Libra Internet Bank ajunge la active de peste 7,3 miliarde lei în 2020

S.B.
Bănci-Asigurări / 15 aprilie 2021

Libra Internet Bank ajunge la active de peste 7,3 miliarde lei în 2020

Valoarea activelor Libra Internet Bank, la finalul anului 2020, era de 7,32 miliarde lei, în creştere cu peste 12% faţă de cifra înregistrată în 2019 (6,53 miliarde lei), potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Astfel, Libra Internet Bank a urcat în clasamentul băncilor din România după valoarea activelor, de pe locul al 15-lea, până pe poziţia a 13-a.

"În 2020, am avut cu toţii de gestionat o realitate complet nouă, în care întreaga lume s-a schimbat cu mare rapiditate. Din fericire, Libra Internet Bank a reuşit să se adapteze rapid, demonstrând agilitate, responsabilitate şi siguranţă în ape tulburi. Am rămas permanent alături de clienţii noştri, faţă de care am avut o atitudine proactivă şi protectivă. Am venit cu soluţii adaptate, precum restructurarea creditelor, participarea la Programul IMM Invest sau finanţările cu garanţii europene de până la 90%, în cadrul Facilităţii COSME a Fondului European de Investiţii. Ne-am menţinut creşterea organică, iar soldul creditelor nete a crescut cu peste 15%, participând în acelaşi timp la efortul sistemului bancar de a veni în sprijinul companiilor afectate de efectele crizei sanitare. În condiţiile în care rolul băncilor este mai important ca oricând, ca parte a soluţiei de revenire economică, Libra Internet Bank demonstrează ca este 100% pregatită să contribuie la reuşita acestui demers esenţial pentru întreaga societate", a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

Anul trecut, Libra Internet Bank a continuat să înregistreze creşteri ale principalilor indicatori de business. Astfel, soldul creditelor nete a depăşit 4,63 miliarde lei, în creştere cu peste 15% faţă de valoarea înregistrată în 2019 (4,01 miliarde lei), iar soldul surselor atrase a fost de 6,39 miliarde lei, în creştere cu 13% faţă de finalul lui 2019 (5,65 miliarde lei). În acelaşi timp, rata de neperformanţă a rămas la un nivel sub media pieţei, cu o valoare înregistrată de 2.95%, la finalul anului trecut. De asemenea, profitul băncii a fost unul consistent, de peste 38 milioane lei, deşi diminuat faţă de valoarea din 2019, în contextul unui cost mai mare al riscului determinat de ajustările metodologiei de constituire a provizioanelor, cu scopul adaptării la evenimentele neprevăzute derivate din situaţia pandemică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb