Legea offshore a fost adoptată de Senat şi merge la Camera Deputaţilor

S.B.
Politică / 11 mai 2022

Legea offshore a fost adoptată de Senat şi merge la Camera Deputaţilor

Legea offshore a fost adoptată, miercuri, de plenul Senatului, cu 91 de voturi pentru şi 13 contra. Au votat în favoarea legii toate partidele, mai puţin cei de la AUR. Proiectul merge la Camera Deputaţilor, for decizional, informează news.ro.

Raportul a fost admis cu 86 de voturi pentru şi 13 contra.

Liderul senatorilor PSD, Radu Oprea, a declarat în plen că grupul PSD susţine şi va vota această lege. "A trebuit să vină PSD la guvernare pentru ca această leges să vină din nou în dezbatere, împreună cu partenerii de guvernare, a spus liderul senatorilor PSD.

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a afirmat, în plen, că "mult a fost puţin a rămas" iar votul de astăzi este o mişcare de responsabilitate, nu doar economică ci şi politică, în contextul în care Putin foloseşte gazul rusesc drept armă de şantaj geopolitic.

"Trădători sunt cei care nu acceptă astăzi să voteze legea offshore şi o spun răspicat, dependenţa energetică a României este cu un pas mai aproape de realizare şi statul va putea deveni un furnizor de securitate energetică şi pentru ale state din regiune", a mai spus senatoarea liberală.

Potrivit acesteia, sunt modificări mai mult decât necesare, fie că vorbim de dreptul de preemiţiune al statului român, care va asigura, în caz de nevoie, aprovizionarea cu prioritate a pieţei româneşti, precum şi stabilitatea şi predictibilitatea regimurilor fiscale de redevenţă.

Reprezentantul USR, Narcis Mircescu a afirmat că în sfârşit, după 10 ani de la descoperirea gazelor în Marea Neagră, ajungem să votăm legea offshore, care este o lege bună, deşi e incompletă. Senatorul a ţinut să precizeze că este responsabil pentru întârzierea acestei legi nu numai Liviu Dragnea dar şi ministrul Energiei, Virgil Popescu.

"Este surprinzător că nu avem niciun membru al Guvernului care să susţină această lege", a arătat el.

UDMR, prin vocea senatorului Istvan Antal Lorant, a spus că votul pentru legea offshore este "un moment cheie, strategic".

"E nevoie ca clasa politică să dea un semnal de consens. Suntem pe un drum bun, pentru că aproape toate partidele votează această lege", a arătat el, precizând că, prin adoptarea lui, se reduce dependenţa de import.

"Prin votul acestei legi întărim securitatea energetică a României", a mai spus senatorul UDMR.

AUR a anunţat că nu votează legea. "Nu am văzut o mai mare ticăloşie, sunteţi pe cale să votaţi o lege a trădării naţionale, crezând că noi toţi şi poporul, suntem nişte proşti", a spus Claudiu Târziu, liderul senatorilor AUR.

"Cei care veţi vota pentru această lege, împotriva intereselor românilor, veţi favoriza Rusia lui Putin, ştim foarte bine cine va exploata aceste gaze", a mai spus el, adăugând că românii nu vor primi nimic.

Amendamentul USR privind transferul profitului din exploatarea gazelor către Pilonul II de pensii a fost respins cu doar 21 de voturi pentru şi 65 contra.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Poate acum cand legea va fi votata de senat si camera ,vor intelege si naivii care credeau ca de la virgil popescu ni se trage , ca toata clasa politica impreuna cu cei care ar trebui sa ne apere de tradatori , sint complici la vanzarea Romaniei . pentru ce trebuie sa vina altii , cand noi eram chemati sa facem priospectiuni si foraje peste tot in lume . acum nu mai putem nici sa bem apa fara ajutorul strainilor .

    finally se rupe pisica...

    si papagalii aia din AUR altceva in afara de putin nu stiu ?

    cum sa dai vina pe rusi cand austriecii vor face exploatarea si gazul se va vinde pe piata din viena. De gazul asta vor beneficia toti din UE.

    1. vad ca , tu , nu stii altceva decat putin .bine ca nu se vinde si inteligenta ta pe bursa de la viena sa "beneficieze " toti din UE .

    Partidele trădătoare și-au votat ieșirea din istorie. Vin vremuri interesante.

    Legea offshore este data cu dedicatie pentru Germania, mai exact industria auto germana. Voi credeti ca Ungaria si/sau Orban reprezinta ceva pentru Putin sau UE? Nu...si faptul ca si Rusia si UE umbla in virful picioarelor in pas de balet este pentru faptul ca in spatele Ungariei defapt sunt firmele germane din industria auto si firmele respective au nevoie de gazul (ieftin) rusesc si mai nou de cel (si mai ieftin) romanesc (datorita embargoului pentru gazul rusesc care se profileaza la orizont): Mercedes, Audi,BMW, Opel

    Este motivul pentru care in board-ul Gazprom este Gerhard Schroder fostul cancelar german si care s-a opus sanctiunilor impotriva rusiei de la inceput. Doar faptul ca opinia publica Germana a inceput sa protesteze i-a facut pe nemti sa schimbe macazul si sa profite de ocazie. Si au gasit solutia. Dau vina pe razboi sa-si mute industria auto ICE falimentara (costuri din ce in ce mai mari si cerere si vinzari in scadere) in Ungaria si alte tari cu, costuri de productie mai scazute, iar in germania se vor concentra pe masinile electrice. Musk si Tesla cu deschiderea fabricii la Grunhaide i-a facut sa intre in ambale termica.  

    Si acum recapitulare: "Cine este generalul din PNL de la Sibiu" care s-a zbatut sa dea tot gazul OMW-ului si sa faca interconectarea magistralelor de gaz cu Ungaria? Acum intelegeti de ce Romania si romanii trebuie sa plateasca cel mai scump gaz din Europa 

    Over the past three decades, the country’s now-thriving automotive industry was built fr om scratch thanks to investments fr om a procession of German companies such as Daimler (Mercedes), Audi, BMW and Opel – as well as the largest tier-one suppliers such as Bosch and Continental. Audi alone has made investments of more than €11.5bn in its Hungarian facilities since 1993 

    In late 2020, Hungarian Foreign Minister Péter Szijjártó paid another in-person visit to BMW’s headquarters in Munich, whe rehe discussed and finalised the company’s €1bn ($1.15bn) factory in the Hungarian city of Debrecen (which will create 1,000 direct jobs). 

    Currently, German automotive companies provide direct employment to almost 50,000 employees, generating about 2.5% of Hungary’s GDP, according to the Hungarian Investment Promotion Agency (HIPA). 

    Hoti, tradatori si mafioti se vede de 32 de ani cum aceste partide PSD, PNL si UDMR au dat pe gratis toate resursele Romaniei. Pentru un pumn de arginti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb