• "Contractul se încadrează în direcţia de dezvoltare a companiei din zona de Data Center şi CyberSecurity", se menţionează în raport
Arctic Stream (AST), integrator de infrastructură şi securitate IT ce activează în piaţa din ţara noastră, a încheiat, la finele lunii trecute, un contract de 6,4 milioane de lei, a anunţat ieri compania printr-un raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Contractul, cu o durată de patru luni, prevede furnizarea de servicii Data Center şi cablare structurată, infrastructură soluţie networking Data Center şi servcii de implementare. Arctic Stream nu a dezvăluit numele clientului, dar menţionează că este din sectorul public.
"Contractul se încadrează în direcţia de dezvoltare a companiei din zona de Data Center şi CyberSecurity, iar la implementarea acestuia vom avea alături parteneri specializaţi cu expertiză în cablare structurată şi furnizare de spaţiu dedicat găzduirii centrelor de date", se arată în raportul Arctic Stream.
Acţiunile integratorului de infrastructură şi securitate IT au fost listate în piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti în data de 29 iulie, după derularea unui plasament privat, ce s-a încheiat la preţul de 25 de lei/titlu. Ieri, acţiunile AST au încheiat sesiunea de tranzacţionare la preţul de 24,05 lei, cu 3,8% sub cel din plasament.
Arctic Stream a fost înfiinţată în 2017 şi este un integrator IT cu focus pe tehnologiile producătorului Cisco Systems. Compania are prezenţa fizică în Bucureşti, însă derulează proiecte de infrastructură şi securitate IT la nivel naţional, atât prin intermediul echipei proprii, cât şi prin dezvoltarea unor parteneriate locale. Compania are clienţi atât din sectorul public, cât şi din cel privat, din domenii precum retail, energie, utilităţi.
Evaluarea bursieră a Arctic Stream este de circa 100 milioane de lei.
1. fără titlu
(mesaj trimis de antonim în data de 02.11.2021, 10:23)
Evident ca "din sectorul public"...
La mai multe!!!
1.1. Ce e evident? (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 02.11.2021, 21:36)
Evident este ca businessul astora e simplu desi cu executie de mare specializare
-client indiferent de care, de la DSP la mare provider utilities, de la SRI la Patriarhie---are nevoie de o solutie de data center, de cititoare de tot felul de chestii, de servere, de comunicat intre sucursale si altele
-are nevoie de deviceuri si networking intre ele
-foloseste Cisco brand in general ca de aia-s lider mondial ca vand la toti
-astia nu vand device decat unor companii agreate ca implementatori, poti sa ai tu 1000 de megabrains IT in organizatie ca nu ai acces la configurare de la Cisco
-asadar faci licitatie, iei direct, faci cum vrei si iti prrmiti depinde daca esti public sau private-dar tu furnizor tot unul certificat Cisco ai ca astia nu vand nimic direct clientului, au un filter care are o logica
tot ce ramane de investigat e care e marimea pietei, cum creste ea si cine sunt 'agreati' si formal si informal sa le plaseze deviceurile la oricine are nevoie de ele
2. Risc mare
(mesaj trimis de Protaru în data de 02.11.2021, 10:47)
E o paine de mancat pe digitalizarea statului.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 02.11.2021, 13:26)
Cu doar 20 de angajați dar cu foarte multa valoare adăugată, par ca merg pe calea cea buna. Vreo 10 mil. cashflow, zero datorii prin bănci. Dacă nu se apuca de găinării marca BNET, vor ajunge sus de tot !
3.1. Cred ca au ajuns deja sus! (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de Axxa în data de 02.11.2021, 13:52)
Pretul e deja de vreo 12 ori mai mare decat valoarea contabila, iar raportat la profit... de sute de ori. Probabil ca se iau in calcul profiturile viitoare care sunt, ca de obicei, generoase.
3.2. pt 3.1 (răspuns la opinia nr. 3.1)
(mesaj trimis de vik în data de 02.11.2021, 15:29)
Totul depinde de ce vor da la anu...(dividende, gratuite)...restul sunt speculatii.
3.3. Ce sa dea la anul? (răspuns la opinia nr. 3.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 02.11.2021, 16:19)
Ca sa dea ceva, orice, ar trebui sa aibe profit, iar la 6 luni e ceva mic, mic de tot fata de anul trecut.
3.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 02.11.2021, 21:03)
La 6 luni au anuntat ca au avut venituri mici si profit din ponderea intregului an.Mai mult,anuntasera inainte de rezultate contracte foarte mari in raport cu bugetul aprobat.
A urmat rectificare de buget,asumata si dupa rezultatele semestriale.
Acum 2-3 saptamani anunta ca schimba birouirle pentru ca mresc permanent echipa fiindca au castigat noi contracte si promit sa anunte semnarea lor.
Ieri anunta deja semnarea primului dintre ele!
Se pare ca oamenii astia se tin de cuvant fara sa faca prea multa agitatie.
Au anuntat un contract cat 2/3 din BVC 2021 care este cica implementabil anul asta si au promis ca fac up date daca se amana o parte din el ca urmare a crizei echipamentelor.Deocamdata nu au anuntat deci chiar executa contractul asta.
Acum anunta contracte semnificative si pentru anul urmator si spun ca au mai multe in curs de semnare.Asa fraieri sunt sa angajeze degeaba oameni in plus?!
Valoarea contabila nu e mare,dar e specific domeniului unde activele imobilizate sunt spre 0 si profitabilitatea e mare din servicii.
Mie imi pare ca astia chiar nu se joaca de-a bursa.Ce spun apoi si executa.Felul in care comunica e altfel decat fanfaronada de la alti emitenti care tot promit marea cu sarea si nu realizeaza mai nimic,in conditiile in care cer continuu bani de la actionari.Astia n-au cerut un leu pana acum!Pare genul de firma care face ce spune.
O sa se atraga o gramada de bani pe digitalizare ca altfel Romania nu are pe ce lua din PNRR fara sa asume niste reforme clare.La digitalizare e simplu ca e ea insasi o mare reforma in sine a unor sisteme praf.Cu ce echipamente se va face asta?Pai cu alea produse de Cisc pentru cine stie putin domeniul.Cine e implementator de tehnologii pe baza de asemenea echipamente?Citesti CV al CEO Diaconu pe linkedin si pricepi mai clar mersul.
3.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.4)
(mesaj trimis de antonim în data de 02.11.2021, 21:29)
Ce-mi mai plac mie insiderii :D
3.6. De acord (răspuns la opinia nr. 3.4)
(mesaj trimis de Vlad în data de 02.11.2021, 21:33)
Perfect de acord cu tot ce ai zis!
3.7. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.5)
(mesaj trimis de anonim în data de 02.11.2021, 21:53)
astea scrise mai sus sunt observatii pe comunicate BVB,nu presupuneri
in rest mai vedem si cat timp pastreaza atitudinea asta onesta
insider as fi in sensul ca in zona IT e mai open source
normal ca stii ce lucreaza azi o anumita firma ca esti si tu parte in proiect mai mare
depinzi de el si el de tine
plus oamenii se tot plimba intre firmele de IT