La Cluj, primii medici s-au vaccinat anti-covid

A.P.
Miscellanea / 28 decembrie 2020

La Cluj, primii medici s-au vaccinat anti-covid

Cinci medici de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj s-au vaccinat anti-Covid la debutul campaniei naţionale derulate în 10 spitale din România, scrie g4media.

Cei cinci doctori care s-au vaccinat la Cluj sunt Violeta Briciu, medic infecţionist şi director medical, Mirela Flenta, şef laborator analize, Vasile Morar, şef secţie Radiologie, Iulia Trifu, medic specialist Radiologie şi Diana Miclăuş, medic specialist ATI, coordonator al secţiei de Terapie Intensivă II din spital.

Doctoriţa Violeta Briciu este prima care s-a vaccinat în Cluj: "Primul caz a fost la finalul lunii februarie, de atunci aşteptăm acest vaccin şi să reuşim să dăm o speranţă= personalului care se confurntă zi de zi cu această boală. E o siguranţăî îmn plus. Nu renunţăm la echipamentul de protecţiue, dar este un sentiment de siguranşă păentru ei , pentru familiile lor. A fost un stres, nu doar pentru teama de a nu se imbolnavi, ci de anu si transmite mai departe. Avem o foarte bună compălianţîă la vaccinare. Avem personale în carantină sau care au trecut recent prin boală.

Mirela Flonta, şef laborator analize: "Avem mai bine de 15 ani ca diagnostic molecular, dar ne-a pus multe provocări virusul acesta. A fost un an greu, ne bucurăm că a venit vaccinul. Sperăm să ne întoarcem la o viaţă cât mai normală. Eu am cântărit argumentele pro şi contra şi am decis să mă vaccinez. Fiecare trebuie să îşi evalueze opţiunile."

Diana Miclăuş, medic specialist ATI, coordonator secţie Terapie Intensivă: "Sunt entuziasmată, plină de speranţă. Sper să se vaccineze cât mai multă lume. A fost un an dificil, iar vaccinul este luminiţa de la capătul tunelului. Un sfat pentru cei care nu vor vaccinul? Decizia de vaccinare este personală, nu fac pledoarie. Îi îndemn doar pe oameni la responsabilitate, la înţelepciune, să asculte opiniile avizate, să se informeze, să lase teoriile consipraţiei, să fie obiectivi şi să ia cele mai bune decizii pentru ei şi pentru familiile lor."

Dr. Iulia Trifu, medic specialist radiolog: "Suntem plini de speranţă. Am aşteptat această zi de la începutul pandemiei, nu puteam decât să oferim un exemplu personal şi să sperăm că populaţia generală va avea încredere în acest instrument eficace, cu siguranţă. Nu am emoţii în privinţa vaccinului. Sunt medic şi cred în medicina bazată pe evidenţe, le avem în sfârşit, le-am aşteptat demult. Avem dovezi şi ne putem încrede în ele."

Vasile Morar, şef secţie Radiologie: "Vrem doar să transmitem un mesaj de încredere. Eu personal mă simt foarte bine, nu sunt efecte adverse, nu am simţit nici un efect."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb