Liberalii - tentaţi să renunţe la sondajul care stabileşte algoritmul pe listele Alianţei pentru parlamentare

Lilian Cojocaru
Ziarul BURSA #Politică / 2 iulie 2004

Liberalii se gîndesc tot mai serios să renunţe la cel de-al doilea sondaj de opinie, planificat pentru această toamnă, care ar trebui să stabilească proporţiile PNL şi PD în cadrul Alianţei, pe listele pentru parlamentare. Potrivit protocolului dintre cele două partide, rezultatele sondajelor - cel din toamna trecută şi cel de anul acesta, ar fi trebuit să conteze în proporţie de 50% (25% fiecare) la întocmirea listelor, iar rezultatele alegerilor locale - în proporţie de 50%. Însă, voci din PNL susţin că liberalii ar dori să renunţe la sondajul din toamnă, din cauza costului foarte ridicat pe care îl presupune acesta.

Sondajul efectuat la nivel naţional în toamna trecută a fost foarte scump, întrucît s-au cules date în fiecare judeţ. "Eşantionul primului sondaj a cumulat peste 32.000 de oameni intervievaţi, ceea ce l-a făcut foarte scump faţă de un sondaj clasic, care chestionează 1.100 persoane", ne-a explicat liberalul Călin Popescu Tăriceanu, purtătorul de cuvînt al Alianţei. Domnia sa declară că nu exclude realizarea unui sondaj, însă la o scară mult mai mică, date fiind costurile amintite.

"În cazul în care conducerile PNL şi PD vor decide că un al doilea sondaj nu mai este necesar, atunci alegerile locale vor conta în proporţie de 66%, iar sondajul din toamna trecută în proporţie de 33%, în stabilirea algoritmului", a spus Călin Popescu Tăriceanu. Domnia sa a ţinut să precizeze că problema sondajului nu este una stringentă pentru cele două partide.

Reamintim că, în urmă cu două zile, liderul PD, Traian Băsescu, a precizat că sondajul va fi efectuat neapărat, şi nici o literă a protocolului nu va fi încălcată. Băsescu a declarat că doar el şi Theodor Stolojan sînt în măsură să se pronunţe pe tema sondajului, blocînd orice comentarii din Alianţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb