LA JUMĂTATEA ANULUI: Alpha Bank Romania - creştere de 6,6% a veniturilor operaţionale

T.T.
Bănci-Asigurări / 29 august 2019

Alpha Bank Romania - creştere de 6,6% a veniturilor operaţionale

Alpha Bank România a înregistrat, la jumătatea anului, o creştere de 6,6% a veniturilor operaţionale, ajungând la 68,7 milioane euro. Valoarea creditelor a atins, în aceeaşi perioadă, 2,6 miliarde euro, iar creditele ipotecare au înregistrat o creştere anuală de 5,6%, până la 1,13 miliarde euro, potrivit unui comunicat al băncii remis Redacţiei.

Totodată, depozitele din portofoliul Alpha Bank Romania au ajuns la 2,44 miliarde euro, crescând semnificativ peste ritmul pieţei, cu 16,3% faţă de 6,2% la nivel de sistem.

Rata creditelor neperformante a scăzut semnificativ la 3,7%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când s-a situat la 7,5%.

Cheltuielile operaţionale au avansat cu 9,7%, în principal ca urmare creşterii contribuţiei la Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare, precum şi a creşterii cheltuielilor cu personalul.

Banca a înregistrat un profit brut de 9,9 milioane euro.

În mai 2019, Alpha Bank România a realizat cu succes prima emisiune de obligaţiuni ipotecare, în valoare de 200 de milioane de euro, parte a unui program cadru de obligaţiuni ipotecare cu un plafon de 1 miliard de euro. Aceasta este prima emisiune de obligaţiuni ipotecare realizată de o bancă locală, constituind un punct de reper pentru întreg sistemul bancar românesc, se mai arată în comunicat.

În prima jumătate a anului Alpha Bank România şi-a întărit semnificativ poziţia pe segmentul plăţilor şi e-commerce, câteva iniţiative ce merită amintite fiind: parteneriatul cu UnionPay International, parteneriatul cu fintech-ul PayU şI parteneriatul cu fintech-ul Symphopay.

Alpha Bank Romania avea, în primul semestru al acestui, an o reţea formată din 130 de unităţi şi 1961 de angajaţi.

"Alpha Bank Romania a înregistrat în prima jumătate a acestui an o creştere a veniturilor operaţionale şi un profil de risc îmbunătăţit. Creditele s-au situat într-un trend pozitiv, în timp ce portofoliul de depozite a crescut cu mult peste ritmul de creştere al pieţei, reconfirmând încrederea clienţilor noştri. Noile premiere bancare din prima parte a anului au dovedit încă o dată spiritul inovator al Alpha Bank. Dacă în anul 2001 Alpha Bank deschidea piaţa creditelor ipotecare, în 2019 banca noastră a realizat cu succes prima emisiune de obligaţiuni ipotecare din România, obligaţiunile fiind listate la Bursele de Valori din Luxemburg şi Bucureşti", a declarat Sergiu Oprescu, Preşedinte Executiv Alpha Bank Romania, citat în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb