Liderii G7 se întâlnesc pentru a exercita presiuni asupra Rusiei şi a găsi unitatea Chinei

A.F.
Internaţional / 16 mai 2023

Liderii G7 se întâlnesc pentru a exercita presiuni asupra Rusiei şi a găsi unitatea Chinei

Liderii G7 se întâlnesc săptămâna aceasta la Hiroshima, în încercarea de a strânge şi mai mult şuruburile asupra Rusiei în legătură cu războiul din Ucraina şi de a ajunge la un acord asupra unei linii unitare în ceea ce priveşte puterea militară şi economică în creştere a Chinei, transmite AFP.

Summitul de trei zile al celor mai importante democraţii dezvoltate va aborda toate subiectele, de la energie la inteligenţa artificială, dar un obiectiv cheie va fi acela de a-i viza pe cei care au ajutat Moscova să atenueze impactul sancţiunilor conduse de Occident.

De asemenea, liderii vor trasa un curs prudent în ceea ce priveşte Beijingul, proiectând unitatea în ceea ce priveşte Taiwanul şi subliniind necesitatea de a "de-risca" lanţurile de aprovizionare cruciale prin diversificarea în afara Chinei, încercând totodată să evite inflamarea şi mai mult a tensiunilor.

Reuniunea miniştrilor de externe din cadrul G7 de luna trecută, considerată ca pregătind terenul pentru discuţiile de la Hiroshima, s-a axat în mare măsură pe China şi a avertizat Beijingul cu privire la "activităţile de militarizare" din Marea Chinei de Sud.

De asemenea, a insistat că nu a existat "nicio schimbare" în ceea ce priveşte politica privind Taiwanul, după ce preşedintele francez Emmanuel Macron, în urma unei călătorii la Beijing luna trecută, a declarat că Europa ar trebui să evite "crizele care nu sunt ale noastre".Miniştrii au avertizat Beijingul cu privire la orice, de la arsenalul său nuclear la practicile sale comerciale, iar summitul din această săptămână este de aşteptat să aprobe extragerea lanţurilor de aprovizionare cruciale de sub influenţa chineză.

Washingtonul a adoptat o abordare agresivă, blocând accesul Chinei la cei mai avansaţi semiconductori şi la echipamentele necesare fabricării acestora, şi a convins Japonia şi Olanda să urmeze exemplul. Dar şeful politicii externe a Europei a avertizat săptămâna aceasta că blocul trebuie să îşi "definească" şi să îşi "recalibreze" poziţia.

"Căutăm o abordare multifaţetată a relaţiilor noastre economice cu China", a declarat luni preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. "Aceasta este caracterizată de de-risc, şi nu de decuplare", a adăugat ea. Ea a citat exemple specifice de încercări chinezeşti de coerciţie economică, vizând Lituania, Japonia şi Australia.

"Suntem cei mai vulnerabili la coerciţie... acolo unde se creează dependenţe. De aceea luăm măsuri", a adăugat ea, numind materiile prime critice drept un domeniu de lucru.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. VOR SA APLICE SANCTIUNI SI CHINEI? OI-VEI!

    mai trag un chiolhan si n Islanda, poate printre ultimele.....suprematia UE este vax, precum prezice viitorul exact Mr. Soros....UE se va dezintegra din cauza saraciei produsa de imigratie.

    Se lucreaza puternic,

    razboi total cu Rusia+China, 

    sanctiuni economice totale si izolarea Rusiei si Chinei, 

    ce frumos va fi,

    slava ukri 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb