Liderii europeni vor propune îngrădirea CDS-urilor

V. RIBANA
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 martie 2010

Cancelarul german Angela Merkel, preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi premierul luxemburghez Jean-Claude Juncker lucrează, împreună, la o propunere prin care să limiteze utilizarea produselor derivate, ca urmare a crizei financiare din Grecia.

Cei trei lideri europeni vor să prezinte Comisiei Europene, luna aceas-ta, propunerile privind îngrădirea acordurilor de credit-default swap (CDS), potrivit reglementărilor internaţionale, a anunţat, ieri, purtătorul de cuvânt al guvernului de la Berlin, Ulrich Wilhelm.

Măsurile vor fi prezentate ulterior, în luna mai sau iunie, în unele dezbateri internaţionale. "Există un consens lărgit pentru reducerea speculaţiilor care au exacerbat problemele bugetare ale Greciei şi au afectat moneda euro", a subliniat Ulrich Wilhelm.

Acesta a mai spus că ar fi dificil ca CDS-urile să fie interzise, dar s-a arătat convins că va fi găsit un mecanism adecvat de control.

Comisia Europeană şi miniştrii de finanţe din statele membre vor dis-cuta, săptămâna viitoare, pe marginea măsurilor de prevenire a speculaţiilor cu CDS-uri, pentru datoriile statelor.

Potrivit unor surse citate de presa străină, speculatorii cu CDS-uri amplifică problemele financiare ale Greciei, în condiţiile în care autorităţile elene încearcă să ţină sub control deficitul bugetar şi datoriile.

La finele săptămânii trecute, premierul elen George Papandreou anticipa că Franţa, Germania şi Luxemburgul sunt pregătite să anunţe, în următoarele zile, măsuri de oprire a speculaţiilor cu instrumente CDS.

Marea Britanie este cel mai mare centru de tranzacţionare a CDS-urilor şi va fi puternic afectată de o iniţiativă a Comisiei la nivelul UE, împotriva acestor instrumente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb