La mulţi ani, Ţara noastră!

Ziarul BURSA #Miscellanea / 28 noiembrie 2014

La mulţi ani, Ţara noastră!

Ziua Naţională este un bun prilej pentru toţi cetăţenii acestei ţări, de aici şi de aiurea, să demonstreze, dincolo de voturi şi opţiuni politice, că sunt capabili să se unească pentru a face bine câteva lucruri fundamentale. Chiar dacă patriotismul nu este o chestiune de o zi, din fericire există o zi, prima a iernii calendaristice, când avem ocazia să ne reamintim că nu ar strica să fim un strop mai patrioţi. Recursul la istorie este fundamental. Se spune adesea că cine nu învaţă din greşelile trecutului riscă să le repete. Pe acelaşi palier, afirmăm că toţi cei care nu învaţă din marile reuşite ale strămoşilor au şanse puţine să calce pe urmele acestora.

Un mic rezumat al unei zile de neuitat este următorul: Pe 1 Decembrie 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia, constituită din 1228 delegaţi, care avea susţinerea a 100.000 de persoane adunate la eveniment din toate colţurile ţării, a adoptat o Rezoluţiune care consfinţea unirea tuturor românilor din Transilvania şi întreg Banatul cu ţara mamă. Asta a fost atunci.

Acum , 1 Decembrie ne găseşte cu un preşedinte în funcţie şi unul ales. Pesimiştii ar spune că avem neşansa ca de Ziua Naţională să fim conduşi de un preşedinte care ne-a înşelat aşteptările şi de unul care urmează să le înşele. Optimiştii văd o parte plină şi afirmă, cu tricolorul prins la piept, că trăim momentul unic al tranziţiei de la un preşedinte care şi-a făcut datoria reformând justiţia la unul care cu siguranţă obsedat de cuvântul dat şi de rădăcinile sale altoite într-un neam bolnav de seriozitate, va reforma statul.

Optimişti sau pesimişti nu ne rămâne decât să spunem, oriunde ne-am afla pe acest glob: La mulţi ani, ţara noastră! La mulţi ani, România!

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Frumos, emotionant!

    La multi ani romani, orisiunde v-ati gasi!

    In Moldova , in Oltenia sau Dobrogea aceasta sarbatoare NU EXISTA !!!

    V-aduceti aminte incitarea lui Petre Roman din 1990 ?... Ne place sa-i tot injuram pe unguri, pe sasi, pe toti strainii, AU VOTAT ROMANII CU ALA DE LA BRAILA : "CINE A INDRAGIT STRAINII, MANCA-I-AR INIMA CAINII" ,  

    1. In completare, va plac manifestarile unora ca tudor gheorghe, mircea diaconu sau hrusca ori dan puric ? 1 DECEMBRIE ESTE ZIUA CAND UNII ROMANI II B*E*L*E*S*C* pe AIA CARE NU-S RUMANI VERZI !!! SPIRITUL LUI VADIM TUDOR NU VA MURI PREA CURAND...

      In loc sa ne bucuram cu totii, la 10 MAI, ZIUA INDEPENDENTEI SI A REGALITATII , PROMOVAM URA , TIP ANTENA 3 PE MAI DEPARTE...

      Se pare ca unii nu au inteles nimic dupa aceste alegeri... 

      Aici e vorba de La multi ani romani si nu de categorii sau altceva iar regele care a fost si nu mai este tot ROMAN este asa ca taci si ia La multi ani si fii fericit !

    La multi ani romani !

    Sa nu uitam si de ceilalti de peste Prut !!!

    Traiasca Romania Mare in veci ! 

    1. Moldoveni va ordon: TRECETI PRUTUL! inspre noi. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb