Lira sterlină şi euro au crescut ieri faţă de dolar, după ce Banca Angliei a cumpărat obligaţiuni ale guvernului britanic

V.G.
Internaţional / 29 septembrie 2022

Lira sterlină şi euro au crescut ieri faţă de dolar, după ce Banca Angliei a cumpărat obligaţiuni ale guvernului britanic

Lira sterlină a crescut ieri faţă de dolar, ca şi euro şi a recuperat scăderea iniţială, după achiziţionarea de către Banca Angliei (BOE) de obligaţiuni guvernamentale din Regatul Unit, temperând avansul monedei americane care atinsese un nou maxim al ultimilor 20 de ani, transmite News.ro.

Banca Angliei a declarat că a primit oferte în valoare de 2,587 miliarde de lire sterline (2,78 miliarde de dolari), în prima operaţiune de răscumpărare de obligaţiuni care vizează stabilizarea pieţei şi că a acceptat doar 1,025 miliarde de lire sterline.

Banca centrală s-a angajat să cumpere atâtea obligaţiuni guvernamentale pe termen lung, cunoscute sub denumirea de gilts, cât va fi necesar, între miercuri, 28 septembrie, şi 14 octombrie.

Pe măsură ce pieţele au încercat să înţeleagă ce înseamnă această mişcare pentru lira sterlină, moneda a fluctuat în timpul sesiunii de ieri. A urcat până la 1,09165 dolari pe unitate şi a scăzut până la 1,05390 dolari pe unitate, apoi a fost tranzacţionată în urcare cu 1,51% la 1,08921 dolari pe unitate.

"Aveam nevoie de ceva sau de cineva care să oprească stresul financiar şi panica financiară care se întâmpla. BoE a intervenit acolo", a spus Erik Nelson, analist la Wells Fargo.

Dar uşurarea pentru lira sterlină poate fi temporară, deoarece Marea Britanie trebuie încă să facă faţă unor tendinţe macro cum ar fi inflaţia ridicată.

"Este o politică negativă pentru valută. Vă oferiţi să limitaţi creşterea randamentelor într-un moment de inflaţie ridicată. Dolarul va continua să crească în următoarele câteva luni... SUA creşte într-un ritm mult mai solid, cel puţin pentru moment, faţă de Regatul Unit şi Europa, iar SUA nu au acelaşi tip de criza energetică ca Marea Britanie şi Europa", a spus Nelson.

Investitorii în valută au monitorizat, de asemenea, războiul Rusiei împotriva Ucrainei şi incertitudinea energetică din Europa, după ce scurgerile din conductele Nord Stream dintre Rusia şi Europa au aruncat gaze în Marea Baltică, a declarat Brad Bechtel, şeful global al FX la Jefferies din New York.

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a atribuit scurgerile de gaze unor acte de sabotaj.

Indicele dolarului, care măsoară dolarul american în raport cu un grup de monede majore, a ajuns la 112,660 după ce a atins un nou maxim al ultimilor 20 de ani, de 114,78.

În timp ce dolarul a înregistrat iniţial câştiguri generalizate, a scăzut brusc, pe măsură ce sesiunea de tranzacţionare din SUA a progresat, moneda euro urcând cu 1,52%, la 0,9739 dolari pe unitate, după ce a scăzut până la 0,95355 dolari pe unitate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. pentru gbp si euro avem in functiune un bottom (un suport) pe termen scurt si mediu.

    aventura deprecierii euro e la final / sau aproape de final.  

    a fost ceva puternic .... dar....  

    VIN ALEGERILE DIN SUA (mid-elections) care o sa demoleze ca la nebuni dolarul (tinta dxy: suport primar: 94-96 , suport secundar: 85 - 87 dxy)  

    'ai ,v-am pupat pe portofel!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb