Liderul Wagner: "Trupele ruse şi ucrainene pierd mulţi soldaţi în bătălia de la Bahmut"

D.T.
Internaţional / 29 martie 2023

Liderul Wagner: "Trupele ruse şi ucrainene pierd mulţi soldaţi în bătălia de la Bahmut"

Liderul grupării paramilitare ruse Wagner, Evgheni Prigojin, a recunoscut astăzi preţul ridicat în vieţi ale luptătorilor ce poartă sângeroasa bătălie din oraşul ucrainean Bahmut, conform Agerpres.

"Bătălia pentru Bahmut practic a distrus armata ucraineană şi, din păcate, a afectat grav compania militară privată Wagner", a spus Prigojin într-un mesaj audio. Potrivit acestuia, o eventuală victorie a grupării Wagner asupra armatei ucrainene ar fi un "punct de cotitură" în războiul pornit de Rusia contra Ucrainei pe 24 februarie 2022.

"Este un punct de cotitură în acest război, pentru că în final pe teren va rămâne doar armata rusă", crede liderul grupării de mercenari ruşi, iar aceştia, adaugă el, "distrug forţele străine" care ajută Ucraina şi care "vor să pună Rusia în genunchi", continuă sursa.

Declaraţia lui Prigojin vine după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a recunoscut că, în cazul unei căderi a Bahmutului, autorităţile ucrainene vor fi obligate să caute un compromis cu Rusia.

În acest timp, Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) a semnalat în raportul său zilnic că gruparea Wagner pare să fi ocupat deja giganticul complex metalurgic AZOM din Bahmut. Instalaţiile acestui complex şi tunelurile sale au servit drept tranşee pentru soldaţii ucraineni care apără oraşul asediat de trupele ruse din vara trecută.

Oficialii ruşi afirmă că trupele lor continuă să înainteze în interiorul oraşului în lupte pentru fiecare stradă, dar nu au reuşit să-l încercuiască complet pentru a forţa retragerea trupelor ucrainene, ceea ce părea iminent să se întâmple săptămânile trecute.

Mai mult, serviciul militar de informaţii britanic a semnalat astăzi că trupele ucrainene au reuşit să împingă înapoi trupele ruse de pe una din principalele rute de aprovizionare ale armatei ucrainene la Bahmut.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Singurul care a pus rusia in genunchi e putin si singurul care poate sa o ridice inapoi e tot putin ca asa-i la autocrati. Cum au intrat, asa sa iasa.

    "Bătălia pentru Bahmut practic a distrus armata ucraineană"

    spune liderul Wagner 

    1. Ce să spună și bietul bucătar, wagner trage la greu în proprii soldați, deci, ceea ce au distrus ei nu este armata ucraineană. :)))))

      Coment de niveleul grupei mici

      de la gradinita de copii 

      Fie chelul n-a fost bucătar și atunci mint, fie a fost și e și chel.

      Împingerea soldaților sub amenințarea rusnacilor din spatele lor este deja mai mult decât legendă. Prostovanii ăia se ucid unii pe alții și dacă au înaintat pe loc, este evident că sunt mormane de ruși în Bahmut. 

      cu cine se mai lupta puscariasii wagneristi daca armata banderistior ucrani e distrusa?!?

    Viteaza armata ucraineana (NATO) ,in ofensiva ei victorioasa, a cucerit cam jumatate din oraselui Bahmut.

    1. Ucrainenii sunt poziționați să curețe tot sud-estul de ruși, Bahmut a fost doar o preocupare pentru un nod rutier. Marii atacatori au făcut câteva movile de cadavre cu ei înșiși.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb