Lira sterlină a crescut ieri în raport cu dolarul american

V.G.
Internaţional / 14 octombrie 2022

Lira sterlină a crescut ieri în raport cu dolarul american

Lira sterlină a crescut ieri în raport cu dolarul american, după mai multe informaţii conform cărora guvernul britanic discută renunţarea la o parte din pachetul său nefinanţat de reduceri de taxe, transmite CNBC, potrivit News.ro.

Lira sterlină a urcat cu 1,8%, la 1,1302 dolari, în timpul tranzacţiilor de la Londra, după ce o limitare temporară a câştigului, determinată de datele privind inflaţia ridicată din SUA.

Obligaţiunile guvernamentale pe termen lung ale Marii Britanii, cunoscute sub denumirea de "gilts", au crescut brusc, împingând randamentele la puţin peste 4,41%.

Sky News a relatat despre discuţii în Downing Street cu privire la reconsiderarea unora dintre reducerile de impozite care influenţează piaţa, pe care ministrul de Finanţe Kwasi Kwarteng le-a anunţat pe 23 septembrie. Ar putea fi reconsiderate modificările aduse impozitului pe profit şi impozitului pe dividende.

Truss a apărat în repetate rânduri planul economic radical al guvernului, chiar dacă măsurile propuse au agitat pieţele, pe măsură ce investitorii au vândut lire sterline şi au renunţat la obligaţiunile din Regatul Unit.

Săptămâna trecută, Kwarteng a renunţat şa planul de a eliminala cea mai mare cotă de 45% a impozitului pe venit, plătită pentru câştigurile de peste 150.000 de lire sterline (167.646 de dolari) pe an, în urma unei reacţii publice în creştere.

Truss şi Kwarteng au insistat amândoi că propunerile guvernului sunt necesare pentru a susţine creşterea economiei.

Vorbind ieri de la Washington, DC, Kwarteng a răspuns la întrebările despre o posibilă renunţare la măsuri, spunând că este "total concentrat pe realizarea planului de creştere" şi că "nu pleacă nicăieri", în urma apelurilor ca el şi premierul să demisioneze.

Purtătorul de cuvânt oficial al lui Truss a declarat pentru CNBC că poziţia guvernului nu s-a schimbat, atunci când a fost întrebat despre informaţiile referitoare la renunţarea unor măsuri.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. nu!

    banca centrala americana este net negativa!!! 

    are hemoragie financiara... pierde bani cu secunda... vreo 400 si cv de milioane pe zi... obligand departamentul de trezorerie sa emita ca nebunii bonduri nominale mai scumpe la dobanzei mai mari. 

    sa vedem pana unde se vor duce congresele cu acceptarea de plata pe seama populatiei = adica strivindu-le puterea de consum. 

    revers repo explodeaza = semn ca bancile pparcheaza cashul din piata si nuu ii mai da drumul sa curga ca volum in piata. 

    s c cret 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb