LAURENŢIU DAN LEOREANU, PNL: "Îl invit pe ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, să ne spună că legea salarizării unitare este sustenabilă"

A.C.
Politică / 14 mai 2017

Laurenţiu Dan Leoreanu (Sursa foto: Wikipedia)

Laurenţiu Dan Leoreanu (Sursa foto: Wikipedia)

Deputatul liberal Laurenţiu Dan Leoreanu, membru al Comisiei Buget- Finanţe, a anunţat că va propune audierea ministrului de Finanţe, Viorel Ştefan, în cadrul comisiilor reunite de buget-finanţe, pentru a explica prevederile legii salarizării unitare, potrivit unui comunicat de presă.

Dan Leoreanu a declarat: "Comisia Europeană a confirmat ceea ce PNL spune constant despre legea salarizării unitare formulată "pe genunchi" de PSD şi de guvernul Grindeanu: deficitul bugetar va creşte semnificativ din cauza reducerilor de taxe şi a cheltuielilor publice ridicate, iar legea salarizării va genera un risc semnificativ pentru estimările fiscale. Se pare că inclusiv PSD şi Liviu Dragnea ştiu acest lucru, din moment ce au venit cu măsurile cinice şi disperate care presupun plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copiilor sau supraimpozitarea veniturilor realizate din activităţi part-time, potrivit Programului de Convergenţă. PSD şi Liviu Dragnea vor să adopte legea salarizării pe repede înainte, până la finalul actualei sesiuni parlamentare, în ciuda faptului că nimeni nu este în stare să explice cum o vor pune în aplicare fără a afecta echilibrul bugetar. De aceea, propunerea mea este aceea de a-l invita pe ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, în cadrul comisiilor reunite de buget-finanţe pentru a explica nu doar Parlamentului, dar întregii opinii publice cum are de gând să aplice legea salarizării unitare într-un mod responsabil. Nu are sens să aprobăm o lege a salarizării unitare, care să satisfacă orgoliul lui Liviu Dragnea timp de câteva luni, pentru ca apoi generaţii întregi să plătească cu tăieri salariale şi creşteri de taxe şi impozite".

Deputatul liberal a remarcat şi tăcerea ministrului de Finanţe, Viorel Ştefan, pe subiectul legii salarizării:

Deputatul PNL a precizat: "Până acum, singurii care au comunicat pe tema legii salarizării unitare sunt Liviu Dragnea şi Lia Olguţa Vasilescu şi, timid, premierul Sorin Grindeanu. Ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan, a fost deosebit de tăcut pe acest subiect. Mai mult, potrivit unor informaţii din spaţiul public, Viorel Ştefan urmează să fie remaniat inclusiv pentru că şi-ar fi exprimat dezacordul asupra acestei legi. De aceea, consider că se impune să îl chemăm pe domnul Viorel Ştefan în comisiile reunite de Buget-Finanţe şi să ne spună, personal, dacă are încredere că legea salarizării unitare, în forma sa actuală, nu va băga România în colaps".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb