Arhitecţii care lucrează la noul campus Lego din vestul Danemarcei au conceput o structură care, potrivit directorului general, va face valuri până în Singapore, transmite Bloomberg.
Noul sediu Lego se va întinde pe o suprafaţă de 54.000 de metri pătraţi şi în 2021, când va fi finalizat, va găzdui 2.000 de angajaţi. Potrivit CEO-ului Niels Christiansen, acest nou sediu central va ajuta Lego să concureze cu giganţi precum Apple sau Nike pentru atragerea unor profesionişti talentaţi din domeniul digital, analitic sau creativ.
"Oamenii vor merge înapoi la Londra sau Singapore şi vor vorbi despre el", a spus Christiansen.
Noul sediu al Lego este o clădire în stilul Googleplex care oferă zone de joacă, spaţii de lucru în comun, săli de sport şi cafenele. Însă acesta este mai mult decât un proiect de design la modă. Obiectivul urmărit este ca talentele internaţionale să se simtă binevenite în pofida politicilor stricte privind imigraţia introduse de autorităţile daneze.
Deşi nu a dorit să comenteze politicile autorităţilor în domeniul imigraţiei, Christiansen a subliniat importanţa creării unui spaţiu de muncă primitor. "O clădire ca aceasta are un efect important asupra păstrării de persoane talentate şi oferă un loc în care persoanele creative se pot dezvolta", a spus Niels Christiansen, adăugând că în prezent peste 50 de naţionalităţi lucrează la sediul Lego din Billund.
Istoria pieselor Lego este legată de inventatorul său, Ole Kirk Kristiansen, un tâmplar din Billund, centrul regiunii Jutlandia, care a trecut la lumea jucăriilor inspirat de versiunile în miniatură ale mobilei pe care a început să le creeze la sfârşitul anului 1920 pentru a reduce costurile. Kristiansen a fondat Lego în anul 1932, numele provenind de la îmbinarea primelor două litere din cuvintele daneze 'leg godt' ('joacă bine'), fără să ştie că în limba latină 'lego' înseamnă 'eu îmbin'.