Uniunea Europeană este, în prezent, incapabilă să facă faţă situaţiei migranţilor, a spus, Marine Le Pen, preşedintele Frontului Naţional din Franţa, sâmbătă.
În opinia sa, singura soluţie ar fi ca fiecare stat în parte să îşi securizeze propriile frontiere.
"În 2011, am spus că cele câteva sute de migraţi vor deveni, în scurtă vreme, mii, apoi sute de mii şi apoi milioane şi zeci de milioane", a declarat Marine Le Pen, adăugând: "M-au luat în derâs, m-au tratat drept extremistă. Anul trecut, au intrat în Europa 1,5 milioane de migranţi. În 2016, aşteptăm între 3 şi 5 milioane.
A guverna înseamnă a prevedea. De ani de zile, noi susţinem că nu trebuie să acceptăm migranţi în Uniunea Europeană. Trebuie să ajutăm, în schimb, la crearea de tabere umanitare, cât mai aproape de ţările aflate în conflict pentru a proteja populaţia şi a o securiza. Şi ar trebui să evităm războaiele, care nici nu ar exista dacă noi nu am fi acolo".
Tomio Okamura: "Promovăm din start toleranţă zero cu privire la migraţia ilegală"
Tomio Okamura, preşedintele Mişcării Libertăţii şi a Democraţiei Directe din Republica Cehă, a spus că Europa nu trebuie să tolereze migraţia ilegală.
"Noi promovăm din start toleranţă zero cu privire la migraţia ilegală şi, desigur, trebuie să fie absolut zero toleranţă pentru orice migrare a musulmanilor în Europa", a spus domnia sa, adăugând: "Islamul este o ideologie politică, care este în mod evident incompatibilă cu libertatea şi democraţia, precum şi cu conceptul european al drepturilor omului.
Curtea Europeană a Drepturilor omului şi Comisia Europeană ar trebui să analizeze ideologia islamică, definind punctele la care Islamul este incolpatibil cu legislaţia europeană, identificând islamul ca fiind o ideologie anti democratică şi agresivă.
Al doilea lucru este acela de a crea oportunităţi pentru musulmani, de a avea un loc unde să meargă, astfel prevenind pătrunderea acestora în Europa".
În opinia sa, este important să se stabilizeze situaţia din Orientul Mijlociu: "Un factor de stabilizare între Irak, Turcia şi Siria ar putea fi Kurdistan - dacă este liber sau cel puţin autonom - pentru că luptătorii kurzi de astăzi sunt cei mai activi în lupta cu islamiştii radicali - ei controlează teritorii mari, care dau adăpost la aproximativ un milion şi jumătate de refugiaţi sirieni. Ei creează un zid de apărare împotriva islamiştilor radicali atât în Irak, cât şi în Siria şi sunt dispuşi să îşi dea viaţa pentru libertatea Kurdistanului.
E important să avem aliaţi puternici în regiune, antiislamişti şi non-arabi".
Uniunea Europeană este lipsită de putere atunci când vine vorba despre imigraţia în masă, consideră Johannes Hubner, Partidul Libertăţilor din Austria. Potrivit acestuia, UE este complet îngrădită de tratatele internaţionale privind drepturile omului: "Aceste tratate privind drepturile omului provin din anii "50. Sunt complet depăşite. Interpretarea lor este pervertită de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului.
Aceasta apără cei mai răi infractori şi ne lasă fără posibilităţi de a trimite înapoi imigranţii.
Trebuie să schimbăm această Uniune şi tratatele pervertite, sau ne vom confrunta cu distrugerea economiilor, a culturii şi a identităţilor noastre".
Marine le Pen: "UE este un eşec absolut, din punct de vedere economic"
Marine Le Pen a mai declarat, la Sinaia, că, din punct de vedere economic, UE este un eşec absolut. Aceasta a precizat că "efectele sunt devastatoare şi distrug orice speranţă de creştere şi dezvoltare".
Marine Le Pen susţine că Uniunii Europene nu îi pasă de prosperitatea naţiunilor, ci vrea doar să îşi impună dogmele.
"Acesta este singurul lucru care contează în ochii Comisiei, căreia nu îi pasă de tragediile umane pe care le provoacă. Democraţia este suprimată. Tot ceea ce vrea este suprimare absolută faţă de normele sale, pentru că euro, moneda unică, este un simbol al acesteia, refuză să renunţe la ea", a declarat preşedintele Frontului Naţional din Franţa.
Aceasta a adăugat: "Nu mai vrem acest tip de Uniune Europeană, dăunătoare, care pune naţiunile noastre una împotriva alteia. Astăzi, deşi statele noastre ar fi trebuit să fie unite în sânul aceluiaşi întreg, majoritatea relaţiilor dintre Franţa şi România nu aduc beneficii celor două popoare. Acelaşi lucru se întâmplă de asemenea şi în relaţiile dintre toate statele europene, incluse în această navă ciudată fără busolă, care este Uniunea Europeană".
Marine Le Pen a subliniat faptul că, din cauza directivei dezastruoase în legătură cu detaşarea lucrătorilor, mulţi români părăsesc ţara, profesând în altă parte, în loc să participe la dezvoltarea României.
"Dar nu mă las păcălită! Situaţia voastră este dificilă. România este o ţară mare, cu potenţial, care merită mai mult decât această sângerare umană teribilă, pe care a provocat-o pesimismul", a mai declarat preşedintele Frontului Naţional din Franţa.
Marine Le Pen a mai transmis: "Uniunea Europeană este atât de obsedată de ideea de concurenţă, încât merge până la a pune statele membre unul împotriva celuilalt, în loc să le permită să coopereze pentru proiecte comune excepţionale".
Le Pen a mai spus: "Amintiţi-vă mereu cuvintele lui Jean Claude Junker: «Nu poate exista nicio alegere democratică împotriva tratatelor europene». În alte cuvinte, tratele europene sunt mai importante decât oamenii. (...) Chiar şi în cazul în care concurenţa economică nu intră în discuţie, Uniunea Europeană se dovedeşte a fi dăunătoare".
Marine Le Pen a precizat că "cei mai răi criminali şi cei mai de seamă terorişti se pot deplasa nestingheriţi în Spaţiul Schengen".
"Francezii să nu aştepte prea mult o oportunitate similară Brexit-ului"
Liderul Frontului Naţional spune că speră ca francezii să nu aştepte prea mult o oportunitate similară Brexit-ului: "În fiecare zi, în toate domeniile, în toate subiectele, Uniunea Europeană se demonstrează a fi limitată, oarbă, bigotă şi dăunătoare.
Ea a devenit un obstacol în calea prosperităţii popoarelor Europei, a siguranţei lor, a libertăţilor lor, dar şi a identităţilor lor.
Nu este surprinzător că dorinţa de a ieşi din UE devine din ce în ce mai mare.
Britanicii vor vota în două luni. Este un moment cheie pentru istoria europeană. Sper ca şi francezii să nu aştepte prea mult o oportunitate similară".
Le Pen: "Nu sunt finanţată de Rusia"
Preşedintele Frontului Naţional din Franţa, Marine Le Pen, a declarat, sâmbătă, că formaţiunea pe care o conduce nu este finanţată de Rusia. "Răspund râzând celor care mă acuză de acest lucru", a spus domnia sa, adăugând: "Era o anchetă americană lansată pentru a descoperi sursele de finanţare ale diverselor mişcări politice, dar nu sunt finanţată de Rusia. (...) Vă asigur că nu suntem finanţaţi de ruşi, suntem un partid liber şi cred că aţi observat deja acest lucru".
În context, ea a explicat modul în care a ajuns să ia un împrumut de la o bancă ceho-rusă: "Am încercat să obţin un împrumut de la o bancă franceză şi am fost refuzată, am încercat să obţin un împrumut de la o bancă europeană şi am fost refuzată, am încercat să obţin un împrumut de la o bancă mondială şi am fost refuzată. Singura care a acceptat să mă primească, dar cu dobânzi deloc prietenoase - 6% - a fost o bancă ceho-rusească. Astfel, m-au acuzat că am acceptat să închei un contract cu această bancă. Dar dacă ştiţi alta, o bancă din România, care ar accepta să finanţeze Frontul Naţional, să ne împrumute bani, nu ezitaţi, daţi datele mele. Dacă există o bancă interesată, nicio problemă, o înlocuiesc cu plăcere".
Le Pen despre Panama Papers: "Găsesc de-a dreptul incoerent faptul că cei care se plâng de evaziune fiscală sunt de asemenea cei care nu sunt în stare să securizeze frontierele"
Numele şefului extremiştilor francezi a apărut în ancheta "Panama Papers", după ce "Le Monde" a scris că apropiaţii preşedintelui partidului Frontul Naţional din Franţa, Marine Le Pen, au înfiinţat un sistem offshore "sofisticat" între Hong Kong, Singapore, Insulele Virgine Britanice şi Panama, având la bază documente aparţinând firmei de avocatură din Panama.
Marine le Pen susţine că implicarea numelui său în ancheta "Panama Papers" a deturnat atenţia de la cei cu adevărat implicaţi: "Timp de 24 de ore am fost victima unei campanii de defăimare din partea unui ziar francez, care mă acuza că aş avea un prieten care avea o societate offshore.
După aceea, s-a dovedit că, de fapt, acest prieten nu şi-a ascus nici o clipă capitalul, şi-a plătit impozitele către statul francez. (...) Găsesc de-a dreptul incoerent faptul că cei care se plâng de evaziune fiscală sunt de asemenea cei care nu sunt în stare să securizeze frontierele. Nu ne putem aştepta ca atunci când lăsăm liber să circule capitalul să nu vedem şi averi care pleacă peste graniţă".
Marine Le Pen este fiica lui Jean-Marie Le Pen, liderul istoric al Frontului Naţional timp de 40 de ani.
Marine le Pen: "Eurodeputaţii care au contestat prezenţa mea în România să ia lecţii de democraţie"
Evenimentul "Europa noastră - Europa Naţiunilor" a stârnit o serie de reacţii în rândul politicienilor. Liderul eurodeputaţilor români din Parlamentul European, Viorica Dăncilă, consideră că autorităţile de la Bucureşti trebuie să dea un semnal clar că România nu este o ţară care să tolereze discursul şi mişcările extremiste şi antieuropene.
De asemenea , prim-vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi consideră că autorităţile ar trebui să reacţioneze faţă de prezenţa în România a liderului Frontului Naţional şi să monitorizeze adunarea "radicalilor" de la Sinaia.Şi Eurodeputaţii PSD Victor Boştinaru şi Ioan Mircea Pascu au adresat, vineri, o scrisoare deschisă autorităţilor române şi societăţii civile cu privire la conferinţa internaţională organizată de "Mişcarea pentru o Europă a Naţiunilor şi Libertăţilor" la Sinaia, întrebând autorităţile române competente "cine şi pentru ce raţiuni a aprobat desfăşurarea acestei activităţi politice pe teritoriul României?"
Marine le Pen consideră că cei care au contesta prezenţa sa în România ar trebui să ia lecţii de democraţie.
Lidera Frontului Naţional a spus: "Dânşii ar trebui trimişi să ia cursuri de democraţie. Democraţia nu înseamnă să îi lăsaţi să vorbească doar pe cei care sunt de acord cu voi. Am fost aleasă la fel ca şi ei (n.r. în funcţia de europarlamentar), poate chiar într-o situaţie mai bună, deci cum mie nu mi-ar da prin cap niciodată să interzic unui deputat european să meargă în orice ţară crede de cuviinţă, consider că este de datoria şi de dreptul meu să port ideile Europei naţiunilor şi Libertăţilor şi susţinerea mea democratică către Laurenţiu (n.r. Laurenţiu Rebega) acolo unde consider necesar.
Colegilor, le reamintesc, că există nişte fundamente ale democraţiei pe care trebuie să şi le împrospăteze".
Europarlamentarul Laurenţiu Rebega, care a organizat evenimentul, a spus: "Nu suntem extremişti, suntem radicali".
Domnia sa a adăugat: "Conferinţa noastră e legat de contextul european actual de viaţa de zi cu zi. Oamenii merg pe stradă şi văd că o bombă este detonată. Oamenii merg la muncă şi află că sunt concediaţi. Văd că peste noapte un oraş se umple de imigranţi. (...) Nu suntem extremişti aşa cum s-a spus de unii. Susţinem ordinea constituţională şi susţinem schimbarea prin alegeri".
1. Panama Papers și Clinton
(mesaj trimis de Cristi C în data de 18.04.2016, 16:33)
"Inside Panama Papers: Multiple Clinton connections"
Some donors to Clinton foundation used the Panamanian law firm for offshores
Connections come from the more than 40 years Bill and Hillary Clinton have spent in public life
Clinton criticized those exposed in the Panama Papers, some looking to hide their wealth
"Among them are Gabrielle Fialkoff, finance director for Hillary Clinton’s first campaign for the U.S. Senate; Frank Giustra, a Canadian mining magnate who has traveled the globe with Bill Clinton; the Chagoury family, which pledged $1 billion in projects to the Clinton Global Initiative; and Chinese billionaire Ng Lap Seng, who was at the center of a Democratic fund-raising scandal when Bill Clinton was president. Also using the Panamanian law firm was the company founded by the late billionaire investor Marc Rich, an international fugitive when Bill Clinton pardoned him in the final hours of his presidency."