Liber la exportul de cereale

G.M.
Politică / 16 aprilie 2020

Marcel Vela

Marcel Vela

Ministrul de interne, Marcel Vela a emis cea de-a noua ordonanţă militară de la instaurarea stării de urgenţă şi până acum. Cele mai importante prevederi se referă la exportul de cereale şi activitatea în pieţele agroalimentare.

Cu privire la aceste două aspecte, Marcel Vela a spus: "Pieţele agroalimentare rămân deschise şi în această perioadă cu condiţia respectării tuturor reglementărilor din ordonanţele militare. Administratorii pieţelor trebuie să ia măsuri pentru evitarea aglomeraţiei în exteriorul şi in interiorul pieţei, altfel riscă închiderea acestora.Articolele care interziceau exportul de cereale îşi încetează aplicabilitatea. În urma discuţiilor cu comercianţii de produse cerealiere s-a clarificat achiziţia necesară pentru respectarea rezervei de stat, pentru asigurarea securităţii alimentare până la următoarea recoltă".

Ministrul de resort a mai spus că, prin noua ordonanţă militară se prelungesc suspendările zborurilor către Marea Britanie, Irlanda de Nord, SUA, Belgia, Olanda, Turcia, Iran, Italia şi Franţa, cu încă 14 zile.

O altă reglementare o reprezintă exceptarea de la normele de izolare pentru navigatori. Dacă ei nu prezintă simptome, îndeplinesc aceleaşi condiţii ca şi şoferii de la camioanele de marfă sau echipajele de la avioane. De asemenea, sunt exceptaţi de la izolare şi lucrătorii transfrontalieri pe relaţia cu Bulgaria, dacă nu prezinte simptome de Covid-19.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. E dat cu stangu in dreptul ce fac baietii astia cu exportul de cereale si lasa impresia ca sunt sub porunca marilor interese financiare straine, daca renunta la o masura buna de azi pe maine.

    Activitatea pietelor agroalimentare e o chestiune marunta aruncata sa compenseze reluarea exporturilor de cereale.

    E rusinos ce fac baietii astia de la PNL si electoratul stie ce are de facut la vot cu astfel de indivizi.  

    1. Bine inteles ca stim ce avem de facut la alegeri! Vom vota cu orice alt partid in afara de mafia psd si de cameleonul Tariceanu! Rezultatele de la prezidentiale ,europarlamentare si referendum nu v-au convins? Este ultima voastra zvacnire!

      Mai bine votez un wc sau un closet decat partidele din romania

    ce caricaturi au ajuns la guvernare!! veorica se simte razbunata, cu varf si indesat. cine credea ca poate fi un guvern mai jalnic decat al veoricii? doar celebra tripleta someru'-pletosul cu chelie-izoleta alaturi de ceilalti jalnici!

    1. Guvernul actual a fost votat in parlament,cu o larga majoritate,inclusiv de psd-isti! Caricaturile psd-ului i-si demiteau propriul guvern ca la circ!

      prostacul la datorie! tema......guvernul, oricat de penibil, a fost votat de psd-isti! deci sunt responsabili de tembelismul orbaneilor! prostac, treci la cotet!

      Cand am vazut-o pe idioata cu viziera in parlament In timp ce aia plangeau in spitale si pe ala cu combinezon in camera lui de comanda mi-am dat seama cu cine avem de-a face niste circari si acum vine si painea de la bor si e tablou complet :

      Paine si Circ  

    Dupa ultimele balbe, cu Biserica si cu cerealele, deficitul de imagine al PNL in popor a ajuns la cote nemaivazute, lumea vazand pe pielea ei cu cine are de-a face. Daca alimentele se vor scumpi (si e foarte probabil sa se intample) vor urma miscari de strada.

    1. Ce mai face capul clanului,dragnea? Este cam multa inghesuiala la mititica!

    Fara indoiala lumea se intreaba de ce au suspendat baietii PNL exportul de cereale pentru ca, in numai o saptamana, pe baza de telefon de la Bruxelles sau Washington sa se renunte la aceasta masura care ar fi asigurat cat de cat siguranta alimentara a romanilor in perioada de criza.

    Adica treaba cu romanii trimisi la sparanghel am inteles-o.. a vrut Iohannis sa scape de ei dar cu exporturile de cereale care e faza, ce corporatii au tras sforile ?? 

    1. Ce-ai inteles din plecarea muncitorilor romani la munca in Germania? Ca vor sa castige mai bine si-au ales sa nu frece ridichea , ca tine?Puteau sa stea la mila statului , patronului local lacom -coplesitu-le de educatie , asa cum te prezentai cu putin timp in urma? As vrea sa vad dupa ce trece tot daca vei avea bunul simt sa-ti pui cenusa in cap , sa recunosti ca ai batut campii.Dar de la tipi inchipuiti si de rea credinta nu m-astept.

    Sunt interese mari. Să sperăm că la iarnă nu vor exploda preturile. O măsură asiguratorie, ar fi interzis exporturile de cereale și animale vii. Anul acesta avem secetă in toată țara și vom avea producții foarte mici.

    1. Tocmai asta era ideea inițială, până a sunat telefonul la Cotroceni.

    ... respectand si dreptul altora la opinie (si stiind cat de usor ostracizanti sunt romanii fata de chestii mai ciudate sau mai neobisuite imi asum comentariile la misto care urmeaza si postez o informatie extrem de importanta si usor verificabila, cu un pic de rabdare) :

    Un pic de informatie din viitor in legatura cu situatia graului.  

    In perioada 8 aug - 9 sept 2020 urmeaza un ciclu de reactivari vulcanice de proportii in lume - fapt care va conduce la eliberarea unei cantitati relevante de fum & cenusa in atmosfera - cu impact negativ pe productiile agricole la nivelul anilor 2020-2021 in intreaga lume.  

    Indemn Romania sa investeasca de urgenta in spatii de depozitare noi si sa refaca spatiile de depozitare vechi pt materii prime alimentare (grau, porumb, floarea soarelui, soia etc).  

    Indemn Romania sa permita exportul (2020-2024) doar pentru cantitatile excedentare peste un nivel "x" (dupa ce toate depozitele sunt pline si dupa ce s-a asigurat necesarul intern de consum = asta inseamna nivelul X) 

    Indemn pe conducatori sa mediteze bine la cele scrise de mine si sa decida cu capul pe umeri.

    Folositi aceste informatii date gratis.  

    1. " Folositi aceste informatii date gratis. " = atat cat inca mai sunt gratis ca nu sunt organizatie de binefacere nici eu...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb