LA BIROUL EXECUTIV AL PNL DIN ACEASTĂ DUPĂ AMIAZĂ Ludovic Orban cere excluderea lui Daniel Zamfir din PNL

A.S.
Politică / 28 martie 2018

Daniel Zamfir

Daniel Zamfir

Actualizare 20:13 Alina Gorghiu a declarat, la Antena 3, că speră ca Daniel Zamfir să nu fie exclus din partid.

"Sper ca decizia să fie schimbată. Am semnat o mare parte din proiectele lui Zamfir", a declarat senatorul Alina Gorghiu, în cadrul unei emisiuni difuzate pe Antena 3.

(M.D)

------------

Actualizare 19:20 Senatorul Daniel Zamfir a afirmat, astăzi, că motivele care au stat la baza propunerii de excludere a sa din PNL vin şi din afara partidului, arătând că va cântări cu privire la o decizie de a se alătura altui partid, însă a admis că a avut discuţii cu PSD şi cu ALDE, relatează Agerpres.

"Sunt propus pentru excludere. Am văzut că motivele care au stat la baza propunerii vin dintr-un cumul de fapte, dincolo de frustrările poate de înţeles ale preşedintelui partidului şi anumite interese ale unora din jurul lui. Categoric, motivele excluderii vin şi din afara partidului. Legile pe care le-am propus (...) împotriva cămătăriei categoric au fost motivele care au stat la baza acestei decizii. Mi s-a spus încă de anul trecut că am deviat de la linia partidului. Am spus-o şi în partid şi o să o spun cât voi avea ocazia: am toată convingerea că aceste legi sunt în favoarea oamenilor. Proiectele acestea de lege le-am iniţiat în urmă cu un an de zile, au fost semnate de 15 colegi, senatori şi deputaţi, ele şi-au urmat traseul şi în interiorul partidului şi în interiorul Parlamentului. (...) Am dorit să am un dialog cu preşedintele partidului şi ceilalţi colegi ai mei, îmi aduc aminte poziţiile Alinei Gorghiu şi ale lui Ben Oni Ardelean, care au solicitat ca în interiorul partidului să se discute aceste proiecte de lege. Ele nu au fost discutate niciodată. Asta îmi arată, îmi întăreşte convingerea că nu are nicio legătură excluderea mea cu altceva că din altă zonă s-au făcut presiuni ca eu să fiu exclus din acest partid ca să continui proiectele mele", a declarat Zamfir la Parlament.

Întrebat despre planurile sale de viitor, el a arătat că va cântări foarte bine o decizie.

"Excluderea mea trebuie să fie decisă de Consiliul Naţional al partidului. Eu am solicitat lucrul acesta pentru că am spus că m-am săturat ca la diverse intervale Ludovic Orban tot să-mi arate pisica cu excluderea din partid. Eu vreau să ştiu dacă politica partidului este de a închide ochii la abuzuri, pentru că despre asta este vorba. Eu cred că legile pe care eu le-am propus sunt legi care sunt împotriva abuzurilor băncilor şi IFN-urilor, ori dacă Consiliul Naţional (...) acceptă ca linia partidului să fie cea impusă de Ludovic Orban, adică de a închide ochii la abuzuri, categoric nu se va mai ajunge la excluderea mea pentru că eu mă voi retrage. Nu voi face parte niciodată şi nu mă voi regăsi într-un partid care închide ochii la abuzuri", a spus Zamfir.

El a precizat că a avut discuţii cu colegi de la ALDE şi PSD, după ce a auzit că va fi exclus din PNL.

(M.D)

------------

Actualizare 18:40 Daniel Zamfir a fost propus spre excludere

Decizia a fost luată cu 25 de voturi "pentru", două "împotrivă" şi două abţineri.

Biroul Executiv al PNL a decis şi înlocuirea lui Florin Alexe de la conducerea PNL Sector 3.

(M.D)

------------

Preşedintele PNL Ludovic Orban va cere în această după amiază, în şedinţa Biroului Executiv al partidului (BEx), excluderea senatorului Daniel Zamfir.

Surse politice ne-au declarat că "lămurirea situaţiei senatorului Daniel Zamfir şi a filialei PNL sector 3" se află pe ordinea de zi, la punctul 3.3. Aceleaşi surse susţin că BEx nu poate să decidă excluderea din partid a senatorului PNL, ci doar Biroul Politic Naţional care s-ar putea reuni după Paşte.

Daniel Zamfir a fost invitat să participe ca să-şi expună punctul de vedere. Senatorul PNL se află de mai mult timp într-un conflict deschis cu preşedintele PNL, Ludovic Orban, care l-a ameninţat cu excluderea, ca urmare a unor iniţiative legislative precum cea cu plafonarea dobânzilor.

În luna ianuarie, Zamfir a pierdut preşedinţia Comisiei economice din Senat, aceasta fiind preluată de senatorul PNL Florin Cîţu.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Rusine PNL! Vai de țara aceasta. Sper ca d-nul Zamfir sa-si faca partid nou cu oameni ce sa reprezinte interesele cetățenilor țării nu ale lui Manole & co.

    La psd cu el!

    Era si timpul

    PSD prin Adrian Nastase a vandut petrolul tarii. PNL prin Calin Popescu Tariceanu a dat gratis gazele din Marea Neagra. Acum PSD+ALDE prin Dragnea si Tariceanu ne vand pe nimic aurul tarii de la Rovina si Certej din Hunedoara. Actul normativ pentru aprobarea inceperii exploatarii este pe masa guvernului. Afacere, aia scot 5 miliarde de dolari rad munti intregi si ne lasa noua cianura. Noi castigam praful de pe de pe toba. CAT MAI REZISTI POPORULE LA ACEST JAF? CAT? CUM DE II MAI VOTEZI PE ACESTI HOTI.

    Satana o sa va mai voteze nu eu

    cata nerusinare , cat tupeu pe aceasta Bruta de Zamfir

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb