"Laminorul" Brăila, scos la vînzare pentru a treia oară

Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 17 iunie 2005

Societatea "Laminorul" Brăila a fost scoasă pentru a treia oară la privatizare, după ce la precedentele lansări nu a existat nici un investitor interesat de preluarea acestei societăţi, informează Rompres.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), care este acţionar majoritar la "Laminorul", scoate societatea la privatizare prin negociere pe bază de oferte finale, îmbunătăţite şi irevocabile, termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind 6 iulie.

Potrivit liderului de sindicat al societăţii, Constantin Iarca, de această dată, o firmă din Ucraina şi-a exprimat intenţia clară de a achiziţiona pachetul majoritar de acţiuni deţinut de AVAS la "Laminorul" Brăila.

"Compania din Ucraina urmărea, iniţial, doar să dezvolte relaţii contractuale cu noi, în sensul procesării unor cantităţi importante de ţaglă în societate. După ce le-a fost prezentată oferta de privatizare şi au vizitat societatea, s-au declarat interesaţi de noi, ceea ce este un lucru bun", a declarat Constantin Iarca.

Sursa citată a adăugat că privatizarea combinatului este o necesitate, în caz contrar, "în mai puţin de două luni, unitatea se va stinge". În prezent, AVAS este acţionar majoritar la "Laminorul" deţinînd 69,99 la sută din pachetul de acţiuni, ceilalţi acţionari fiind "Tenaris" prin "Tubman Internaţional Ltd." cu 16,21 la sută, persoane juridice 5 la sută şi persoane fizice 8,7 la sută.

"Laminorul" Brăila, aflat în administrarea specială a statului din 10 noiembrie 2004, are ca obiect principal de activitate producţia de materiale feroase primare şi semifabricate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb