LITIGIU PIERDUT ÎN MAREA BRITANIE "Commerzbank" trebuie să despăgubească un grup de bancheri cu 52 milioane euro

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 aprilie 2013

"Commerzbank" trebuie să despăgubească un grup de bancheri cu 52 milioane euro

"Commerzbank" AG, a doua mare bancă din Germania, a pierdut un proces în Marea Britanie cu 104 bancheri, cărora trebuie să le plăteas-că bonusuri de 52 de milioane de euro (68 de milioane de dolari).

Astfel, "Commerzbank" - care ceruse Curţii de Apel din Marea Britanie să respingă o sentinţă anterioară favorabilă bancherilor - a pierdut una din cele mai mari dispute privind acordarea de bonusuri în perioada crizei financiare. Cazul "Com-merz-bank" a fost respins vineri prin decizia unanimă a celor trei judecători de la Curtea de Apel care au analizat cazul.

Bancherii reclamanţi în procesul cu banca germană au susţinut că ave-au dreptul la o parte dintr-un fond de 400 de milioane de euro constituit în 2008 pentru încurajarea angajaţilor să rămână în instituţie. Cei peste 100 de bancheri lucrau la "Dresdner Kleinwort" în 2008, când instituţia financiară a fost preluată de "Commerzbank" de la asiguratorul german "Allianz" SE. Bancherii susţin că le-au fost promise bonusuri cuprinse între 15.000 de euro şi 2 milioane de euro, dar au primit numai 10% din aceste sume.

Clive Zietman, avocat la firma "Stewarts Law", care a reprezentat în litigiu 83 de foşti angajaţi ai "Dresdner Kleinwort", a declarat vineri, la aflarea sentinţei: "Aceasta nu este doar o victorie pentru clienţii mei. Este un triumf al bunului-simţ".

Cazul este urmărit cu atenţie în Germania, întrucât "Commerzbank" a beneficiat de două ori de fonduri din partea statului, în timpul crizei. "Commerzbank" ar putea ataca sentinţa dată vineri cu un apel la Curtea Supremă doar dacă va demonstra că hotărârea este eronată.

Instituţia de credit germană consideră că între bancă şi angajaţi nu a existat un contract angajant referitor la stimulentele financiare, iar valoarea bonusurilor comunicată acestora a fost provizorie şi era normal să fie revizuită în contextul pierderii de 6,5 miliarde euro înregistrată de operaţiunile de investment banking ale "Dresdner" în 2008.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb