Liberalii îşi pregătesc oferta de guvernare

R.P.
Ziarul BURSA #Politică / 15 iulie 2008

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a fost mandatat, ieri, de Biroul Politic Central al PNL să coordoneze echipa de lucru ce va elabora programul politic şi de guvernare 2009-2012, pe care liberalii doresc să îl propună alegătorilor în toamnă, cu prilejul alegerilor parlamentare.

Preşedintele PNL, premierul Călin Popescu-Tăriceanu, a subliniat că programul trebuie să continue creşterea economică a României, plecând de la date realiste.

Tăriceanu a spus că principala prioritate a acestui program va fi infrastructura de transporturi, în care se va investi masiv, mai mult decât până acum. Celelalte priorităţi vor fi agricultura, sănătatea şi educaţia.

Potrivit preşedintelui PNL, programul de guvernare prevede aplicarea în continuare a cotei unice. "Cota unică nu este un element pe care să-l negociem", a spus Tăriceanu, care a precizat că, aceasta şi-a arătat efectele benefice asupra economiei pe multiple planuri.

Liderul liberalilor a declarat că PNL doreşte un buget multianual pentru a se evita schimbarea priorităţilor în funcţie de diferitele cicluri electorale.

Domnia sa a explicat: "Sunt anumite domenii unde clasa politică ar trebui să se pună de acord pentru a înţelege că dezvoltarea României nu se poate face, pe domenii strategice, pe durata unui ciclu politic de patru ani. De aceea, propunerea pe care noi vom merge va avea o construcţie bugetară multianuală şi anumite obiective pe care le vom propune prin programul de guvernare vor pleca de la această bază".

Pe de altă parte, preşedintele PNL a criticat programul de guvernare al PSD, considerând că este bazat pe cifre fără acoperire reală.

"Mi se pare foarte mult diletantism când văd dezbaterile de la PSD unde se aruncă cu cifre în dreapta şi în stânga, care mai de care mai promiţătoare, menite să atragă electoratul, dar fără ca ele să aibă o bază reală", a afirmat Tăriceanu.

La rândul său, Varujan Vosganian a declarat că Guvernul PNL "nu promite să facă, ci continuă să facă".

Domnia sa a precizat: "Principala diferenţă dintre programul nostru şi cel care va fi prezentat de alte partide este că programul nostru este validat de rezultatele din perioada 2005-2008. De fapt, noi continuăm ceea ce am început în 2005".

Vosganian a calificat programul de guvernare pe care liberalii îl vor elabora ca fiind unul "realist şi bazat pe un optimism ponderat".

În altă ordine de idei, Vosganian a declarat că se bazează pe o creştere economică medie a României de cel puţin 6%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb