Libra internet Bank a încheiat două convenţii cu FNGCIMM

I.M.
Bănci-Asigurări / 23 martie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Libra Internet Bank a încheiat recent două convenţii cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri în vederea îmbunătăţirii accesului fermierilor români la finanţare, prin care se finanţează achiziţia de terenuri agricole, alte investiţii sau desfăşurarea activităţii curente, cu garanţie de până la 80% din partea fondului de garantare, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat al băncii remis ieri, o convenţie similară există în vigoare între Libra Internet Bank şi Fondul de Garantare a Creditului Rural, încheiată în 2017.

De asemenea, Libra este una din cele cinci bănci din România care participă la măsurile de sprijinire a fermierilor prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), prin convenţia de finanţare cu partajarea riscului, încheiata cu Fondul European de Investiţii (FEI). În cadrul acestei scheme de garantare, clienţii băncii care contractează un credit agri pot beneficia de dobânzi avantajoase şi garanţie de până la 70%, cu condiţia îndeplinirii condiţiilor de eligibilitate din PNDR, pe următoarele sub-măsuri: 4.1 'Investiţii în exploataţii agricole'; 4.2 'Investiţii în procesarea/marketingul produselor agricole'; 4.1.a' Investiţii în fermele de pomicultură'; 4.2.a' Investiţii în procesarea/marketingul produselor agricole în sectorul pomicol'; 6.4 'Investiţii în crearea şi dezvoltarea microîntreprinderilor şi întreprinderilor mici non-agricole'.

Libra Internet Bank are o colaborare de durată cu FEI, prin care este sprijinită creditarea fermierilor, atât pentru achiziţia de inputuri, cât şi pentru investiţii (în cadrul programelor de garantare EaSI, destinat microîntreprinderilor şi COSME, destinat IMM-urilor), conform Agerpres.

'Ne ocupăm intens de segmentul agri de peste 5 ani. Acum, a devenit una din cele mai importante linii de business pentru portofoliul nostru, creditele agri reprezentând 17% din totalul creditelor noi acordate de bancă în cursul anului trecut. Avem consultanţi bancari specializaţi în agricultură şi numeroase parteneriate prin care putem aduce soluţii adaptate nevoilor de dezvoltare a afacerii pentru fermierii din România', a declarat Emil Bituleanu, director general Libra Internet Bank.

Fondul European de Investiţii (FEI) face parte din grupul Băncii Europene de Investiţie. Misiunea sa principală este să susţină microîntreprinderile şi întreprinderile mici şi mijlocii din Europa, ajutându-le să obţină acces la finanţare. FEI proiectează şi dezvoltă capital de risc şi de creştere, garanţii şi instrumente de microfinanţare care se concentrează exact pe acest segment de piaţă. În această calitate, FEI favorizează obiectivele UE pentru susţinerea inovaţiei, cercetării şi dezvoltării, antreprenoriatului, creşterii şi ocupării forţei de muncă.

Libra Internet Bank, înfiinţată în 1996 şi operaţională din 1997, face parte din mai 2003 din grupul american de investiţii New Century Holdings (NCH), unul din cei mai importanţi investitori străini din România, cu investiţii de peste 3 miliarde de dolari în Europa Centrala şi de Est din care peste 300 milioane de dolari au fost investiţi în România. Banca are o reţea de 51 de sucursale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb