LICITAŢIE PENTRU UN STUDIU DE FUNDAMENTARE Aeroportul Braşov - din bugetul Consiliului Judeţean sau în asociere

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii #Aeronautică / 10 aprilie 2017

Aeroportul Braşov - din bugetul Consiliului Judeţean sau în asociere

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a declarat că patru companii au depus oferte la licitaţia organizată pentru achiziţionarea serviciilor de proiectare a suprafeţelor de mişcare aeroportuare, conform studiului de fezabilitate revizuit în luna decembrie 2016.

"Respectând termenele prevăzute de legislaţia achiziţiilor publice şi în situaţia în care nu vor exista contestaţii ale rezultatului procedurii, contractul de proiectare se va semna în a treia săptămână a lunii mai. Termenul de predare a proiectului tehnic conform caietului de sarcini este de 75 de zile, după care vom demara procedurile de licitaţie pentru execuţia lucrărilor", arată Veştea într-un comunicat.

CJ Braşov a alocat anul acesta 47,134 milioane lei (peste 10 milioane euro) pentru continuarea investiţiei în aeroportul de la Ghimbav. De asemenea, instituţia poartă discuţii cu conducerea Administraţiei Bazinale Olt pentru a urgenta demararea lucrărilor de îndiguire a pârâului Bârsa, în zona aeroportului. "Aşteptăm confirmarea acestei lucrări, în condiţiile în care Consiliul Judeţean Braşov a preluat pe cheltuială proprie realizarea lucrărilor de deviere a canalului Beselcin pe amplasamentul aeroportului. Aceste lucrări sunt obligatorii pentru obţinerea avizelor legale de funcţionare a viitorului aeroport", se arată în documentul citat.

Veştea a mai anunţat că CJ Braşov va demara în luna aprilie procedurile de licitaţie pentru realizarea de către o firmă specializată a Studiului de fundamentare, conform prevederilor Legii nr. 100/2016, a Legii nr. 233/2016, coroborat cu prevederile HG nr. 867/2016. De la momentul demarării procedurilor, termenul de finalizare şi predare a Studiului de fundamentare la Consiliul Judeţean este de 3 luni.

Având în vedere prevederile actelor normative menţionate, în orice situaţie în care o autoritate contractantă (Consiliul Judeţean Braşov, în speţă) intenţionează să realizeze un proiect prin atribuirea unui contract pe termen lung, care să cuprindă executarea de lucrări şi operarea rezultatului lucrărilor, autoritatea contractantă are obligaţia de a elabora un studiu de fundamentare prin care se vor demonstra necesitatea şi oportunitatea realizării proiectului în acest mod.

Studiul de fundamentare prevăzut se bazează pe studiul de fezabilitate existent, iar în urma elaborării acestuia, Consiliul Judeţean Braşov va putea lua decizia finală argumentată tehnic, economic şi juridic privind modalitatea de finalizare a investiţiei. Variantele potenţiale pe care le va analiza studiul de fundamentare sunt de finalizare a investiţiei din bugete publice în condiţile disponibilităţilor bugetare a partenerilor publici implicaţi, luând în considerare şi posibilitatea înfiinţării unei Asociaţii de dezvoltare intercomunitară în acest scop, înfiinţarea unei societăţi pe acţiuni având ca scop finalizarea investiţiei şi operarea obiectivului, realizarea unui parteneriat public-privat având ca scop finalizarea investiţiei şi operarea obiectivului, precum şi concesionarea obiectivului către un partener privat care va avea obligaţia finalizării investiţiei şi operării obiectivului.

"Realizarea Aeroportului Internaţional Braşov - Ghimbav rămâne prioritatea administraţiei judeţene pentru perioada următoare. Este dorinţa noastră, ca de altfel a tuturor braşovenilor să-l finalizăm şi eforturile noastre se concentrează în această direcţie, însă trebuie parcurse toate procedurile prevăzute de legislaţia în vigoare pentru fiecare etapă de realizare. Suntem în grafic, respectăm calendarul procedurilor, lucrăm pe mai multe planuri şi îi asigurăm pe braşoveni că nu pierdem niciun moment în derularea acestui proiect extrem de vehiculat în spaţiul public, dar mai ales extrem de sensibil şi de important pentru comunitatea judeţului nostru", spune preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb