LIVE TEXT: AGA SIF Muntenia: Madadi cere atragerea răspunderii administratorului

A.I.
Piaţa de Capital / 28 aprilie 2021

AGA SIF Muntenia: Madadi cere atragerea răspunderii administratorului

Actualizare : AGA SIF Muntenia s-a încheiat, punctele aflate iniţial pe ordinea de zi fiind aprobate de acţionari

Actualizare : Solicitarea investitorului privind acţiunea atragerii răspunderii administratorului SIF Muntenia a fost respinsă. Ben Madadi ceruse ca fondurile care au bani de la SIF4 şi deţin acţiuni SIF4 să nu voteze.

"Dar, demersul şi votul reprezintă un pas foarte mare!", spune cineva din sală.

În opinia unor persoane prezente la AGA, faptul că fondurile au votat şi nu s-au abţinut este ceva foarte grav, chiar de natură penală.

Actualizare : Acţiunea atragerii răspunderii administratorului SIF Muntenia a fost votată, cu buletin de vot. Se aşteaptă rezultatul votului. Iniţial, conducerea societăţii nu a dorit să dea curs solicitării investitorului, dar în urma dezbaterilor din sală a cedat.

Actualizare : Conform celor prezentate de investitor, Romania Strategy Fund, vehicul financiar din Liechtenstein care are şi acţiuni SIF4, este deţinut integral de SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia. Astfel, banii societăţii SIF4 sunt folosiţi pentru cumpărarea acţiunilor proprii.

Actualizare : La solicitarea prezidiului, Ben Madadi a dat citire reclamaţiei prin care cere atragerea răspunderii administratorului SIF Muntenia, menţionând că SIF-ul plăteşte comisioane excesive unor fonduri. Acţionarul Oana Popa, din grupul aflat în jurul lui Bogdan Drăgoi, a intervenit întrebând ce calcule a făcut domnul Ben Madadi astfel încât să ajungă la această concluzie. Madadi a răspuns că la nivelul pieţei, comisionul este de circa 1%, dar SIF Muntenia plăteşte unui fond comision de administrare de 12% pe an.

Este vorba despre Active Dinamic, fond administrat de SAI Swiss Capital, ce deţine şi acţiuni SIF4. Conform raportului trimestrului al treilea al anului trecut al SIF Muntenia, societatea de investiţii avea 95% din unităţile fondului.

Actualizare : Ben Madadi a solicitat includerea pe ordinea de zi a unui punct privind atragerea răspunderii administratorului SIF Muntenia, adică SAI Muntenia, pentru cumpărarea indirectă a acţiunilor proprii. Acţionarul îşi expune motivele cererii înaintate.

Actualizare : Secretariatul de şedinţă are trei membri, respectiv avocatul Gheorghe Marcel, Stratan Ana şi Drişcu Adelina. Comisia de numărarea a voturilor are aceeaşi componenţă.

Actualizare : În sală sunt prezenţi Bogdan Drăgoi, preşedintele SIF Banat-Crişana şi Ben Madadi, ce face parte din grupul de acţionari ai societăţii care a cerut Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) suspendarea drepturilor de vot aferente acţiunilor SIF4 deţinute indirect de către societate prin diverse fonduri de investiţii.

Adunarea Generală a Acţionarilor SIF Muntenia (SIF4) a început, până în prezent fiind votate punctele 1 şi 2 de pe ordinea de zi, respectiv secretariatul de şedinţă şi comisia de numărare a voturilor.

---

Acţionarii SIF Muntenia s-au întâlnit, astăzi, la adunarea de bilanţ, în vederea supunerii la vot a aprobării acoperirii pierderii contabile aferente exerciţiului financiar al anului trecut, în valoare de 25,86 milioane de lei, din rezervele constituite din profiturile nete ale anilor 1992 - 2019.

La începutul acestei luni, un grup de acţionari persoane fizice ai SIF-ului a solicitat Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) să aplice legea 31/1990 şi să suspende drepturile de vot ale acţiunilor SIF Muntenia deţinute în mod indirect de către SIF, prin intermediul unui mănunchi de fonduri de investiţii.

Conform prevederilor legale menţionate de investitori, o societate pe acţiuni nu poate subscrie sau dobândi propriile acţiuni decât dacă sunt îndeplinite cumulativ o serie de condiţii, între care autorizarea dobândirii propriilor acţiuni de către AGEA. Or, din informările publice, nu rezultă că adunarea generală a acţionarilor SIF4 ar fi aprobat dobândirea propriilor acţiuni direct sau indirect. Chiar şi în situaţia în care acţiunile ar fi dobândite de către societate cu întrunirea condiţiilor necesare, drepturile de vot conferite de aceste acţiuni sunt suspendate pe perioada deţinerii lor de către societate, arăta grupul de investitori.

Între enitităţile semnalate de aceştia prin care SIF Muntenia deţine indirect propriile acţiuni sunt SAI Broker, SAI Certinvest, SAI Swiss Capital Asset Management sau Romania Strategy Fund, fiecare deţinând peste 5% din capitalul SIF Muntenia.

De asemenea, se va supune la vot programul de administrare al SIF Muntenia pentru exerciţiul financiar al acestui an sau aprobarea politicii de remunerare a societăţii.

Pentru adunarea de astăzi, Autoritatea de Supraveghere Financiară nu a anunţat suspendarea drepturilor de vot ale vreunor acţiuni SIF Muntenia.

Opinia Cititorului ( 21 )

  1. Dragoi impreuna cu acolitii au constituit un grup de banditi cu suportul ASF

    ca sa fure si sa i.si umple sacii cu banii micilor investitoriin Asta in plina libertate

    si cu suportul guvernelor vechi si noi. 

    1. Hahah

      Sa umple sacii?

      Madadi, Madadi, cat de mic incepi sa fii!

      Daca e asa clar ce se intampla acolo un short ar fi profitabil.

      Deci in loc sa ne plangem ca e bagata in pamant sau nu firma aia, sa lasam short-urile sa rezolve problema. 

      Stai linistit ca o sa isi faca shortul treaba.

      Sif4 va cobora pe la 0.65... 

      Stai linistit ca o sa isi faca shortul treaba.

      Sif4 va cobora pe la 0.65... 

      Sa poata face si Sif 4 oferta de rascumparare la 0.72 .Daca " actionarii" nu revoca programul de rascumparare...Ca la sora Sif1.Poate mai scade si aici pretul sa poata sa faca si ei oferta la 2.5 ca in 2017...

    de banii aia mai bine lua si el un TLV, un FP, un BRD... il mananca si pe BEN TEN asta sa se bage unde nu-i fierbe oala.

    1. Piata de capital trebuie curatata de infractori. Este treaba tuturor cei care vrem sa investim la bursa. Acum dai de iei in sifoane, maine dai de ei la TLV si mai stiu eu unde. Felicitari dlui Ben Madadi.

      CORECT !!!

    Domozina

    Legatura la Dan Paul 

    Alooooo dn Dan 

    Receptie 

    Receptie 

    Mai sunteti in direct? 

    S a terminat AGA de 2 ore

    Ați înnebunit, oameni buni? Cum sa o numiți acționar pe Oana Popa??? Ea are 3 sau 4 acțiuni !!! Este o atârnătore care vine pe la toate adunările, la conferințe și evenimente din 2 motive: sa mănânce fursecuri și saleuri și sa stea in apropierea lui Bogdan Drăgoi.

    1. Ma, baiete, tie ti-a cazut cu tronc Oana. Cred ca iti e ciuda ca nu-ti da si tie un fursec sau o mica atentie. Stii tu, o maslina, ceva, acolo..... Daca femeia este actionar, tu jignesti micii actionari? Sau cand te dai interesat de micii actionari, e doar asa, la deruta? Cred ca iti atarna ceva ... poate fi o coada, un morcov, de te-ai con-centrat pe actionarii de sex feminin. Te-a capita dragostea asta!

      Propun, la urmatorul AGA, sa fie interzise fursecurile si saleurile la viitoarele conferinte si adunari ale SIF 4!

      Eu cred ca cel de la 17.24 ( anonim) este ruda cu Drăgoi ! Sigur i-a făcut Drăgoi ceva lui ma-sa !

    Cred ca stirea asta nu ar trebui subestimata.

    ...

    1. ...

      ...

      ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb