Lidl susţine că siguranţa clienţilor este fundamentală în activitatea sa

F.D.
Companii / 2 aprilie

Lidl susţine că siguranţa clienţilor este fundamentală în activitatea sa

Lidl a reacţionat în urma controlului realizat de ANPC în magazinul din Focşani, unde au fost găsite produse contaminate cu Salmonella. "În data de 18.03.2024, în urma controlului din magazinul nostru din oraşul Focşani, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Vrancea a prelevat probe din mai multe produse din carne de pui. Potrivit buletinului de analiză din 29.03.2024, comunicat către compania noastră astăzi, 02.04.2024, a rezultat că o parte dintre probele prelevate au fost contaminate cu Salmonella Infantis", se arată în comunicatul companiei.

"În ceea ce priveşte tipul de Salmonella, respectiv Salmonella Infantis, depistat la un produs aflat în magazinul nostru din Focşani, menţionăm următoarele aspecte pe care le considerăm importante pentru consumatorii noştri:

Legislaţia în vigoare, respectiv Ordinul Preşedintelui ANSVSA nr.35/2016, modificat prin Ordinul Preşedintelui ANSVSA nr. 66/2022, menţionează că, în cazul depistării altor tipuri de Salmonella spp, cu excepţia Salmonella Enteritidis şi/sau Salmonella Typhimurium, produsele din carne de pui proaspătă nu sunt supuse restricţiilor sanitar veterinare. Legislaţia are în vedere faptul că celelalte tipuri de Salmonella, inclusiv Salmonella Infantis, sunt distruse prin tratamentul termic al produsului. În aceeaşi linie sunt şi prevederile legislaţiei din Uniunea Europeană, respectiv Regulamentul nr. 2160/2003 privind controlul Salmonellei şi al altor agenţi zoonotici specifici, prezenţi în reţeaua alimentară şi Regulamentul nr. 200/2012 privind un obiectiv al Uniunii de reducere a Salmonella Enteritidis şi Salmonella Typhimurium la efectivele de pui de carne, astfel cum se prevede în Regulamentul nr. 2160/2003.

În acest sens, producătorul menţionează specific pe ambalajul tuturor produselor din carne de pui din care au fost prelevate probe, că produsul nu se consumă în stare crudă, că lichidul scurs din carne se aruncă, se spală bine mâinile şi ustensilele folosite, iar carnea proaspătă, nepreparată se păstrează separat de alte alimente. Redăm mai jos formularea exactă de pe eticheta produselor din care au fost prelevate probe în controlul mai sus menţionat:

Termenul de valabilitate se păstrează doar când lanţul frigorific nu se întrerupe. A se consuma imediat după întreruperea lanţului frigorific şi a se prepara întreaga cantitate. Lichidul scurs din carne se aruncă, se spală bine mâinile şi ustensilele folosite. A nu se consuma produsul în stare crudă. În bucătărie, carnea proaspătă se păstrează separat de alte alimente.

Siguranţa clienţilor noştri este fundamentală în activitatea noastră şi acţionăm întotdeauna în conformitate cu reglementările legale în vigoare" mai spun reprezentanţii Lidl.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb