Lasconi susţine cele 20 de măsuri propuse de Nicuşor Dan; USR depune proiecte în Parlament pe aceste subiecte

R.S.
Politică / 16 octombrie

Lasconi susţine cele 20 de măsuri propuse de Nicuşor Dan; USR depune proiecte în Parlament pe aceste subiecte

Preşedinta USR, Elena Lasconi, a anunţat miercuri, în urma discuţiilor cu primarul Capitalei, Nicuşor Dan, că susţine cele 20 de măsuri propuse de acesta şi că parlamentarii formaţiunii au depus deja sau urmează să depună propuneri legislative pentru materializarea acestor obiective, potrivit Agerpres.

"Suntem de acord cu toate. Le-am semnat. La unele dintre ele deja avem proiect. (...) Mă refer la punctele 3, 8, 9; amendament la punctul 10. Avem cerere depusă în Parlament la punctul 11, iar la punctul 13, proiect în lucru, la care lucrează colegii mei din USR. Sunt de acord cu toate cele 20 de puncte. Şi nu doar pentru că vorbim despre alegeri şi campanie electorală, ci pentru că, vă spun asta şi în calitate de primar, chiar mă gândeam de multe ori: 'De ce ar dori cineva să fie primarul Capitalei, când este practic cea mai săracă bucată din Bucureşti? Toate sectoarele sunt mai bogate şi pot să investească în infrastructură sau, de ce nu, în spaţii verzi. Am văzut că mulţi se focusează pe zona asta, că se vede repede schimbarea'", a spus ea, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul USR.

Nicuşor Dan s-a declarat "bucuros" să revină în sediul USR, menţionând că a avut o colaborare "foarte bună" cu reprezentanţii partidului în Consiliul General al Capitalei şi că "au dus" împreună mai multe campanii electorale. Totodată, a mulţumit pentru faptul că USR susţine referendumul local de pe 24 noiembrie.

"Eu cred, după această experienţă de patru ani, că acestea sunt principalele două probleme ale Bucureştiului, le-am anunţat încă din seara alegerilor. Dacă vrem să dezvoltăm oraşul, trebuie să avem mulţi bani, să nu mutăm dintr-o parte în alta. Dacă vrem să terminăm cu traficul, trebuie să terminăm odată cu modul în care se construieşte în oraş. Bucureştenii sunt cei mai în măsură să spună dacă e bine cum a fost până acum sau dacă agreează schimbările pe care le-am propus", a spus el, conform Agerpres.

Edilul general a menţionat că cele 20 de propuneri pe care le adresează candidaţilor de la alegerile parlamentare şi prezidenţiale vizează modul în care activitatea primarului este influenţată de Parlament şi de Guvern. Este vorba despre mai multe articole din legea spaţiilor verzi, viitorul cod al urbanismului, posibilitatea Bucureştiului de a se împrumuta, preluarea în administrare a unor terenuri în vederea amenajării de parcuri.

"Mulţumesc USR pentru susţinerea pentru aceste puncte. Şi succes! Sperăm să avem o majoritate parlamentară şi un preşedinte care să susţină aceste lucruri", a mai spus el.

Nicuşor Dan a menţionat că joi, la ora 10,00 va avea o discuţie cu liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, şi cu preşedintele PMP, Eugen Tomac, privind cele 20 de propuneri. Vineri, la ora 11,00, ar urma să se întâlnească din nou cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, pentru a afla care sunt măsurile susţinute de liberali. În ce priveşte convocarea referendumului, a primit asigurări că reprezentanţii PNL în CGMB vor susţine această propunere.

Nicuşor Dan a convocat o şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pentru a decide în ceea ce priveşte oportunitatea convocării unui referendum local. Cele două întrebări la care bucureştenii vor fi invitaţi să se pronunţe prin "DA" sau "NU" sunt următoarele:

"Sunteţi de acord ca repartizarea între Primăria Municipiului Bucureşti şi Primăriile de Sector a impozitelor pe venit şi a taxelor şi impozitelor locale colectate de la bucureşteni să fie aprobată de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti?"

"Sunteţi de acord ca Primarul General al Municipiului Bucureşti să emită Autorizaţiile de Construire pe întreg teritoriul administrativ al oraşului?".

De asemenea, pe 3 octombrie, Nicuşor Dan a anunţat 20 de măsuri pe care urmează să le prezinte candidaţilor la alegerile prezidenţiale şi parlamentare. Edilul general a menţionat va solicita întâlniri cu candidaţii pentru a afla dacă ei susţin sau nu aceste obiective, scrie Agerpres.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5675
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3002
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9452
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.9593

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
prow.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb