Lanţul de îmbrăcăminte Henderson din Rusia vrea să se listeze la Moscova

V.R.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 octombrie 2023

Sursa foto: www.henderson.ru

Sursa foto: www.henderson.ru

English Version

Lanţul rus de îmbrăcăminte pentru bărbaţi Henderson intenţionează să organizeze o ofertă publică iniţială (IPO) la Bursa din Moscova, luna viitoare, profitând de "spaţiul eliberat" de firmele occidentale care pleacă de pe piaţa de retail din Rusia, conform anunţului făcut vineri de companie, preluat de Reuters.

La Bursa din Moscova au existat puţine listări după ce Rusia a trimis trupe în Ucraina, în februarie 2022. IPO-urile lansate au fost în general mici, iar tranzacţiile depind de investitorii ruşi, după un exod al capitalului occidental, conform Reuters.

Henderson, care operează 159 de magazine în 64 de oraşe din Rusia, precum şi din Armenia, a anunţat că se aşteaptă ca noile acţiuni să constituie cea mai mare parte a ofertei, iar free float-ul în urma IPO este estimat să depăşească 10%.

Henderson nu a făcut o estimare de evaluare a ofertei, dar a precizat că veniturile sale au crescut în medie cu 18% anual, în ultimii patru ani, ajungând la 12,4 miliarde de ruble (129 de milioane de dolari) în 2022.

O persoană apropiată situaţiei a spus, potrivit Reuters, că este posibilă o evaluare de 25-27 de miliarde de ruble a IPO-ului Henderson.

"Henderson este poziţionat pe segmentul de lux accesibil, unde mărcile globale care au părăsit piaţa rusă ocupau anterior o cotă mare", spun analiştii Alfa Bank.

Sute de retaileri străini şi-au închis magazinele ca răspuns la ceea ce Rusia numeşte "operaţiunea militară specială" în Ucraina, lăsând unele dintre cele mai prestigioase străzi ale Moscovei cu magazine închise. În plus, industria de profil a pierdut aproximativ 2,5 miliarde de dolari, conform Reuters.

În acest context, designerii ruşi şi mărcile locale ajută la acoperirea golului.

Potrivit Alfa Bank, Henderson va înregistra, probabil, cele mai mari rate de creştere a veniturilor în rândul companiilor listate din sectorul de consum al Rusiei, în următorii trei - cinci ani.

Citând date analitice, Henderson a informat că piaţa de îmbrăcăminte pentru bărbaţi din Rusia este aşteptată să crească la 1,14 trilioane de ruble în 2028, de la 550 de miliarde de ruble în 2022.

V.R.

Compania de tehnologie Astra a strâns, luna aceasta, aproximativ 36 de milioane de dolari într-o ofertă publică iniţială derulată la Bursa din Moscova, iar unele surse citate de Reuters afirmă că societatea minieră Uzhuralzoloto, de pe piaţa aurului, plănuieşte să lanseze o ofertă în acest an.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ...

    sunt zeci de filmulete cu mall uri in rusia. goool . au plecat multe firme, clienti ioc.

    dc la noi incepe sa se simta un pic de scadere de trafic prin mall uri, ce o fi intr-o tara care chiar e in razboi? cine mai are chef sa mearga la mall? cati mai au bani de mers la mall cand rubla e in picaj liber si inflatia posibil dubla ca la noi? beizadelele de oligarhi posibil dar aia , na.

    deci planuri ca de ipo, cand toti viseaza cresteri ca-n povesti si dupa ce iau banii f a s a i a l a. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb