LA PRESIUNEA PARLAMENTULUI EUROPEAN BCE a modificat termenele de constituire a provizioanelor pentru creditele neperformante

Ziarul BURSA #Internaţional / 23 august 2019

Băncile din zona euro vor avea la dispoziţie mai mult timp pentru a pune deoparte banii necesari cu care să acopere creditele neperformante (NPL), după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a cedat în faţa presiunilor venite de la Bruxelles în vederea relaxării normelor în domeniul NPL, transmite Reuters, conform Agerpres.

Ca urmare a modificărilor, băncile vor avea la dispoziţie trei ani pentru a pune deoparte lichidităţi care să acopere un credit neperformant dacă aces­ta este negarantat, nouă ani dacă creditul este garantat cu o proprietate imobiliară şi şapte ani pentru alte tipuri de garanţii, în linie cu reglementările aprobate de Parlamentul European în luna aprilie.

Această modificare pune capăt unei dispute care durează de doi ani între Frankfurt şi Bruxelles cu privire la creditele bancare neperformante din zona euro, credite care la un anumit moment depăşeau pragul de o mie de miliarde euro.

Precedentele prevederi, mai stricte, ale BCE au generat critici din partea băncilor şi parlamentarilor, în special a celor din Italia.

Cu toate acestea, organismele de supervizare ale BCE îşi rezervă dreptul de a stabili ţinte diferite "dacă circumstanţele specifice o vor impune".

În ultimii ani, băncile din zona euro au reuşit să reducă la jumătate povara creditelor neperformante care le afectează bilanţurile. La finele lunii martie aceste credite neperformante se situau la 642,5 miliarde euro, comparativ cu peste o mie de miliarde euro în 2015. Chiar şi aşa, nivelul creditelor neperformante raportat la numărul total de credite este în continuare foarte mare, de 41,4% în Grecia, 21,3% în Cipru, 11,5% în Portugalia şi 8,4% în Italia.

"În pofida progreselor recente, BCE consideră că este de deosebit de important ca nivelul creditelor neperformante să fie redus în continuare, rezolvându-le în mod rapid atâta timp cât condiţiile economice sunt favorabile" a subliniat BCE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb