Liberalii îşi vor alege conducătorii

Romana Puiuleţ
Ziarul BURSA #Politică / 4 ianuarie 2005

Partidul Naţional Liberal îşi va alege conducerea la începutul lunii februarie, dată la care va avea loc Congresul PNL. Congresul extraordinar are ca obiectiv alegerea conducerii partidului cît şi politicile de guvernare pe care PNL le are în vedere pentru perioada de guvernare 2005-2008. Potrivit oficialilor PNL, dezbaterile vor întruni 1300 de reprezentanţi ai partidului din toată ţara.

Deputatul PNL, Eugen Nicolăescu a declarat, ieri, că Guvernul României, condus de Călin Popescu Tăriceanu, are responsabilitatea să transforme ţara, să finalizeze reformele specifice tranziţiei şi să creeze o societate prosperă. "Pentru PNL şi guvernul din care PNL face parte în anul 2005 planează o mare răspundere, pentru că în acest an românii vor dori să vadă că cei pe care i-au ales la guvernare îşi asumă promisiunile pe care le-au făcut în campania electorală," a mai adăugat domnia sa.

PNL are, de asemenea, ca obiectiv, potrivit domnului Nicolăescu, schimbarea imaginii Parlamentului. Parlamentarii PNL îşi doresc să promoveze o politică prin care instituţia pe care o reprezintă să devină cea mai importantă din stat, să reflecte expresia voinţei populare şi să servească interesul poporului român. Eugen Nicolăescu a mai precizat că la sfîrşitul lunii ianuarie, cînd vor începe să lucreze comisiile parlamentare, vor fi analizate proiectele de lege rămase din legislatura anterioară sau vor fi iniţiate proiecte noi, propuse de actuala majoritate parlamentară.

Deputatul PNL nu a precizat însă, dacă în cadrul Congresului liberalilor de la începutul lunii viitoare, se va discuta posibilitatea unei fuziuni cu Partidul Democrat, cu care PNL are un program de guvernare comun. De asemenea, Eugen Nicolăescu nu a făcut nici o nominalizare a persoanelor care vor candida pentru prima funcţie din partid.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb