LAURA CODRUŢA KOVESI: "Cred că o schimbare de mentalitate a avut loc; o să vedem dacă se reflectă în alegeri sau în alte activităţi"

Andrei Stan
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 10 martie 2016

"Cred că o schimbare de mentalitate a avut loc; o să vedem dacă se reflectă în alegeri sau în alte activităţi"

Actualizare 14:38 Kovesi: "Nu facem niciodată jocuri politice, facem dosare, obţinem condamnări, întotdeauna respectăm legea"

"Nu facem niciodată jocuri politice, facem dosare, obţinem condamnări, întotdeauna respectăm legea în activitatea noastră şi cred că anchetele profesioniste şi obiective pe care le-am făcut în ultimii ani au fost confirmate prin numărul mare de hotărâri judecătoreşti pe care le-am obţinut. În fiecare an, aproximativ o mie de persoane au fost condamnate în dosarele DNA, în condiţiile în care au fost trimise în judecată 1.100 sau 1.200 de persoane în fiecare an", a declarat Kovesi, într-un interviu acordat Agerpres.

În privinţa atacurilor la adresa DNA, Kovesi afirmă că acestea vin, de cele mai multe ori, din partea persoanelor care sunt cercetate sau a susţinătorilor acestora.

"Pot doar să vă spun că procurorii din DNA au suficientă maturitate profesională ca să treacă peste aceste atacuri şi peste aceste încercări de intimidare. Atunci când ele depăşesc o anumită limită, întotdeauna am sesizat CSM şi voi continua să fac acelaşi lucru", a subliniat procurorul-şef al DNA.

Kovesi a afirmat că procurorii sunt motivaţi în activitatea lor atunci când sunt susţinuţi în lupta anticorupţie de către societatea civilă sau ambasade.

"De foarte multe ori, atât cetăţenii, prin poziţiile pe care le au, societatea civilă, ambasadele, atunci când au fost încercări de a limita competenţele investigative ale DNA şi au avut poziţii, sigur că au fost de foarte mare ajutor. Au fost şi foarte încurajatoare pentru procurori, pentru că nu s-au simţit singuri în această luptă", a arătat şefa DNA.

Despre situaţia în care Parlamentul respinge cereri de ridicare a imunităţii, Kovesi consideră că este o problemă pe care a semnalat-o.

"Activitatea procurorilor este supusă controlului instanţelor de judecată. Nu ar trebui ca o altă autoritate a statului, o altă putere a statului sau, mai ales, oameni politici să se pronunţe pe astfel de cereri, dar deocamdată este prevăzut în Constituţie. Noi respectăm legea, însă, după cum vedeţi, în anumite situaţii primim aviz, în anumite situaţii nu primim aviz", a adăugat procurorul-şef al DNA.

Laura Codruţa Kovesi a subliniat că procurorii DNA sunt motivaţi să îşi continue activitatea. "Toţi suntem motivaţi să continuăm ceea ce am început şi să ajungem să trăim într-o Românie fără corupţie", a punctat şefa DNA.

(I.D.)

----

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, declară, într-un interviu acordat Agerpres că, în opinia sa, a avut loc o schimbare în mentalitatea cetăţenilor vizavi de persoanele cu probleme penale, în condiţiile în care DNA primeşte un număr tot mai mare de sesizări legate de fapte de corupţie.

"O să vedem dacă ea se reflectă în alegeri sau în alte activităţi în societate", a afirmat Kovesi.

Procurorul-şef precizează că, în urma unei analize a datelor statistice, s-a constatat că există de foarte multe ori o legătură între valoarea fondului de bani pe care îl administrează persoanele care deţin anumite funcţii publice şi anumite fapte de corupţie.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nu ca as acea ceva in mod deosebit cu Luluta, dar Luluta are , cum sa-i spun, o problema genitala? Nu, nu-i bine!, are o problema inascuta, de nastere, de genitori; poate se potriveste sintagma: problema congenitala. Genitorul ei in ale procuraturii inalte este avortonul ala spurcat, ticalos si imputit, Basescu. Monstrul care odata avortat s-a apucat sa-si viloleze tara natala si taranii ei, si culmea, mai vrea s-o faca! Ea n-a gasit forta sa-si cerceteze genitorul si nu mai cred ca va fi in stare s-o faca vreodata. Faptul ca ea actioneaza conform “standardului de performanta” pe care cica si l-a creat, care se pare ca n-are printre prevederi arestarea ticalosului si a haitei lui, are o influenta dezastruoasa asupra bunului mers al societatii romanesti. Partidele, in mare parte, au ramas necuratate de tot gunoiul basit, si acum vechii ticalosii ramasi in pozitiile de virf ale partidelor sunt in pozitie de atac.

    Deci, marele pacat al Lulutei este ca n-a mers pina la capat si se pare ca nu este in stare s-o faca. In acelasi timp ar fi o mare pierdere ca, din acest motiv, marea ei experienta si forta sa fie distrusa de cei care vor veni. Ca urmare, Luluta ar fi bine sa se dea un timp mai la o parte, sa lase pe altul/alta sa curete si gunoiul din partea dreapta a societatii romanesti. Cine sa fie ala/aia? Pai o alta Luluta/alt Lulut, simetrica/simetric cu asta actuala. Ca doar n-o fi unica Luluta in Romania!

    Felicitari pentru activitate,,,,Stiu ca e greu sa lupti cu mafioti astia care vorbesc si scriu...dar continua...asa cum si sondajul iti acorda incredere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb