Lafarge a avut câştiguri de 125 milioane euro în primul trimestru

A.C.
Companii #Construcţii / 6 mai 2014

Lafarge, producătorul francez de ciment care intenţionează să fuzioneze cu grupul elveţian Holcim, a raportat câştiguri de 125 de milioane de euro în primul trimestru, pe fondul aprecierii monedei euro şi a iernii aspre din SUA, care a afectat vânzările, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) a crescut în primul trimestru din acest an la 343 de milioane de euro (476 milioane de dolari), faţă de 342 milioane de euro în perioada similară din 2013.

Bruno Lafont, Preşedinte şi Director General al Lafarge, a declarat: "America de Nord a fost afectată de condiţiile meteo nefavorabile din timpul iernii, însă tendinţele de pe piaţă sunt pozitive. Ne confirmăm perspectivele pentru acest an şi ne aşteptăm la o creştere a cererii de ciment pe pieţele noastre cuprinsă între 2 şi 5% în 2014. Suntem în continuare pe deplin mobilizaţi în scopul atingerii obiectivelor. Vom genera venituri suplimentare de peste 600 milioane euro, prin măsuri de reducere a costurilor şi inovaţie, şi ne propunem să ne reducem datoria netă sub 9 miliarde euro până la sfârşitul acestui an, prin aplicarea unei discipline extrem de stricte în ceea ce priveşte alocarea capitalului. Datorită acţiunilor noastre, grupul este poziţionat ideal pentru a trece la etapa următoare din dezvoltarea sa, printr-o fuziune între egali cu Holcim, cu scopul de a crea LafargeHolcim, cel mai avansat grup din industria materialelor de construcţii. Acest proiect va genera valoare durabilă şi noi oportunităţi pentru clienţii şi angajaţii noştri, dar şi pentru comunităţile locale şi acţionarii noştri".

La 31 martie 2014, datoria netă a companiei se ridica la 9,95 miliarde de euro, în scădere faţă de 11,2 miliarde de euro la sfârşitul lunii decembrie 2013.

În 7 aprilie, Holcim a anunţat o tranzacţie plătită în întregime în acţiuni prin care va achiziţiona grupul francez Lafarge, creându-se, astfel, cel mai mare producător mondial de ciment, cu vânzări combinate de aproximativ 32 miliarde de euro (44 miliarde de dolari).

În România, Lafarge produce materiale de construcţii de peste 15 ani şi activează în sectorul de ciment, agregate şi betoane cu 40 de amplasamente industriale, unde operează peste 1.000 de angajaţi sau colaboratori.

La rândul său, Holcim a intrat în România în 1997 şi în prezent deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare la Turda, 19 staţii ecologice de betoane, cinci staţii de agregate şi un terminal de ciment în Bucureşti. Compania are aproximativ 1.100 de angajaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb