Valoarea activelor Libra Internet Bank, la finalul anului 2020, era de 7,32 miliarde lei, în creştere cu peste 12% faţă de cifra înregistrată în 2019 (6,53 miliarde lei), potrivit unui comunicat remis redacţiei.
Astfel, Libra Internet Bank a urcat în clasamentul băncilor din România după valoarea activelor, de pe locul al 15-lea, până pe poziţia a 13-a.
"În 2020, am avut cu toţii de gestionat o realitate complet nouă, în care întreaga lume s-a schimbat cu mare rapiditate. Din fericire, Libra Internet Bank a reuşit să se adapteze rapid, demonstrând agilitate, responsabilitate şi siguranţă în ape tulburi. Am rămas permanent alături de clienţii noştri, faţă de care am avut o atitudine proactivă şi protectivă. Am venit cu soluţii adaptate, precum restructurarea creditelor, participarea la Programul IMM Invest sau finanţările cu garanţii europene de până la 90%, în cadrul Facilităţii COSME a Fondului European de Investiţii. Ne-am menţinut creşterea organică, iar soldul creditelor nete a crescut cu peste 15%, participând în acelaşi timp la efortul sistemului bancar de a veni în sprijinul companiilor afectate de efectele crizei sanitare. În condiţiile în care rolul băncilor este mai important ca oricând, ca parte a soluţiei de revenire economică, Libra Internet Bank demonstrează ca este 100% pregatită să contribuie la reuşita acestui demers esenţial pentru întreaga societate", a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.
Anul trecut, Libra Internet Bank a continuat să înregistreze creşteri ale principalilor indicatori de business. Astfel, soldul creditelor nete a depăşit 4,63 miliarde lei, în creştere cu peste 15% faţă de valoarea înregistrată în 2019 (4,01 miliarde lei), iar soldul surselor atrase a fost de 6,39 miliarde lei, în creştere cu 13% faţă de finalul lui 2019 (5,65 miliarde lei). În acelaşi timp, rata de neperformanţă a rămas la un nivel sub media pieţei, cu o valoare înregistrată de 2.95%, la finalul anului trecut. De asemenea, profitul băncii a fost unul consistent, de peste 38 milioane lei, deşi diminuat faţă de valoarea din 2019, în contextul unui cost mai mare al riscului determinat de ajustările metodologiei de constituire a provizioanelor, cu scopul adaptării la evenimentele neprevăzute derivate din situaţia pandemică.