LECŢII DE ANATOMIE Neuronul executiv

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 25 iunie 2012

Neuronul executiv

Guvernul nu va reuşi, probabil, să respecte unele termene convenite cu FMI privind vânzarea de participaţii la companiile de stat, deoarece disputele politice dintre preşedinte şi premier întârzie procesul, a declarat vineri şeful Executivului, Victor Ponta, citat de Bloomberg.

"Vreau să-mi exprim amărăciunea că atunci când ne întâlnim într-o şedinţă de guvern, alocăm 75% din timp discutând despre cum să ne apărăm de atacuri politice", a afirmat Ponta.

BUCUREŞTI (MEDIAFAX) - Vineri, 22 iunie 2012

Dar de ce-l băgaţi în seamă pe preşedinte, domnule Ponta?!

USL a luat 32-33%, la alegerile locale, iar PSD, 10%, - asta face 43%.

Băsescu nu mai are aderenţă la mase - PDL-iştii lui au obţinut doar 15%.

Preşedintele e-o piatră de moară de gâtul PDL, deci e mai mic de 15%.

Nu mai are putere.

Abia suflă.

Râde, dar râde mânzeşte.

Dumneavoastră, domnule Ponta, aveţi de trei ori mai multă putere ca Băsescu.

Sunteţi un colos.

Cum se poate, aşa mare cum sunteţi, să vă plângeţi că vă necăjeşte ăla micu'?!

Staţi pe 43% şi discutaţi 75%, des­pre ce face 15% ?

Vi se pare proporţionat?

O variantă a explicaţiei ar fi că guvernul dumneavoastră are o singură celulă nervoasă.

Dacă neuronul vă este ocupat de un subiect, atunci, normal, el nu poate să se ocupe şi de un al doilea subiect şi deci, îşi împarte timpul în 75%, pentru primul şi 25%, pentru al doilea.

Hai să vedem cu ce se ocupa el 75%:

"Am vrea să vă informăm că în acest moment, este o dispută legală între Guvernul României şi Pre­şedin­tele Ro­mâ­niei, referitoare la cine este responsabil, în mod legal, de reprezentarea ţării noas­tre la Consiliul European, care va avea loc la finalul lunii iulie".

Acesta este un extras din dreptul dumneavoas­tră la replică (destinat să respingă acuzaţiile de plagiat), publicat pe 19 iunie, de revis­ta "Nature", care lansase acuzaţiile mai înainte.

Fiind preocupat să reprezinte România la Bruxelles, neuronul nu a mai băgat de seamă că Reuniunea are loc în iunie (luna asta), iar nu în iulie.

Pentru asta, ar fi fost nevoie de un al doilea neuron.

După cum, ca să evite batjocura la care s-a dedat cu voluptate revista "Nature", subliniind numeroasele greşeli de limbă engleză din Dreptul la replică al Guvernului României, ar fi fost nevoie şi de un al treilea neuron, de specialitate poliglot.

Dar, de fapt, nu acesta este subiectul, ci faptul că disputa reprezentării României la Bruxelles preocupă Guvernul României 75% din timpul şedinţelor şi de aceea, trebuie să amâne privatizările, un pic, că nu mai pridideşte sub pişcăturile lu' ăla micu'.

Dacă neuronul ar avea şi memorie, atunci domnul Ponta şi-ar aminti că subiectul reprezentării la Bruxelles nu a devenit dispută, decât când el însuşi, domnul Ponta, a început să-l dispute.

Altfel, ăla micu' se ducea hăhăind, dădea şi el târcoale pe la unu', pe la altu' şi se-ntorcea cu deştu'-n gură.

Deci, domnule Ponta, guvernul dumneavoastră, 75% se ocupa cu ce să se ocupe.

Pe de altă parte, domnule Ponta, neuronul ştie care-i subiectul, la Bruxelles?

Ştie neuronul care este agenda României acolo?

Aţi avut curiozitatea să constataţi că România nu va scoate nici un sunet şi că nu are programat nici un briefing?

Nu, nu cred ca aţi avut timp de asta.

Pentru că restul de 25% vă ocupaţi cu problema plagiatului.

E o problemă de celulă foarte nervoasă.

De fapt, mie-mi place de Ponta şi nu-mi place de privatizare.

Adică, nu-mi place privatizarea făcută la comanda FMI; nu-mi place privatizarea inoportună, într-o perioadă când pieţele sunt căzute şi deci, vindem giganţi pe doi lei; şi de fapt, nu ştiu ca privatizarea întreprinderilor de stat să conducă la bunăstare generală - n-am văzut asta, încă.

Prin urmare, îmi place că Ponta o amână, fie şi un pic.

Deci, mă bucur că are un singur neuron.

Poate că şi masculul Alpha i-l admiră, în secret.

Poate că, de fapt, sunt mână-n mână.

Sunt singur şi mă duce un gând spre locuinţele lacustre şi spre relaţia lui Florin Georgescu cu FMI...

Preşedinţia: Guvernul adoptă o poziţie greşită dacă se consideră în conflict cu preşedintele

Traian Băsescu consideră că Guvernul adoptă o poziţie greşită dacă se consideră în conflict cu preşedintele, declară Bogdan Oprea, purtătorul de cuvând al Preşedinţiei, care mai arată că preşedintele nu înţelege de ce timpul alocat şedinţelor de guvern este pierdut pentru a discuta teme politice, în loc să fie folosit pentru guvernare.

"Referitor la declaraţiile prim-ministrului României, domnul Victor Ponta, care susţine că există un conflict între dânsul şi preşedintele României, domnul preşedinte Traian Băsescu ţine să precizeze că, în ceea ce îl priveşte, nu se află în conflict nici cu prim-ministrul României şi nici cu Guvernul României chiar dacă unele puncte de vedere sunt divergente", se arată într-o declaraţie a purtătorului de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea, remisă, vineri seară, agenţiei Mediafax.

Surse: Băsescu l-a avertizat pe Ponta despre consecinţele participării la Consiliul European fără mandat

Potrivit Antena3, citată de Mediafax, preşedintele Traian Băsescu i-ar fi trimis prim-ministrului Victor Ponta, miercurea trecută, o scrisoare în care îi atrăgea atenţia că participarea la Consiliul European fără mandat din partea şefului statului echivalează juridic cu o însuşire a unei atribuţii constituţionale a preşedintelui.

"Vă atrag atenţia asupra faptului că absenţa unei aprobări exprese din partea preşedintelui României cu privire la mandatul participării la reuniunea Consiliului European din 28-29 iunie 2012, coroborată cu lipsa delegării exprese a prim-ministrului în calitate de reprezentant al statului român va echivala din punct de vedere juridic cu o însuşire a unei atribuţii constituţionale a preşedintelui României de către prim-ministru", se arată în scrisoarea trimisă de preşedinte, potrivit Antena 3. (F.A.)

Opinia Cititorului ( 25 )

  1. ... este intrigat cum de aceasta revista este insistent preocupata de toate silabisirile lu ponta si de toate virgulele din lucrarea lui de doctorat, in loc sa se ocupe de inmultirea naparcilor in natura.

    1. te oftici?

      Draga Make,

      egal cine ne reprezinta la Bruxelles, important este ca Romania sa nu fie tratata ca o tara bananiera. Pana acum am avut o politica de austeritate si acest fapt a fost pentru cetateanul de rand dificil , insa s-a reusit sa avem cea mai mica inflatie din istoria post-decembrista in primele 4 luni am fost pe locul 4 in lume la evolutie bursiera si primul in Europa, iar piata romaneasca incepuse a fi privita ca avand substanta. Desi pe ici pe colo publicatiile internationale nu s-au inghesuit sa relateze in masura corespunzatoare, devenisem incet incet o a doua Germanie care intai a economisit si apoi a reusit sa ajunga la o competitivitate de a lasat pe suratele ei pe drum. Dorim cumva sa spunem Europei ca aceste masuri ne-au adus pe un trend crescator sau dorim sa fim perceputi ca niste papagali care s-au abtinut sa manance graunte doar pentru a arata supli si nu pentru a reusi sa zboare fara sa-i sara inima din piept. Ne alaturam acum tarilor care doresc pachete de dezvoltare, fara a tine cont ca aruncate la intamplare nu fac decat sa incarce nota de plata. Exista o situatie unica sa aratam ca aceasta economisire a meritat. A nega insa aceasta realitate sau a prezenta drept negativa aceasta solutie se pune intrebarea: Daca nu mai credem in Euro sau ca ar putea fi salvat atunci de ce unii domni au indemnat Grecia sa ramana in zona Euro? Pentru a face eventual comparatia de ce in 2015 nu este bine sa ne alaturam?  

      E o aiureala sa insistam in adoptarea Euro, de vreme ce, in mod insistent, Zona insasi ridica problema revenirii la moneda nationala, iar Clubul Euro s-a mutat din cartierul select al lumii, in cel mai rau famat.

      Cred ca preocuparea despre ce spunem lumii, ar trebui subordonata preocuparii despre ce ne facem si ce ne spunem noua insine.

      Nu ne trebuie mare lucru - doar un pic de cumintenie. 

      ma oftic de distrugerea sistemului de invatamant;

      ma oftic de distrugerea sistemului de pensii; 

      ma oftic de distrugerea sistemului de sanatate; 

      ma oftic ca inca nu se da socoteala pentru aceste mari tradari 

      bine, atunci tine cu Ponta!

      Draga Make,

      trebuie sa ramanem in continuare in umbra bancilor occidentale care iau banii de la tanti BCE si ii inmaneaza mai departe la nepoteii non-euro cu ecart al dobanzii de cel putin 3%. Pentru ce sa nu adoptam Euro, ca sa mai putem sa degradam un pic moneda nationala si populatia sa traiasca visuri ale unor nopti de vara, nefiind constiente ca puterea lor de cumparare se diminueaza. Cine va mai dori sa munceasca in Romania ca inginer stagiar pe 500 de Euro , sau ca lucrator in Call Center poate pe 700. Am citit deunazi in publicatia financiara colega precum ca tinerii bancheri nu sunt de parere ca avem sanse sa accedem in 2015 la zona Euro. La actuala fluctuatie valutara ce investitor cu dram de minte ar pune banii intr-o tara unde cea mai reprezentativa firma de stat ajunge in insolventa. Pentru ce ar dori cineva sa studieze politehnica, doar asa ca sa afle ca peste o luna de la incadrare trebuie sa-si faca ganduri ca ar fi externalizat in alta firma. Presedintele era de parere sa formam regiuni pentru accesare mai buna a fondurilor UE. A trebuit sa auzim de la polonezi si austrieci ca totusi ar fi o idee buna si astfel din 2014 o vom face. Pactul fiscal era o ingradire a suveranitatii si deja pe 22 mai era semnat de senat. De ce nu vrem odata sa aratam ca putem fi coerenti in ce spunem. Cred ca nu are rost sa ne putem intrebarea cine merge la cina, insa ar fi interesant sa aflam ce ar spune acolo. Gandeste la doua luari de cuvant in care sa aratam ce s-a facut pana acum si ce dorim sa facem de acum incolo. Stergand cu buretele toate aceste suferinte ale oamenilor de rand si preluand pozitii numai ca sa dam bine in poza arata doar faptul ca de la promisiune electorala pana la grija pentru omul de pe strada este o mai mare distanta decat intre Bucuresti si Bruxelles. 

    Ciudata rau declaratia data vineri de dl. actual prim de la Palatul Victoria. Adica de o luna si ceva guvernul pe care-l conduce nu poate lucra din cauza lui ala micu de la Cotroceni ?

    Pai ala micu nu a spus absolut nici un cuvintel pana nu s-au terminat alegerile locale. Insusi subiectul de disputa dintre palate este fabricat tot de premier si nu de al micu. 

    Cum la fel de ciudat e ca nu are timp sa faca ce s-a angajat fata de FMI referitor la vânzarea de participaţii la companiile de stat dar au gasit timp ca sa bage in insolventa una dintre perlele coroanei numita Hidroelectrica. Cata balbaiala a fost si in acest caz ... 

    Problema actualei puteri este ca a criticat cat de mult a putut fosta putere iar acum cand ar trebui sa arate ca poate face ceea ce a promis dovedeste ca ... nu poate pentru ca este incapabila. 

    Nu e bine ce se intimpla. 

    Dar avem altii mai buni ?

    Din pacate timp pentru exeperimente nu avem. 

    1. 1. Ala micu nu este Presedintele ci neuronul, pontaciul! de la guvern. 

      2. Doar trecerea timpului le va arata romanilor ce "pleasca" le-a cazut pe cap.

      3. Deocamdat, pontacii care ne guverneaza inca irosesc din acumularile celor pe care i-au daramat; in scurt timp li se va vedea adevarata "valoare". 

      In afara de motivele aratate in articol, pentru care il numesc pe Basescu "ala micu' " (motive care au o incontestabila realitate, in spate), mai exista unul, pe care, pina acum, nu l-am pomenit.

      Nimeni nu se indoieste ca dezvaluirea plagiatului lui Ponta a fost instrumentata la Cotroceni; deci, atunci cind l-a numit premier pe Ponta, presedintele Basescu stia ca numeste, in fruntea Executivului, un plagiator. 

      L-a numit, totusi! 

      De ce a facut-o? 

      De ce nu ne-a spus de atunci, ca nu poate numi in functia de premier, pe cineva despre care are dovezi ca este imoral?! 

      De ce?! 

      Pare ca a vrut sa-si asigure un ascendent si astfel, in numele avantajului politic propriu, ne-a sacrificat pe noi, poporul, cu fata la care ne-a promis ca va sta. 

      Deci, pentru un motiv ceva mai adinc decit proportiile obtinute la alegerile locale, cel care este "ala micu' ", ramine sa fie Basescu.

      Chiar daca tinarul Ponta este un premier de doi bani. 

      Pornind de la "cu fata la care ne-a promis că va sta" (lipsa diacriticelor şi-a făcut treaba) constatăm că ăla, micul, nu a rămas cu găina cocoşului ci s-a reîntors la cuzdra glocă.

      Întrebat fiind de un prieten ce mai e prin România, i-am răspuns cu celebrul citat din celebra carte de psihologie, cu ghilimelele de rigoare: 

      "O cuzdră glocă a budlănit ştecos un bocru şi acum va cudrăci bocrişorul." 

      Că a budlănit un ditamai bocrul, şi încă la modul ştecos, asta e clar: două spitale îşi dispută bocrul. 

      Va reuşi cuzdra glocă, cu bretonul ei de Marat feminin (cât de feminin poate fi Marat), cu ochii tulburi de ură alcoolică, să cudrăcească şi bocrişorul? Eu unul ştiu că Reuters, care a dat ştirea, nu a fost urmat de celelalte mari agenţii şi că bocrişorul e aşteptat la masă pentru a savura împreună micul. Ăla, micul.

      Tudor Vasiliu 

      Make, ai mare dreptate cu ce spui despre "ala micu".....vezi?....am pus ghilimele sa nu fiu acuzat de plagiat!!!

      ca "dezvaluirea plagiatului lui Ponta a fost instrumentata la Cotroceni" ?

      In afara de cel cu pricina, adica premierul, pe altcineva nu am auzit sa fi dat ca sursa pe cineva anume. 

      Dar daca e asa cu ati spus mai sus nu cred ca e nimic altceva decit un joc inteligent al presedintelui in speranta ca poate ridica cu cateva procente partidul din care se trage (recte PDL).

      Pana la alegerile din toamna se va dovedi cel mai probabil ca usl nu este nici pe departe o varianta viabila la guvernarea tarii si o buna parte a poporului se va reorienta. Problema e ca iarasi va trebui ales cel mai putin rau din cateva rele. 

      In afara protestatarilor care au afisat sloganul "PDL, USL, aceeasi mizerie", functioneaza sloganul "Cine e contra noastra, este cu ceilalti".

      Protestatarii nu par sa dispuna de forta alcatuirii unui dosar de plagiat, astfel ca el trebuie sa provina de la "ceilalti". 

      Dupa cum astia, ca si ceilalti ( care sint aceeasi mizerie) sint foarte puturosi, ramine ca dosarul plagiatului sa fi fost intocmit de serviciile care o au drept indarorire profesionala si care trebuie sa i-l fi inminat presedintelui (macar) in ocazia numirii lui Ponta, ca premier. 

      De aceea sint sigur ca plagiatul lui Ponta a fost dezvaluit prin initiativa Cotroceniului. 

      O initiativa care, daca dintr-o anumita perspectiva asupra bataliei politice, poate fi apreciata drept "inteligenta", din punctul de vedere cetatenesc - singurul pe care il impartasim, ca ziaristi - este o porcarie. 

      Desigur, certitudinea asupra autorului dezvaluirii nu se sprijina pe dovezi directe, ci este de natura deductiva, deci, "speculativa". 

      Deductia nu ne este, insa, nici apanaj exclusiv (credinta ca Basescu a facut-o este generala), nici instrument pe care sa ni-l refuzam (cred ca nimeni nu poate avea pretentia sa ne afundam, deliberat, in prostie, numai si numai pentru ca nu putem obtine dovezi directe).

      Presedintele ar trebui sa ne fie primul servitor, iar noi, cetatenii, avem dreptul sa-l suspectam si sa ne indoim de el, pentru ca-i sintem stapini. 

      Recitind dialogul, imi dau seama ca o acceptati si dumneavoastra insiva: " Dar daca e asa cu ati spus mai sus nu cred ca e nimic altceva decit un joc inteligent al presedintelui in speranta ca poate ridica cu cateva procente partidul din care se trage (recte PDL)."

      Doar ca dumneavoastra nu vreti sa o blamati. 

      Cred ca ce se impune o concluzie evidenta: premierii Romaniei au fost din ce in ce mai prosti. Se pare ca Basescu are intr-adevar "mana buna"! Incepand cu Tariceanu si sfarsind cu Ponta ! Acum incepem sa-l regretam pe Ungureanu care era mai prost decat Boc!?!

      Ponta - "Neuronul executiv" isi intrece toti predecesorii sai in prostie si ignoranta dar mai ales in agresivitate si aroganta, ceea ce trebuie sa recunoastem era greu de imaginat !  

      Iar Basescu este cu atat mai vinovat pentru ca stia cu cine are de-a face !

      Din pacate traim niste vremuri interesante, ce vor determina niste schimbari mari, condusi de oameni mici. 

      Ader la opinie.

      Personal nu sint de acord cu jocul murdar al politicienilor damboviteni, din nici o tabara.

      Dar am de ales ? 

      Ce se intimpla daca refuz ? Si ce anume sa refuz ? 

      Sa refuz sa mai merg la vot pentru ca toti sint o apa si un pamant ? Asta ar insemna ca cei care au plecat dintre noi in 89 au plecat degeaba. 

      Sincer, nu stiu de unde si cine a scos faptul ca actualul domn prim ar avea probleme de originalitate la lucrarea de diploma. Habar nu am daca se stia de la numire de asa ceva. 

      Insa cred ca scapati din vedere faptul ca dl. prim ar fi trebuit sa stie ca are probleme cu acea lucrare (si se pare ca nu e singura). Era in puterea lui sa nu imbratiseze o pozitie atat de inalta in stat daca .... dar oare mai conteaza ? 

      Noi cei mici care latram la luna mai contam pentru politicienii de la noi ?

      Exista oare macar o mana de politicieni care sa doreasca sa acceada la putere (macar) in principal pentru binele poporului si nu al lor personal ? 

      Nu stiu de ce considerati ca noi am fi cei mici, cind, conform Constitutiei, noi sintem mai marii, iar ei ne sint slugile pe care le platim.

      Desigur, nu ignor distanta dintre realitate si prevederile constitutionale, dar resemnindu-ma sa-i recunosc "mai marii nostri", cum ei vor sa parvina, zadarnicesc sacrificiul Revolutiei mult mai direct. 

      Habar n-am ce sa fac eu insumi, dar, pina una-alta, resping asta.

      Prefer sa latru la luna - nu conteaza pentru ei, dar conteaza pentru noi. 

      Auzim peste tot in presa ca salariile celor din conducerea companiilor nationale de stat sa nu fie pe marimea celor din mediul privat. Apoi ne uitam la remuneratiile politicienilor si ne intrebam pentru ce atata inversunare in a ocupa un fotoliu in schema publica. Ne facem de doi bani economia care dupa 89 avea active care astazi ne-ar trebui cel putin 300 de miliarde sa le aducem la nivelul de atunci. Ce stim sa facem in afara de a ne injura calitatile balcanice si ai scoate pe cei care vin sa investeasca in Romania mai curati decat apa care a lipsit la Hidroelectrica. Din principiu orice politician ar trebui sa se gandeasca a face ceva pentru tara lui si nu a se razboi cu opozitia. Cuvinte de genul fara mila, razboi pe viata si pe moarte ma duce la concluzia ca cei care vor obtine votul ar fi trebuit cel putin sa primeasca jumatate de imparatie cum se spunea in povesti. Asistam la drame care nu ar trebui sa aiba loc si convingem electoratul prin cea mai stringenta voce sau cat a fost de rau adversarul. A convinge populatia prin ce putem face fiecare dintre noi nu mai constituie o cerinta, aproape ca nici nu mai intereseaza. Important este ca noi suntem cei mai curati, iar ceilalti sunt oprobiul natiunii. Un domn cu carte a spus odata: orice sfant are un trecut si orice pacatos un viitor ...

      Ha, ha,ha. 

      Vezi ca-l superi pe Geoana. 

      Pana la guvernarea usl in tara noastra s- a guvernat cu viclenie , sadism, minciuna,infractiune.Nimeni pana acum in Romania n-a mai furat banii pensionarilor.Si ce-l mai grav este faptul ca cel care avea pensia in jur de 1000 ron pierdea 55 roni din pensie iar cel cu pensia de1200roni pierdea numai 33roni

      Pana la guvernarea usl in tara noastra s- a guvernat cu viclenie , sadism, minciuna,infractiune.Nimeni pana acum in Romania n-a mai furat banii pensionarilor.Si ce-l mai grav este faptul ca cel care avea pensia in jur de 1000 ron pierdea 55 roni din pensie iar cel cu pensia de1200roni pierdea numai 33roni

      Pana la guvernarea usl in tara noastra s- a guvernat cu viclenie , sadism, minciuna,infractiune.Nimeni pana acum in Romania n-a mai furat banii pensionarilor.Si ce-l mai grav este faptul ca cel care avea pensia in jur de 1000 ron pierdea 55 roni din pensie iar cel cu pensia de1200roni pierdea numai 33roni

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb