LDP Bistriţa a efectuat lucrări de infrastructură fără contract

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 august 2005

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Constantin Pamfiloiu, a atras atenţia la sfîrşitul săptămînii trecute, în cadrul unei conferinţe de presă, asupra faptului că societatea "Lucrări Drumuri şi Poduri" (LDP) Bistriţa a efectuat lucrări de 70.000 RON pentru firma grecească "Proodeftiki", fără ca între acestea să existe o notă de comandă sau un contract semnat, informează Rompres.

Lucrările, constînd în plombări, au fost efectuate în perioada mai-iunie 2005, pe tronsonul Beclean - Bistriţa al DN 17, unde firma grecească a cîştigat o licitaţie la începutul anului 2004, pentru modernizarea drumului. Directorul comercial al LDP, Mircea Cherecheş, a confirmat faptul că între cele două firme nu a existat nici un contact semnat şi că totul s-a făcut pe cale verbală.

Factura ar fi trebuit plătită de "Proodeftiki" în termen de 91 de zile, dar LDP nu a încasat pînă acum nici un ban. Grecii au trimis către LDP un proiect de contract, dar conducerea firmei bistriţene a considerat că aces-ta este unul foarte păgubos şi a refuzat să îl semneze.

Mai mult, LDP a pierdut şi prin executarea acestor lucrări, pentru că va primi doar 5 miliarde de lei pe kilometru, în timp ce "Proodeftiki" a cîştigat, prin licitaţie, 17 miliarde pe kilometru. Diferenţa de bani va trebui suportată de LDP, iar vicepreşedintele Consiliului Judeţean se teme că aceasta a fost doar o strategie prin care LDP să ajungă în incapacitate de plată şi să fie cumpărată la un preţ derizoriu, chiar dacă acum este subordonată consiliului, iar anul trecut a avut un profit de 12 miliarde de lei vechi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb