Legea dării în plată - trimisă preşedintelui Iohannis, pentru promulgare

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 26 aprilie 2016

Legea dării în plată a fost trimisă, sâmbătă, preşedintelui Klaus Iohannis, pentru promulgare, potrivit informaţiilor de pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Şeful statului are obligaţia s-o promulge în termen de zece zile. Klaus Iohannis nu poate să întoarcă a doua oară legea în Parlament, dar are posibilitatea să o trimită la Curtea Constituţională, în cinci zile după ce o primeşte.

Legea redactată de avocatul Gheorghe Piperea şi promovată de deputatul lilberal Daniel Cătălin Zamfir a fost adoptată recent de deputaţi, cu o majoritate covârşitoare de 207 voturi pentru, un vot împotrivă şi o abţinere.

Textul legislativ a fost adoptat cu câteva amendamente, printre care se numără următoarele: Programul Prima Casă a fost eliminat de sub efectul legii; plafonul pentru suma împrumutată la momentul contractării creditului a fost stabilit la 250.000 de euro, de la 150.000 euro cât fusese iniţial; de noile reglementări vor beneficia şi debitorii deja executaţi silit; toate creditele ipotecare luate pentru realizarea unei locuinţe, indiferent că au fost garantate cu un teren, vor intra sub auspiciile textului legislativ.

Legea dării în plată va fi implementată cu o probabilitate de 70%, ceea ce ar putea avea un impact negativ asupra activelor în lei, estimează analiştii ING Bank.

În ultima perioadă, o parte din bănci au majorat avansul la creditele ipotecare, alte instituţii financiare anunţând că, dacă Legea dării în plată va fi aprobată, atunci vor înăspri condiţiile de creditare.

Agenţii imobiliari: "Interesul pentru locuinţe a crescut, pe fondul Legii dării în plată"

Unii agenţi imobiliari din ţară ne-au spus că, în prima parte a acestui an, interesul pentru locuinţe a crescut, pe fondul dezbaterii Legii dării în plată.

În primul trimestru din 2016 au fost înregistrate, la nivel naţional, 211.901 tranzacţii imobiliare, cu circa 13.000 mai multe faţă de numărul celor realizate în perioada similară a anului trecut, potrivit Agenţiei Imobiliare de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI). În luna martie 2016, au fost tranzacţionate 89.724 de imobile în toată ţara, în creştere cu 16.000 faţă de luna precedentă. Comparativ cu luna martie 2015, numărul tranzacţiilor a crescut cu 10.762.

Cele mai multe tranzacţii imobiliare au fost înregistrate în Bucureşti (20.377), Ilfov (11.438) şi Timiş (10.397). Judeţele cu cele mai puţine imobile tranzacţionate în primele trei luni din 2016 sunt Gorj (1.978), Covasna (2.014) şi Vâlcea (2.020), arată ANCPI.

În luna martie 2016, cele mai multe tranzacţii imobiliare au fost încheiate în Bucureşti - 8.678, Timiş - 4.881 şi Ilfov - 4.714.

Numărul ipotecilor şi al privilegiilor înscrise în cartea funciară la nivel naţional, în primele trei luni din 2016, a fost de 41.783, în creştere cu 4.280 faţă de perioada similară a anului trecut.

În perioada analizată, au fost înregistrate 1,6 milioane de operaţiuni de cadastru şi carte funciară, în creştere cu aproximativ 80.000 comparativ cu intervalul ianuarie-martie 2015.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sunt curios cati o sa predea casa fupa ce au platit 6-8 ani.

    Pt cei executati e o eliberare o noua viata.

    Ma bucur ca au fost tranzacti asa multe, din aceste 200 000 de tranzacti si eu cunosc unul, nu a luat prin pc, ma bucur ca o sa fie protejat de-a lungul timpului. Daca din aceste 200 de mi de tranzacti doar unul o sa aiba probleme in timp, ldp e perfecta. Acum sunt beti de fericire, Romania e groaznica cu locuri de munca, iese un politician si taie peste noapte 25% pe tara. Cred ca nicaieri in lume nu a fost asa ceva. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb