Lazăr Comănescu, "uns" ministru de Externe

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 15 aprilie 2008

Premierul Călin Popescu Tăriceanu l-a propus, ieri, pe fostul reprezentant al ţării noastre la Uniunea Europeană (UE), Lazăr Comănescu, pentru funcţia de ministru de Externe şi a solicitat preşedintelui Traian Băsescu să dispună măsurile necesare în vederea emiterii decretului prezidenţial pentru numirea acestuia. În cursul serii, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de numire în funcţia de ministru de Externe a lui Lazăr Comănescu.

Departamentul de Comunicare Publică al Administraţiei Prezidenţiale a anunţat: "Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat luni, 14 aprilie, Decretul privind numirea în funcţia de membru al Guvernului a domnului Lazăr Comănescu, ca ministru al Afacerilor Externe, urmare a demisiei din această funcţie a domnului Adrian Cioroianu. Decretul a fost trimis spre publicare la Monitorul Oficial".

La finalul şedinţei Biroului Politic Central al PNL, de ieri, ministrul Apărării Teodor Meleşcanu, anunţa că premierul Tăriceanu respinge ideea unui interimat la conducerea Ministerului Afacerilor Externe (MAE) şi intenţionează să nominalizeze, în cel mai scurt timp cu putinţă, un om politic sau un diplomat în fruntea diplomaţiei.

Potrivit ofiţerului de presă al Reprezentanţei Permanente a României pe lângă UE, ambasadorul Lazăr Comănescu se află, momentan la Bruxelles şi va ajunge cel mai probabil, în această săptămână la Bucureşti.

Astfel, Comănescu îşi încheie, chiar în această săptămână, mandatul de reprezentant permanent al României pe lângă Uniunea Europeană, urmând să fie înlocuit de Mihnea Motoc.

Tot ieri, potrivit unui comunicat al Guvernului, primul-ministru, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis Preşedintelui României solicitarea de a lua act de demisia domnului Adrian Mihai Cioroianu.

Amintim că Ministrul Afacerilor Externe, Adrian Cioroianu, a demisionat din funcţie, vinerea trecută, iar primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a acceptat decizia şefului diplomaţiei române.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb