LA UN AN DE LA FRAUDA DE LA DEVA:  Începe procesul "Broker" Cluj. Primul termen de judecată, la finele lunii ianuarie

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 ianuarie 2010

CNVM a decis că Petru Prunea, fostul preşedinte-director general al intermediarului, nu mai are voie să activeze cinci ani pe piaţa de capital autohtonă.

CNVM a decis că Petru Prunea, fostul preşedinte-director general al intermediarului, nu mai are voie să activeze cinci ani pe piaţa de capital autohtonă.

Procesul fostei directoare a sucursalei din Deva a "Broker" Cluj, Adriana Constantin, începe săptămâna viitoare, la Tribunalul din Hunedoara, după aproape un an de zile de când mai multe sute de investitori au reclamat că şi-au pierdut banii şi acţiunile în urma unei fraude la sucursala pe care aceasta o conducea. Primul termen al procesului a fost stabilit pe 26 ianuarie.

Fosta directoare din Deva a fost trimisă în judecată în prima jumătate a lunii decembrie, 2009, în stare de arest preventiv, fiind acuzată de "înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată". Adriana Constantin a fost, de asemenea, acuzată că a prejudiciat mai mulţi clienţi "Broker", cu aproape nouă milioane de lei.

În proces sunt implicate 270 de părţi civile (reclamanţi), conform informaţiilor de pe portalul Tribunalului Hunedoara.

Potrivit unor surse, societatea de servicii de investiţii financiare "Broker" Cluj este prezentă în proces în două calităţi. Sursele citate ne-au spus: "Cele două calităţi se bat cap în cap. "Broker" este parte civilă împotriva Adrianei Constantin pentru delapidare şi parte responsabilă civilmente introdusă la cererea procurorului care a instrumentat cazul, pentru înşelăciune".

Scandalul de la Deva a izbucnit la începutul anului trecut, lăsându-se cu sancţiuni grave pentru conducerea "Broker" Cluj de atunci. Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a decis că Petru Prunea, fos-tul preşedinte-director general al intermediarului, nu mai are voie să activeze cinci ani pe piaţa de capital autohtonă, fiind înlocuit de la conducerea SSIF-ului. CNVM a mai dat sancţiuni similare şi pentru o parte din "locotenenţii" fostului preşedinte.

Noua conducere a "Broker" a încercat să rezolve amiabil o parte dintre plângerile clineţilor păgubiţi, acceptând să le răscumpere acţiunile lipsă de pe piaţă. Cei mai mulţi dintre păgubiţi au fost sfătuiţi să se adreseze direct autorităţilor, "Broker" dând, la rândul ei, în judecată o parte dintre foştii angajaţi acuzaţi că şi-ar fi prejudiciat clienţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb