Ligia Deca: "Am fost cu toţii zguduiţi de mărturiile victimelor faptelor din cadrul universitar"

S.B.
Politică / 1 august

Ligia Deca: "Am fost cu toţii zguduiţi de mărturiile victimelor faptelor din cadrul universitar"

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, anunţă, joi, în şedinţa de Guvern, că se discută despre modificarea legislaţiei, astfel încât toate sesizările privind încălcarea deontologiei universitare să fie analizate rapid, indiferent dacă acestea sunt făcute formal sau anonim, informează news.ro.

"Sesizările care vizează fapte cu caracter penal, spre exemplu hărţuirea, vor fi transmise direct la procurori şi la Poliţie", anunţă ministrul.

"Cred că am fost cu toţii zguduiţi de mărturiile victimelor faptelor din cadrul universitar care au ieşit în mass media în ultima vreme. Am discutat deja, împreună cu colegii de la alte ministere şi instituţii publice, şi am decis că vom lucra împreună cu specialiştii de la Ministerul Justiţiei, de la alte ministere vizate, de la Autoritatea Naţională pentru Egalitate de Şanse în colaborare cu Consiliul Rectorilor pentru a creiona un circuit legislativ astfel încât orice sesizare să intre rapid în circuitul de analiză, indiferent de forma sa, anonimă sau neanonimă", a afirmat Ligia Deca, joi, în şedinţa de Guvern.

Aceasta a precizat că sesizările care vizează fapte penale comise în mediul universitar vor fi trimise direct către organele de anchetă judiciară.

"Sesizările care vizează fapte cu caracter penal, spre exemplu hărţuirea, vor fi transmise direct la procurori şi la Poliţie în urma analizei realizate acolo unse se realizează sesizarea. Vom viza de asemenea, armonizarea legislaţiei în acest domeniu pentru tot sistemul public, având în vedere că regulile privind cercetarea la locul de muncă se aplică tuturor domeniilor din societate, de aici nevoia de a ne consulta interinstituţional

Acesta a precizat că sunt auditate comisiile de etică din toate universităţile din România iar până la debutul anului universitar va exista un raport privind modul în care au fost înregistrate, analizate şi soluţionate sesizările privind încălcarea eticii şi deontologiei universitare.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Intotdeauna sunteti zguduiti dupa ce nenorocirile se produc. Pana atunci ce faceti, ca sunteti multi bugetari si bine platiti.

    Va zgudui si eu cu cateva informatii. In scoli se acorda nejustificat multe note mari, la presiunea parintilor pentru bursele scolare si uneori la presiunea conducerii pentru o falsa si paguboasa fala. La materiile care nu sunt de examen s-a ajuns pana acolo incat notele mari se acorda daca elevii sunt cuminti la ora si nu daca au cunostintele necesare. 

    Inspectoratele ce inspecteaza? 

    Este perioada taberelor scolare si este jale cu ce se intampla acolo. Sunt cadre dudactice incapabile sa stapaneasca elevii, nu exista regului si nici disciplina ci numai debandada si dezmat total. 

    Ce fac cadrele insotitoare, inspectoratele si ministerul? 

    Cand apare regulamentul de conduita in tabara cu obligatiile elevilor, ale cadrelor si ale gazdelor si cu sanctiunile corespunzator? 

    O natiune fara disciplina si fara bun simt este o natiune pierduta.

    Degeaba avem gratarele, bmwuri si mii de agentii si structurii bugetare platite ca in vest, daca nesimtirea si educatia sunt tot ca in est si nu avem viitor.  

    1. Domnule, ai dreptate. Urangutanul acela de ani de zile hartuieste tinerele si toata lumea de acolo stia si nu au facut nimic.

      Iar in problema acordarii incorecte a notelor scolile sunt pline de aceste cazuri. Si aceasta se vede clar; la capacitate si la bac, protejatii dascalilor peste tot au avut rezultate catastrofale. Si aici ministerul ar trebui sa demareze o ancheta si sa vada cum un elev de zece nu este in stare sa ia macar 5 la o examinare. 

    Eu nu cred ca studentele astea sint chiar maica Tereza , de ce alea care invata bine nu sint hartuite ?

    1. Nu sunt maica Tereza, dar asta nu inseamna ca trebuie sa devina cadanele porcilor.

      De unde sti ca nu-s hartuite? Sau de unde sti ca astea care hartuite invata prost? Indiferent cum, n-are ce cauta hartuirea in ecuatie.

      Atitudinea corecta e ca atunci cand apare o problema deasta ea sa fie pusa pe tapet, nu sa treaca 20 de ani pana rasufla ceva. De ce se asteapta ca un strain de caz sa aiba atitudinea "corecta", cand cei implicati ignora/baga sub pres problema!? Prezumtia e nevinovatie unde este? Da, sunt de acord ca in cazurile dovedite pedeapsa sa fie maxima. Nu maxima prevazuta de legea actuala, mult peste.

      Da, mare greseala...stiintifica a dlor profesori.

      Cum sa generalizezi pornind de la cazuri statistice. 

      Marja de eroare prea mare...va meritati soarta. 

      Dar studentele care au speculat...oportunitatea si au luat examenele pe...usor 

      sunt pradatoare sau...hartuitoare?

      Realitatea e mai nuantata decat ne-am dori. 

      Pai s-au plans "bietii" profesori ca au fost hartuiti sexual sa dea note mari?

      de ce nu s-au dus la decan sa spuna ?

    intrebare pt deca - tu cu cine ti-ai pus-o ca sa te faca ministra???

    n-ai nici alura, nici cunostintele si nici inteligenta pt un asemenea post, deci ti-a pus-o bulai, pieleanu sau cine? in schimb ai smecheria impostorului si lichelismului, gen udrea! 

    nu doar la snspa sunt hartuiti si violati studente si studenti sexual! nu omiteti baietii care daca nu spun nu inseamna ca nu exista! 

    ai violatori in gradinite, scoli generale, in licee si in facultati si in mastere si doctorate, care au explodat in mandatul tau. 

    de ce? esti parte din ele??? ai musamalizat tot prin legislatie si regulamente indreptate impotriva victimelor!  

    esti si tu o violatoare, de ai dat asemena legi pentru protectia violatorilor? iti plac studentii tineri si naivi? 

    trimite opinia asta lui deca ca sa vada cam ce imagine nationala are, ea si ala care a numit-o acolo.

    Cerem triplarea salariilor în invățămănt.Vremea e bună ptr greve.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb