penal. Încă. Comercialul nu e penal, ce nu știe stimabilul ASF ist dar se simte repede cu musca și sare cu lozinci. Astea sunt vrăjeli de ASF. Denuntul calomnios se probează cum ca ar fi calomnios. Nu va învață nimic la asf în afara de vrăjeală si bătut câmpii pana la amețeala. Analfabetismul funcțional de înalt nivel din ASF trebuie iertat de acționarii prejudiciati de grupul bine protejat tot de ASF. Ar fi dificil sa fii un profesionist și sclav lui Buica, Dragoi, Juravle. Dar poți fi în căutare de susținere din piață a dl Buica, Dragoi & co pentru niște posturi din care sa debitezi doct despre cum instantele confirma ca ASF. Și despre denuntul calomnios. Totul e denunț calomnios. Ei, toți sfinții și toate mumiile, moaștele sfinte ale ASF piața de capital, în frunte cu Gradinarul și Stefanoaia, hiper profesionistii de pe lume acolo sunt adunati. Cum sa se dedulceasca asa niște îngeri la ce o da dom Dragoi? Ei sunt Sfintele marionete protapite pentru secole în aceleași posturi. Nu visează parlamentul cata sfințenie prin niște colturi ale consiliului și la directorii lor cei agili. Și cata influenta se misca în jurul lor și al ASF. E plin de toată influenta. Se închina preasfintii în timp ce ingenunchiaza cu credință la icoana lui Dragoi și a lui Lakis. Iar când suna Buica și Juravle practic le pune chiar Dumnezeu mana în cap. Se poate sa fie lăsați asa niște domni bine ai pieței de capital neserviti? Sa trăiți dom Buica, se rezolva acușica! Acușica, nu va enervați! Se face imediat, totul se rezolva. Puteți dormi liniștit, chiar ASF va veghează, tine de 6. Dar, mereu vine și un dar, normal. Urmează organele de cercetare penala. După asigurători la rand e piața de capital și frăția din ASF care păstorește toate mizeriile. O sa le tremure sfinților închinători și moaștelor toti nădragii murdari.

    Nici nu aveau cum sa treaca propunerile, atata timp cat ei au creat fondurile alea pentru a putea vota in AGA de la Sif1&4 si Sif5.

    Raportul de la BET-FI Index Invest la T3 spune multe.

    BET-FI Index Invest,Fondul este gestionat de către SAI Broker SA si avea 1.004.929 actiuni Sif 4 in raportul la T3 cu care voteaza in favoarea conducerii actuale de la Sif4. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8238
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8800
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.2344

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb