LA JUMĂTATEA ANULUI Profitul Alpha Bank România - 9,9 milioane euro

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 30 august 2019

Profitul Alpha Bank România - 9,9 milioane euro

Alpha Bank România a înregistrat o creştere a veniturilor operaţionale şi un profil de risc îmbunătăţit, în prima jumătate a acestui an, a declarat, ieri, Sergiu Oprescu, Preşedinte Executiv Alpha Bank România.

Reprezentanţii băncii au anunţat că, la finalul lunii iunie, Alpha Bank România a înregistrat o creştere de 6,6% a veniturilor operaţionale, înregistrând un profit brut de 9,9 milioane euro. În prima jumătate a anului trecut, banca a avut un profit brut de 15,6 milioane de euro.

Sergiu Oprescu a menţionat: "Creditele s-au situat într-un trend pozitiv, în timp ce portofoliul de depozite a crescut cu mult peste ritmul de creştere al pieţei, reconfirmând încrederea clienţilor noştri. Noile premiere bancare din prima parte a anului au dovedit încă o dată spiritul inovator al Alpha Bank. Dacă în anul 2001 Alpha Bank deschidea piaţa creditelor ipotecare, în 2019 banca noastră a realizat cu succes prima emisiune de obligaţiuni ipotecare din România, obligaţiunile fiind listate la Bursele de Valori din Luxemburg şi Bucureşti."

Amintim că, în mai 2019, instituţia bancară a lansat prima emisiune de obligaţiuni ipotecare din ţara noastră, în valoare de 200 de milioane de euro, parte a unui program cadru de obligaţiuni ipotecare cu un plafon de 1 miliard de euro.

În prima jumătate a acestui an, va-loa-rea creditelor a atins 2,6 miliarde euro, creditele ipotecare înregistrând o creştere anuală de 5,6%, până la 1,13 miliarde euro, arată comunicatul băncii. Acesta menţionează că depozitele din portofoliul Alpha Bank România au ajuns la 2,44 miliarde euro, crescând semnificativ peste ritmul pieţei, cu 16,3% faţă de 6,2% la nivel de sistem. Rata creditelor neperformante a scăzut semnificativ, la 3,7%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când s-a situat la 7,5%. Veniturile operaţionale au crescut cu 6,6%, ajungând la 68,7 milioane euro, în timp ce cheltuielile operaţionale au avansat cu 9,7%, în principal ca urmare creşterii contribuţiei la Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare, precum şi a creşterii cheltuielilor cu personalul.

În prima jumătate a anului Alpha Bank România şi-a întărit semnificativ poziţia pe segmentul plăţilor şi e-commerce, câteva iniţiative ce merită amintite fiind: parteneriatul cu UnionPay Internaţional; parteneriatul cu fintech-ul PayU; parteneriatul cu fintech-ul Symphopay pentru implementarea unei soluţii de tip "POS sharing".

Alpha Bank România avea, în primul semestru al acestui an, o reţea formată din 130 de unităţi şi 1961 de angajaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb