LA RECOMANDAREA ASF Conducerea SIF Moldova ajustează convocatorul AGA privind consolidarea acţiunii

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 decembrie 2015

Conducerea SIF Moldova ajustează convocatorul AGA privind consolidarea acţiunii

Conducerea SIF2 Moldova a completat convocatorul Adunării Generale a Acţionarilor din 13/14 ianuarie 2015, unde se va discuta consolidarea valorii nominale a acţiunilor, în urma consultării cu Autoritatea de Supraveghere Financiară, potrivit unui anunţ al companiei.

Astfel, în cazul aprobării, derularea operaţiunii se va face în baza unui Prospect aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară, conform Regulamentului CE nr. 809/2004: "Perioada de exercitare a opţiunilor Aport în Numerar/Restituire Aport este de 30 de zile, începutul perioadei de derulare urmând a fi stabilit în mod expres în cadrul Prospectului aferent operaţiunii de consolidare aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară".

Acţionarii SIF2 Moldova au fost convocaţi, pe 13 ianuarie 2016, să decidă aprobarea consolidării valorii nominale a unei acţiuni SIF2 de la 0,1 lei/acţiune la 2,5 lei/acţiune. AGEA va hotărî procedura de consolidare, cu acordarea dreptului tuturor acţionarilor de a opta pentru întregire a numărului de acţiuni până la completarea unei acţiuni consolidate prin aport în numerar sau restituire aport la capitalul social, la valoarea nominală de 0,1 lei. La Bursa de Valori Bucureşti, titlurile SIF2 se tranzacţionează în jurul preţului de 0,8 lei/unitate.

Reprezentanţii SIF2 au anunţat, încă de la finalul lunii trecute, că societatea este deschisă primirii tuturor opiniilor, recomandarilor venite din piaţă, din partea Reglementatorului, propunându-şi ca, în limita termenelor legale prevăzute în Covocator, în intervalul perioadei de dezbateri, să clarifice toate aspectele interpretative, asigurând, astfel, posibilitatea supunerii temelor spre dezbaterea acţionarilor, indiferent de numărul de acţiuni deţinute.

Costel Ceocea, preşedintele SIF2 Moldova, ne-a spus, recent, că propunerea pentru Adunarea Generală este un demers tehnic, care a mai fost discutat.

"Ceea ce ne-a determinat să facem această operaţiune au fost schimbările din structura acţionariatului şi menţinerea unui număr mare de acţionari cu deţineri minoritare", ne-a spus domnul Ceocea, adăugând: "Va fi o creştere a valorii nominale concomitent cu o scădere a numărului de acţiuni".

Domnia sa le-a răspus criticilor că, în acest caz, nu este vorba despre o răscumpărare de acţiuni, ci de o plată a aportului în numerar.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Da. Va incurca rezidualii acum pe spatele lor ati facut voi averiile la sif-uri.

    SIF 2 se joaca cu banii investitorilor inventând problema rezidualilor de parca bieții oameni sunt de rang inferior dumnealui. ASF îl tine în brate în modsuspect. Pare ca exista deja o înțelegere de praduiala la scara imensa altfel nu se explica lipsa de reacție și sancțiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb