Instanţa supremă a admis, astăzi, plângerea fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi a decis revocarea măsurii controlului judiciar dispus împotriva ei de procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă în legătură cu aducerea în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa.
"Mi s-a admis contestaţia. A fost revocat controlul judiciar", a declarat Kovesi.
Decizia Instanţei Supreme a fost anunţată de Kovesi care a participat la citirea hotărârii în sala de judecată.
Decizia ÎCCJ este definitivă.
''S-a admis contestaţia pe care am formulat-o şi s-a dispus revocarea măsurii controlului judiciar. Nu comentez decizia. Am contestat faptul că această măsură care a fost dispusă a fost nelegală. Am arătat în contestaţie toate motivele de nelegalitate şi de netemeinicie. O să vedem motivarea'', le-a spus Laura Codruţa Kovesi jurnaliştilor, după ce a participat la citirea hotărârii în sala de judecată.
Ea a arătat că au fost revocate toate măsurile dispuse în cadrul controlului judiciar.
''Acum pot să părăsesc şi ţara, s-a revocat controlul judiciar, s-au revocat toate măsurile şi mi s-a admis contestaţia'', a adăugat fosta şefă a DNA.
Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar de procurorii SIIJ, săptămâna trecută, ea fiind obligată să se prezinte în fiecare săptămână la Secţia 18 Poliţie din Capitală.
Kovesi avea mai multe interdicţii, ea neavând voie să părăsească ţara şi să vorbească cu presa despre dosarul în care este cercetată. De asemenea, nu putea activa ca procuror la Parchetul General.
Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Acesta a fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie. Ghiţă susţinea că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară, cu un avion, din Indonezia, a lui Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.
Procurorii SIIJ arătau că Laura Codruţa Kovesi ar fi pretins şi primit, în 2011, suma de 268.689 lei de la Sebastian Ghiţă în legătură cu extrădarea fostului director al FNI Nicolae Popa.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.04.2019, 20:09)
Fără penali in funcții publice! Când se aplică?
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.04.2019, 21:48)
Nu mor caii cand vor cateii!
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.04.2019, 22:34)
trollilor...unde sunteti looserilor? cum e cu probele privind abuzurile acestui procuror????
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 04.04.2019, 09:47)
Acuzațiile rămân, probele-s la dosar, dosarele penale deschise pe numele infractoarei Kovesi se înmulțesc.