Aurel Cazacu: "Turcia are nevoie de cooperare în zona Asiei şi de aceea se înscrie în BRICS"

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică #Apărare / 4 septembrie

Domnul Cazacu ne-a spus: "Asta e Turcia: nu are nicio reţinere în a se alia cu cine doreşte. Cei care conduc Turcia sunt interesaţi doar de bunăstarea şi prosperitatea propriilor cetăţeni şi de aceea nu au nicio reţinere în luarea anumitor decizii".

Domnul Cazacu ne-a spus: "Asta e Turcia: nu are nicio reţinere în a se alia cu cine doreşte. Cei care conduc Turcia sunt interesaţi doar de bunăstarea şi prosperitatea propriilor cetăţeni şi de aceea nu au nicio reţinere în luarea anumitor decizii".

English Version

Decizia autorităţilor de la Ankara de a solicita oficial aderarea Turciei la BRICS este motivată de nevoia de cooperare a acestui stat cu alte ţări din Asia, susţine expertul militar Aurel Cazacu.

Domnul Cazacu ne-a spus: "Asta e Turcia: nu are nicio reţinere în a se alia cu cine doreşte. Cei care conduc Turcia sunt interesaţi doar de bunăstarea şi prosperitatea propriilor cetăţeni şi de aceea nu au nicio reţinere în luarea anumitor decizii. Vrem, nu vrem, treaba la BRICS este foarte interesantă, mai ales că la nivel global nouă state din primele zece ale lumii ca nivel al populaţiei fac parte din BRICS. Numai SUA, aflată pe locul al treilea ca număr de locuitori, nu este membru al acestei organizaţii. În opinia mea Turcia are nevoie de această cooperare în zona Asiei şi de aceea se înscrie în BRICS, mai ales că este vorba despre o comunitate economică. Nu cred că cineva o să acuze Turcia pentru această solicitare şi nici nu va fi dată afară din NATO, deoarece facilităţile militare ale acestei ţări şi cele pe care le deţin acolo SUA sunt complexe şi importante pentru aliaţi în actualul context geostrategic din Orientul Mijlociu".

Expertul militar a introdus în discuţie şi o altă temă: intrarea Turciei în BRICS i-ar oferi SUA o nouă cale de dialog, de comunicare cu membrii acestei organizaţii, inclusiv cu China şi Federaţia Rusă.

Aurel Cazacu a precizat: "Nu exclud posibilitatea ca decizia autorităţilor de la Ankara să se fi făcut cu aprobarea SUA, care în actuala situaţie existentă la nivel global, în care comunicarea cu Federaţia Rusă pare întreruptă din cauza conflictului din Ucraina şi comunicarea cu China este dificilă din cauza tensiunilor dintre Beijing şi Taiwan, are nevoie de un mediator, de un canal de comunicare extern cu autorităţile din cele două mari state. În acest moment, la nivel global asistăm la o luptă privind supremaţia economică între SUA şi China. În aceste condiţii, SUA ar putea, prin intermediul Turciei, să dialogheze cu cei din BRICS pentru anumite interese globale, economice. Chiar dacă Turcia, prin BRICS şi prin unele atitudini politice - vezi condamnarea Israelului pentru acţiunea din Fâşia Gaza şi Cisiordania, se apropie de China şi Federaţia Rusă, totuşi forţele armate turceşti şi serviciile de informaţii din ţara respectivă continuă să îndeplinească angajamentele în cadrul NATO".

El a concluzionat spunând că în opinia sa cererea oficială depusă de Turcia pentru a fi admisă ca membră a BRICS este o acţiune făcută cu acordul liderilor globali care au nevoie de dialog şi de comunicare cu statele din organizaţia respectivă.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb