LA BURSELE EXTERNE Cotaţiile ţiţeiului scad cu peste 4%

A.V.
Internaţional #Energie / 25 aprilie 2022

Cotaţiile ţiţeiului scad cu peste 4%

Actualizare - Preţul petrolului Brent a coborât sub 100 de dolari barilul

Cotaţia futures a barilului de petrol Brent cu livrare în luna iunie a coborât cu 6,4% la ICE Futures Europe, în a doua parte a zilei, atingând 99,80 dolari. La Nymex SUA, preţul petrolului West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în iunie a scăzut cu 6,5%, la 95,48 dolari barilul la ora locală 11.30.

---

Preţul futures al petrolului a scăzut astăzi, pe pieţele externe, cu peste 4%, apropiindu-se de cel mai redus nivel al ultimelor două săptămâni, în condiţiile în care sunt tot mai multe temeri legate de impactul lockdown-ului prelungit din China şi de potenţialele creşteri ale ratelor dobânzilor în SUA, care ar afecta expansiunea economică globală şi, implicit, cererea de ţiţei.

Extinzând declinul de săptămâna trecută, preţul futures al barilului de petrol Brent cu livrare în luna iunie a coborât cu 4,1% la ICE Futures Europe, în prima parte a zilei, atingând 102,28 dolari. La Nymex SUA, preţul petrolului West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în iunie a scăzut cu 4,2%, la 97,80 dolari barilul la ora locală 06.38.

Ambele preţuri de referinţă ale petrolului au coborât cu aproape 5% săptămâna trecută, din cauza preocupărilor legate de cerere, iar cotaţia ţiţeiului Brent a pierdut mult teren după ce, luna trecută, a atins 139 de dolari, cel mai ridicat nivel din 2008.

Potrivit The Times, care îl citează pe vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, blocul comunitar pregăteşte "sancţiuni inteligente" împotriva importurilor de petrol ruseşti, în contextul războiului din Ucraina.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. In timp ce pretul petrolului scade, pretul motorinei la noi creste, "multumita" cartelului benzinarilor straini in complicitate cu autoritatile antinationale! In ritmul in care creste la noi motorina, vom avea in curand cele mai mari preturi la ea in Europa, noi avand penultimul PIB pe cap de locuitor! Pun pariu ca, la toamna Economia va fi pusa pe butuci, dupa care vor urma miscari violente de strada in majoritatea oraselor!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb