LIBYA HERALD: Un marinar român a murit într-un bombardament asupra unui petrolier

V.B.
Internaţional / 5 ianuarie 2015

Actualizare 16:48 Armata Libyei a recunoscut că responsabil pentru atac a fost un avion propriu

Guvernul recunoscut internaţional al Libyei a declarat astăzi că unul din aparatele sale de zbor a bombardat un petrolier aflat în apropierea portului Derna, controlat de islamişti, omorând doi membri ai echipajului, transmite AFP.

Un purtător de cuvânt al forţelor armate libyene a afirmat că tancul petrolier a fost lovit ieri după ce a refuzat să se oprească pentru controlul asupra încărcăturii considerate "suspectă".

Însă guvernul grec a declarat că vasul navigha pe o rută stabilită de mult timp, printr-un contract, către compania petrolieră de stat a Libyei şi a cerut urmărirea în instanţă a celor responsabili de moartea echipajului grec şi român.

Paza de coastă grecească a afirmat că vasul Araevo, înregistrat în Libya, se afla ancorat la două mile nautice de portul Derna cu o încărcătură de 1.600 de tone de ţiţei în momentul în care a fost lovit.

Purtătorul de cuvânt al forţelor armate libyene a afirmat că petrolierul îşi oprise luminile "pregătindu-se de intrarea în port...şi din această cauză vasul şi echipajul au fost consideraţi suspecţi".

Alţi doi membri ai echipajului de 26 de persoane au fost răniţi în atacul aerian.

-----------

Doi marinari, un român şi un grec, au murit ieri după ce un petrolier grecesc a fost bombardat de un avion de luptă în apropierea coastei oraşului Derna (Darnah), din nord-estul Libiei, informează Libya Herald, citând reprezentanţi ai unei companii de asigurare din Grecia.

Vasul primise o comandă din partea National Oil Corporation (compania naţională petrolieră libiană) să livreze petrol către uzina electrică din Derna.

Din primele informaţii, se pare că al doilea român din echipaj este teafăr. Nici ceilalţi 21 de membri (19 filipinezi şi doi greci) nu au fost răniţi. Petrolierul a fost avariat, dar nu s-au semnalat scurgeri de ţiţei. Publicaţia franceză Ouest-France susţine că nava este încărcată cu 1.600 de tone de petrol.

Libya Herald scrie că atacul a fost întreprins, cel mai probabil, de armata libiană, care anunţase în repetate rânduri că va avea ca ţinte vasele cu destinaţia Derna, oraş despre care presa străină scrie că ar fi un fief al insurgenţilor islamişti din ţară. Totuşi, un oficial al armatei neagă acuzaţiile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb