LIVE TEXT: GUVERNUL A CĂZUT Florin Cîţu, demis din funcţia de premier

S.B.
Politică / 5 octombrie 2021

Florin Cîţu, demis din funcţia de premier

Actualizare - LUCIAN BODE: ''Suntem determinaţi să mergem la Cotroceni cu propunerea Florin Cîţu - premier''

Prim-vicepreşedintele PNL Lucian Bode a declarat, astăzi, că liberalii sunt determinaţi să meargă la consultările cu şeful statului cu propunerea ca Citeşte mai mult...

---

Actualizare - USR PLUS îl îndeamnă pe preşedintele Iohannis să nu tragă de timp şi să medieze criza

Biroul Naţional al USR PLUS a transmis, astăzi, că a luat act cu "neplăcută surprindere" de faptul că preşedintele Klaus Iohannis "nu se grăbeşte" să organizeze consultări cu partidele parlamentare şi îl Citeşte mai mult...

---

Actualizare - KLAUS IOHANNIS: ''Este o situaţie complicată, generată de moţiune şi trecerea ei prin Parlament de politicieni cinici''

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, că situaţia politică din România este una complicată şi a fost generată de moţiunea de cenzură, despre care Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Klaus Iohannis va convoca săptămâna viitoare partidele şi formaţiunile parlamentare la consultări

Klaus Iohannis a anunţat, astăzi, că va convoca săptămâna viitoare partidele şi formaţiunile parlamentare la consultări, după ce moţiunea de cenzură iniţiată de PSD împotriva Citeşte mai mult...

---

Actualizare - LUDOVIC ORBAN: ''Cîţu nu mai poate fi reînvestit premier, ar fi o decizie contrară prevederilor constituţionale''

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat, astăzi, că Florin Cîţu nu mai poate fi învestit de Parlament în funcţia de premier, adăugând că aceasta ar Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Ludovic Orban - susţinut de 41 de parlamentari liberali pentru numirea în funcţia de premier

Ludovic Orban este susţinut de 41 de parlamentari PNL pentru numirea în funcţia de premier, după ce moţiunea Citeşte mai mult...

---

Actualizare - DACIAN CIOLOŞ: ''Întâi liberalii trebuie să îşi clarifice situaţia''

Preşedintele USR PLUS, Dacian Cioloş, a declarat că liberalii trebuie să îşi "clarifice situaţia" şi să vină cu o propunere, după ce moţiunea de cenzură a fost adoptată de Parlament, deoarece nu se vor Citeşte mai mult...

---

Actualizare - KELEMEN HUNOR: ''Cei care au dat jos Guvernul nu au venit cu o alternativă''

Rezultatul votului de astăzi la moţiunea de cenzură este unul aşteptat, a declarat pentru Agerpres preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, care mai susţine că partidele care au dat jos Guvernul nu au venit cu o alternativă, context în care Citeşte mai mult...

----

Actualizare - LUDOVIC ORBAN: ''Cîţu a rămas repetent la examenul parlamentar''

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat, astăzi, după adoptarea în Parlament a moţiunii de cenzură, că PNL a pierdut guvernarea din cauza unor decizii iresponsabile luate de premierul Florin Cîţu, care Citeşte mai mult...

---

Actualizare - LUDOVIC ORBAN: ''Munca mea de 30 de ani este aruncată pe apa sâmbetei''

Ludovic Orban, a declarat astăzi, după ce moţiunea de cenzură împotriva Guvernului a fost adoptată, că munca sa de 30 de ani în Partidul Naţional Liberal este "aruncată pe apa sâmbetei".

"Vi se pare că sunt fericit după ce munca mea de 30 de ani este aruncată pe apa sâmbetei de nişte aventurieri care nu înţeleg nimic din ceea ce înseamnă politică şi interes public?", a răspuns Ludovic Orban.

---

Actualizare - MARCEL CIOLACU: "Decizia este că vom merge la alegeri anticipate, mingea este la preşedintele României"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, astăzi, după demiterea lui Florin Cîţu, că PSD merge cu varianta alegerilor anticipate la consultările de la Palatul Cotroceni şi că, dacă se va reuşi formarea unei majorităţi în Parlament, se va putea veni cu un guvern de specialişti, cu acordul preşedintelui, care să guverneze până în martie, când se pot organiza anticipatele.

"Momentan, PSD are o singură decizie. Decizia este că vom merge la alegeri anticipate. (...) Mingea este la preşedintele României, urmează să aşteptăm invitaţia şi vom decide în forurile de conducere dacă vom merge sau nu" a declarat Ciolacu.

"Dacă se creează o majoritate politică, putem stabili împreună cu preşedintele un guvern de specialişti, până vor avea loc alegeri anticipate" a mai spus acesta.

---

Actualizare - MARCEL CIOLACU: "Guvernul Cîţu a fost demis cu un scor fabulos"

Marcel Ciolacu a scris astăzi pe Facebook că Guvernul Cîţu a căzut cu 281 de voturi, numind această cifră un "scor fabulos".

"Guvernul Cîţu a fost demis cu un scor fabulos - 281 de voturi! Este victoria voastră, a tuturor românilor!" a scris Ciolacu pe Facebook.

---

Actualizare - Guvernul Cîţu a căzut

---

Actualizare - Televiziunile anunţă 281 de voturi pentru, până în acest moment

---

Actualizare - SURSE: S-a depăşit numărul necesar de voturi ca moţiunea să treacă

---

Actualizare - Votul se apropie de final

---

Actualizare - Se citesc listele de prezenţă

---

Actualizare - A început votul

---

Actualizare - Încep pregătirile pentru votarea moţiunii

---

Actualizare - Intervenţiile grupurilor parlamentare au luat sfârşit. Florin Cîţu a urcat la prezidiu pentru a oferi replica intervenţiilor

"Eu zic că a fost o dezbatere care a arătat cum stă România: USR se ceartă cu PSD, deci nu au un plan de guvernare. Întrebarea rămâne pentru USR: Votaţi moţiunea de azi care arată că sunteţi incompetenţi? Sau o moţiune imaginară în care dumneavoastră sunteţi competenţi? Doamna Firea, puteaţi să găsiţi un alt autor nu unul care a falimentat o bancă în urma căreia au suferit foarte mulţi români. Guvernarea va merge tot în jurul liberalilor" a spus Cîţu.

---

Actualizare - Diana Şoşoacă a luat cuvântul

"Aţi chemat chestorii să vă apere de o femeie, păi nu eraţi Superman? Eu sunt Xena prinţesa războinică, eu am mai multe şanse decât dumneavoastră Superman. Lipseşte cineva de-aici: Este autorul moral al tuturor crimelor, puteţi să urlaţi cât vreţi, tot penibili siunteţi, criminalul şef, Raed Arafat, care trebuie să dispară. Voi sunteţi cei care aţi omorât oamenii, i-aţi aruncat în saci. Când o să aduc sacul data viitoare, vă bag în el şi închid fermoarul. La coşul istoriei! Concluzia o trage Mihai Eminescu: Greşelile în politică sunt crime pentru că se împiedică pentru zeci de ani înainte viitorul ţării. Domnule premier: Get lost!" a spus Diana Şoşoacă.

---

Actualizare - Pavel Popescu, PNL: "Se pare că nu vom muri cu voi de gât la guvernare pentru că astăzi fugiţi ca şobolanii lui Clotilde"

"Cum veţi vota domnule Drulă? Veţi sparge bila albă în bucăţi? Cum veţi vota domnule Năsui? Veţi sparge bila neagră şi veţi păstra doar bucăţile dumneavoastră pentru 5G? Cum veţi vota domnule Barna? Ştergeţi-vă lacrimile. Se pare că nu vom muri cu voi de gât la guvernare pentru că astăzi fugiţi ca şobolanii lui Clotilde" a declarat Pavel Popescu.

---

Actualizare - Dan Barna a luat iar cuvântul în plen

Dan Barna a urcat pentru a doua oară la prezidiu. Mai mulţi parlamentari au contestat acest lucru, spunând că şi-a ţinut deja cuvântarea. De asemenea, mai mulţi parlamentari din opozitie l-au huiduit pe Barna.

---

Actualizare - Claudiu Târziu a luat cuvântul în plen

"Colegul meu George Simion avea dreptate că nu mai merită să consumăm nicio secundă ca să arătăm de ce nu e bun Guvernul Cîţu, dar voi face câteva observaţii: Astăzi, jucăm într-o piesă de teatru absurd cu contribuţia PSD pentru că altminteri acest guvern era demis acum o lună. Acest guvern nu mai are încrederea românilor pentru că şi-a modificat componenţa iniţială. Parlamentul României a investit un alt guvern. Acest guvern a fost ţinut în viaţă de nişte sfori deşirate ale unor calcule meschine. Anul trecut patronul dumneavoastră politic Klaus Iohannis v-a pus în rolul comic de premier de nevotat ca să ajungă la alegeri anticipate. Inventarul de eşecuri conţine o îndatorare fără precedent a României, o criză sanitară catastrofală, o prăbuşire a nivelului de trai al Românilor" a declarat Târziu.

"Formaţiunea politică pe care o conduceţi a organizat o agapă faraonică de partid care a încălcat regulile pe care chiar dumneavoastră le-aţi impus. A sosit momentul să vă lăsăm să zburdaţi vesel în lumea fantasmelor dumneavoastră" a adăugat acesta.

În timpul discursului, Claudiu Târziu a fost numit legionar de către un parlamentar.

Florin Cîţu, demis din funcţia de premier

---

Actualizare - Gabriela Firea a luat cuvântul în plenul Parlamentului

"Astăzi este Ziua Educaţiei Naţionale, mă aşteptam ca domnul premier să facă o referire la profesori, învăţători, educatori, elevi, mai ales în această perioadă dificilă din pandemie. Să spunem că îl scuzăm. În schimb, a îndrăznit să facă o referire care consider că nu-i face cinste. Şi cred că această autosuficienţă, aroganţă, l-au pierdut până la urmă. Să vii sub cupola Parlamentului şi să împarţi lumea între pesedişi, plusişti, aurişti şi să vii la microfon citind de pe foaie că pesediştii nu ştiu cine-i Kafka, eu cred că nu vă face cinste" a declarat Firea în deschiderea discursului.

"Probabil dumneavoastră nu ştiţi cine e Dinu Săraru şi n-aţi citit romanul < < Nişte ţărani > >, deşi maestrul este din zona dumneavoastră, din Vâlcea" i-a transmis Firea lui Cîţu.

"Stimatul coleg Fenechiu, cu toată simpatia, este un om decent şi un parlamentar util. Şi spunea de la tribună că îl urâm pe domnul Cîţu şi că s-a format o coaliţie pentru că suntem mânaţi de ură. Nu, domnule senator, nu îl urâm pe domnul Cîţu. Şi suntem bun creştini, treaba noastră e cu oamenii, pe care domnul Cîţu i-a uitat. E rupt de realitate, domnule Fenechiu, premierul. Asta avem cu dumnealui" a mai spus Firea.

"Domnule premier, aţi pronunţat cuvântul modernizare de vreo şapte ori, că am numărat. Pentru cine? Modernizarea, vedem ce înseamnă în Bucureşti: şobolani şi mizerie. Modernizarea înseamnă respect pentru cetăţeni. Înseamnă creşterea calităţii vieţii tuturor" a mai adăugat aceasta.

Florin Cîţu, demis din funcţia de premier

---

Actualizare - Gabriel Andronache a luat cuvântul

Florin Cîţu, demis din funcţia de premier

---

Actualizare - Sorin Grindeanu a luat cuvântul în plen

"Profesionalistmul şi competenţa USR PLUS au fost folosite pentru bătălia internă. Aţi promis că veţi construi noi autostrăzi, într-un ritm nemaivăzut. Realitatea este cu totul alta. 35 de km, domnule Drulă. Succesul administraţiei locale useriste îl ştiu toţi românii. Este imaginea şobolanilor dansând pe mormane de gunoi, marca Clotilde Armand.

Distinşi membri USR PLUS, recunoaşteţi azi că reforma nu se poate face cu ranga. Isteria nu este soluţia ca românii să o ducă mai bine.

Aţi ajuns la putere cum veţi atrage fonduri europene fără număr. Dar aţi arătat întregii Europe cum poate fi refuzat PNRR-ul în repetate rânduri. Nu v-a crăpat obrazul de ruşine când vi s-a spus că sumele pentru consultanţă sunt nesimţite.

Ca şi liberalii, aţi fost preocupaţi de alegerile voastre interne decât de vieţile românilor.

Nici dacă veţi reveni la guvernare, fix cu aceeaşi oameni, nu-i va ajuta pe oameni. Guvernarea unei ţări nu este un război de gherilă, în care cauţi non stop adeversari pe care dai vina pentru că nu faci nimic.

Deputatul Barna votează împotriva vicepremierului Barna iar deputatul Drulă împotriva ministrului Drulă. Votul de azi la moţiune nu este suficient în a poza în virgină. Aţi născut împreună cu liberalii în beţia puterii un zombie politic numit Cîţu. Sunteţi părinte unu şi părinte doi pentru acest zombie. V-aţi despărţit de el când nu v-aţi mai înţeles pe bani şi pe funcţii." a declarat Grindeanu.

Florin Cîţu, demis din funcţia de premier

---

Actualizare - A luat cuvântul Szabo Odon din partea UDMR

"Fragmentarea ciclurilor parlamentare în guverne de câte un an nu au avantajat reformele. Suntem într-o criză sanitară, sistemul medical e suprasolicitat. Iresponsabilitatea unora, inclusiv partide parlamentare, va face ca mulţi oameni să piardă lupta cu coronavirusul. Suntem în criză energetică, avem nevoie de un guvern cu puteri depline" a declarat acesta.

Florin Cîţu, demis din funcţia de premier

---

Actualizare - George Simion a refuzat să ia cuvântul spunând că "nu are niciun minut pentru Florin Cîţu"

---

Actualizare - Dan Barna îşi susţine discursul în plen

"Dle premier, aţi preferat această iresponsablitate relaxată, ne-aţi spus că valul 4 nu ne priveşte pe noi. Aţi dat grav de gard campania de vaccinare, aţi organizat congres cu 5.000 de oameni. Aţi fost frânarul reformelor. Aţi avut buna noastră credinţă. În miercurea când aţi aruncat îăn aer coaliţia, v-am spus în acea seară că aici vom ajunge. Da, noi ne respectăm cuvântul dat atunci: suntem aici şi vom vota moţiunea de cenzură" a spus Barna în plen.

"Într-o istorie politică de Lex Luthori şi Jokeri, puteaţi să fiţi Superman. Aţi preferat să fiţi doar un banal Cîţu" a conchis Barna.

Florin Cîţu, demis din funcţia de premier

---

Actualizare - Daniel Fenechiu a luat cuvântul în plen

Daniel Fenechiu i-a atact pe colegii de la USR PLUS, acuzându-i că au devenit părtaşi cu PSD şi AUR.

"Domnilor de la USR, ce-aţi vrut să faceţi? Puteţi vota cu sufletul deschis moţiunea alături de PSD şi AUR?" i-a întrebat Fenechiu pe cei de la USR PLUS.

"Constat că s-a creat o coaliţie în Parlament împotriva oamenilor care şi-au asumat guvernarea, care au soluţii şi care vor să facă lucruri. S-a creat o coaliţie între oameni care declară că nu au nimic împreună. Ce soluţii au? PSD ne spune că vrea anticipate, AUR spune că vrea guvern de tehnocraţi, USR spune că vrea să se întoarcă la guvernare. Mă întreb ce îi uneşte pe aceşti oameni. Avem 15.000 de infectaţi pe zi, avem creşteri la energie. Avem probleme. Păi asta e soluţia pe care o propuneţi românilor, să blocaţi ţara, să faceţi alegeri anticipate. Aş fi înţeles dacă spuneaţi noi PSD-USR-AUR venim cu un plan prin care să curgă miere pe străzi, să vadă românii ceva. Pe voi vă uneşte doar ura faţă de Florin Cîţu, pentru că el face lucruri, el a spus România are nevoie de reformă, a pus echipa de guvern la muncă, a tăiat sinecurile, are program ambiţios care taie planurile PSD. Îi întreb pe colegii din USR - cum poţi să votezi o moţiune în contextul în care moţiunea se referă direct la ei. Am 4 capitole din 8 pe zonele de guvernare ale USR", a afirmat Daniel Fenechiu, marţi în plenul reunit.

"Îmi amintesc pe 10 august erau lângă noi în Piaţă şi manifestau faţă de alte lucruri. Totul s-a stricat pentru că premierul a luat o decizie împotriva unui ministru incompetent. Nu puteaţi veni cu altă propunere de ministru. Puteţi spune românilor că motivul pentru care votaţi moţiunea alături de PSD şi AUR, pe care aţi semnat-o cu PSD şi AUR care este. Credeţi că românii v-au votat ca să susţineţi o moţiune de cenzură cu PSD şi AUR? Asta este cartea voastră de vizită? PNL a acţionat consecvent pentru modernizarea României, e un partid care v-a primit ca aliat, care va respectat, în ciuda unor clinciuri şi discuţii. Eu cred, personal, că nu vă reprezintă această moţiune, cum nu vă reprezintă nici cea pe care aţi semnat-o alături de AUR. Pot înţelege frustrarea. Dar dacă astăzi alegeţi să fiţi de AUR şi PSD e o alegere pe termen lung şi nu cred că vă reprezintă nici pe mulţi dintre voi, nici pe alegătorii voştri. Adoptarea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Cîţu e un act de majoră iresponsabilitate. Nu am văzut nicio opinie publică a celor care vor să îl demită pe Florin Cîţu că vor să guverneze, nu am văzut decât o demagogie pură. Toţi parlamentarii responsabili astăzi vor vota împotriva acestei moţiuni", a completat Fenechiu.

---

Actualizare - Marcel Ciolacu: "Nu v-am auzit, domnule Orban, să îi spuneţi domnului Iohannis să poarte masca la congresul PNL"

Marcel Ciolacu a luat cuvântul în plenul Parlamentului şi i-a atras atenţia lui Ludovic Orban că nu i-a spus lui Klaus Iohannis să poarte masca de protecţie în timpul congresului PNL.

"Domnule Cîţu, cred că aveţi o amnezie. Faptul că eu vorbesc primul înseamnă că PSD a luat cele mai multe voturi la alegeri. Azi facem dreptate: guvernul Cîţu pleacă acasă" a spus Marcel Ciolacu.

"Nici nu aţi început să guvernaţi, 9 luni v-aţi bătut ca chiorii pentur şefia PNL. Acum aţi ajuns şef peste un hoit politic. PNL începe să miroasă a PNŢCD. Aţi jucat golf cu vieţile românilor, sub patronajul lui Iohannis. Românii mor carbonizaţi în spitale. În "guvernul meu" românii au ajuns să moară nevinovaţi din cauza incompetenţei voastre. Statul a eşuat pentru că românilor le e frică să mai meargă la spital" a mai declarat Ciolacu.

"Domnul Cîţu, înţeleg că nu consumaţi pâine. Dar, că tot nu ne aude nimeni, ce consumaţi?(...) Acest guvern a minţit şi a furat. A împrumutat miliarde de euro, dar oamenii suferă de frig. Dle Barna, aveţi şansa azi să vă spălaţi păcatele. La precedenta moţiune de cenzură v-au căzut ochelarii. Astăzi aveţi grijă să nu vă cadă bilele... la vot. Acest guvern trebuie să plece azi." a mai adăugat acesta.

"Florine, Superman, ai căzut în cap. Zboară acasă lin!" a conchis Marcel Ciolacu.

---

Actualizare - Parlamentarii din opoziţie vociferează în plen, împotriva lui Florin Cîţu

---

Actualizare - FLORIN CÎŢU: "Am tolerat o echipă de incompetenţi mai mult decât era cazul"

Florin Cîţu susţine că a fost "prea indulgent" cu cei din USR şi că a "tolerat o echipă de incompetenţi mai mult decât era cazul".

"Acum voi spune câteva vorbe despre performanţele guvernului, realizate de colegii din PNL şi UDMR. Am aprobat programul Anghel Saligny, am reuşit aprobarea PNRR, am făcut toate eforturile pentru a ţine şcolile deschise, am pus România pe traiectoria de creştere chiar în pandemie, ştim să menţinem liniştea socială. România va avea un buget bun în 2022, un buget al dezvoltării.

Nu am crescut nici o taxă, dar PIB-ul creşte constant, în plină pandemie. Rambursările de TVA au crescut chiar şi în pandemie. A crescut numărul locurilor de muncă.

Avem o guvernare bazată pe investiţii. Asta înseamnă guvernare liberală, chiar dacă regiunea e marcată de tendinţele negative din pandemie.

Am fost singur în combaterea antivaccinismului. USR a fost inert, nu a făcut nimic împotriva campaniei antivacciniste

Este o moţiune a frustrării şi absursului. Kafka ar fi mândru de voi. Îi văd pe colegii din PSD că se uită în telefoane, căutaţi detalii despre Kafka, nu-i aşa?

Dragi români, cum ar fi o guvernare cu extremiştii al căror unic scop e prăbuşirea României?

PNL e un partid responsabil, credeţi că nu ne-ar fi uşor să trecem în opoziţie în această perioadă grea? Dar nu dezertăm, nu suntem laşi. Dacă guvernul va pica în Parlament, vom face altul tot în jurul valorilor liberale. Azi se separă apele în politică. Nu este loc de imaturitate şi iresponsabilitate politică la guvernare. Eu ştiu că voi la USR sunteţi nostalgici după guvernare zero din 2016 alături de PSD. Noi vom construi o guvernare în jurul ideilor liberale" a declarat Florin Cîţu.

---

Actualizare - Florin Cîţu îşi prezintă discursul în plen

Florin Cîţu îşi susţine discursul în plenul Parlamentului. Acesta a urcat la prezidiu însoţit de huiduielile opoziţiei.

Florin Cîţu le-a reproşat celor din opoziţie că nu au retras moţiunea de astăzi, atrăgând atenţia că astăzi au fost înregistrate 15.000 de cazuri de COVID-19.

"Cu mine, guvernarea nu este un joc de copii răsfăţaţi" a declarat Florin Cîţu.

"Astăzi a murit moralitatea. Dragi români, aţi fost trădaţi. USR votează alături de PSD, se poate să fie mai josnici de atât liderii USR? S-au aliat cu socialiştii şi neofasciştii (...) Dragi români, vă cer scuze că am crezut în USR. Adevărata lor faţă e cea de azi, şi am văzut-o încă din 2016. Tovarăşul cu spirală şi Vaile Dâncu, ce imagine!" a spus Florin Cîţu.

"Dragi români, aţi votat un partid bipolar. Ei spun că sunt în coaliţie, dar votează pentru căderea guvernului, alături de PSD (...) Responsabilitatea pentru tot ce urmează e a USR: dobânzi, pandemie, curs. La PSD e de înţeles, Dar USR votează o moţiune de cenzură care spune despre proprii miniştri că sunt incompetenţi" a declarat Florin Cîţu, acuzând USR.

Florin Cîţu, demis din funcţia de premier

---

Actualizare - Lucian Romaşcanu prezintă textul moţiunii

---

Actualizare - Şedinţa în care se va dezbate şi vota moţiunea de cenzură a început

Plenul reunit al Parlamentului a început şedinţa în care se va dezbate şi vota moţiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Cîţu.

Şedinţa este condusă de Ludovic Orban.

---

Actualizare - FLORIN ROMAN: "Vom merge cu propunerea de premier, care este şi preşedintele partidului, ţinând cont de deciziile CCR"

Deputatul PNL Florin Roman declară că, dacă realitatea va confirma declaraţiile, moţiunea de cenzură va trece. "Noi vom respecta cutuma partidului şi vom merge cu propunerea de premier, care este şi preşedintele partidului, ţinând cont de deciziile CCR", afirmă Roman... Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Parlamentarii PSD au adus în Parlament o machetă cu Superman prăbuşindu-se

Social-democraţii folosesc şi recuzită la moţiunea de cenzură care va fi votată, marţi, în plenul comun al celor două Camere. În faţa sălii de plen de la Camera Deputaţilor, pe unde vor intra parlamentarii şi membrii Guvernului, a fost pusă o machetă a lui Superman, în ipostaza în care se prăbuşeşte, aluzie la faptul că premierul Florin Cîţu s-a prezentat în ipostaze de Superman în imagini distribuite pe Instagram... Citeşte mai mult...

Florin Cîţu, demis din funcţia de premier

---

Cele două Camere ale Parlamentului se întalnesc astăzi în plen, de la ora 12:00, pentru a dezbate şi vota moţiunea de cenzură iniţiată de PSD, intitulată "Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor! Jos Guvernul Cîţu!".

PSD a anunţat că va vota la vedere moţiunea de cenzură, făcând apel şi la aleşii celorlalte partide să voteze, la rândul lor, pentru demiterea Guvernului Cîţu. Liderii PSD, USR şi AUR au anunţat că vor vota moţiunea, iar cele trei partide ar aduna împreună aproximativ 280 de voturi, 234 fiind necesare ca moţiunea să treacă.

Pe de altă parte, Florin Cîţu susţine că niciun parlamentar liberal nu va vota moţiunea, deşi aleşii formaţiunii vor fi prezenţi în bănci. Cu toate acestea, majorităţii care doreşte schimbarea Guvernului, formată din PSD, USR, AUR, ar putea să i se alăture şi o parte din parlamentarii care l-au susţinut pe Ludovic Orban la Congresul PNL din 25 septembrie.

"Sunteţi doar buni să vă faceţi imagine şi doar vindeţi promisiuni! Nu aţi inaugurat niciun kilometru de autostradă şi nu aţi lansat niciun proiect de la zero ca să înceapă lucrările! Ci doar v-aţi asumat marile proiecte de autostrăzi şi poduri lăsate moştenire de PSD! Nimeni nu o să uite cum zeci de copii au stat în caniculă, iar şeful CFR Călători, Ovidiu Vizante, sfida o ţară întreagă la telefon! Comunităţile locale au fost condamnate la subdezvoltare! Primăriile şi Consiliile judeţene au fost obligate să aloce sume uriaşe pentru lupta cu pandemia. Nici acum Guvernul Cîţu nu le-a decontat aceşti bani [...]. Guvernul României nu poate fi condus de un penal, care a fost condamnat pentru infracţiunea comisă şi care a executat şi închisoare pentru fapta sa. Culmea cinismului este că fostul deţinut Cîţu reprezintă azi, în mod aberant, tocmai Coaliţia celor care au promis pentru a accede la putere - uitând apoi să şi voteze! -Legea "fără penali în funcţii publice" se arată în textul moţiunii.

Opinia Cititorului ( 54 )

  1. ...

    ...

    Guvernul Cîţu a căzut.

    1. Sigur apare cu cretin sa spuna ca antivaccinistii sunt vinovati

      Eu n-am mai votat din 2004 de când mi-am luat leapșa cu Petrov...dar PM mai idiot ca asta nu am văzut, măcar Veorika știa sa facă gogoși iar MRU știa engleză bine...

      Economia a CAZUT!

      De Catul nu am ce zice, a cazut secerat ca "Boc" .... 

      Imi e dor de vremurile lui Basa cu "sa traiti bine" si "uite gdp de 7% TIGRUL EUROPETI" :))).... 

      Ambele naratiunei au anuntat "popopul".... 

      Si uite exemplul concret in CADEREA REALA A ECONOMIEIE!!! 

      Veniturile OAMENILOR AU CAZUT IN TERMENI REALI; banii s-au facut praf in inflatia ce s-a dus in "consum"!!! (cos total). 

      semnat comenturi "cretine" 

      Javoll mein uber-trompa-in-buda-fuhrer sieben richter uber ein. :---> in traducere libera adica o iei peste bot si daca votezi si daca nu votezi !!!!

      semnat vomitant peste toti 

    i-au stricat excursia lui Ciolanis..

    Hai Barna, vino sa ne salvezi! Sa rezolvi criza energetica si sanitara, si repede...

    1. :) esti contradictoriu :)

      Barna ? un neo-marxist de la USR sa ne salveze de criza energetica ???? sa iti reamintesc ca la Bruxelles cei de teapa lui (Renew) au sustinut si sustin ecologizarea fortata si eliminarea carbunelui ? Adica exact masurile care ne-au adus in problema energetica actuala?  

      BAI TU GANDESTI CAND SCRII CEVA ???? 

      sa ne salveze Barna din criza sanitara ?????

      Esti mortal omule! :))) 

      De unde au fost ultimii ministri de la Sanatate? De la USR-PLUS cumva?  

      Esti cretin cu spume, omule!  

      pai cine sa ne salveze, Ciolacu? Pai daca au dat jos guvernul, inseamna ca au solutii, nu?

      omul, gandeste economic si social, nu mai gandi politic!!!

      lasa nene banchere ca omu inca mai cauta creierul prin buzunarul unde a pierdut copia dupa buletin

    moartea regelui, bucuria nebunului

    1. da

      adica aalde catzunelu avea sangue blueshi ???

    ce s-a intamplat e in avantajul (personal) al lui Florin - asa cum va intelege si el nitel mai incolo... dupa ce trece de ego-ul lui nitel shifonat acum....

    pentru noi nu e un avantaj. 

    sa urmariti cine va fi prim-ministru.  

    credeati ca Florin e un soi de dictator care e pro-vaccinare sii ii obliga pe toti sa faca cum urla Dictatura Sanitara? Credeati prost.  

    ...stati sa vedeti ce dihanie a OMS-ului si josnic slujbas al Dictaturii sanitare vine acum ! Acum sa vedeti mama deciziilor dictatoriale!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!  

    Romanii o sa il regrete cat de curand pe Florin.

    MARK MY WORDS !  

    1. Pe Citu l-am dorit plecat, dar nu pentru ca ar fi dictator, ci pentru ca e prea prost sa fie dictator. El este un om care se drogheaza, cu toate cele pe care le antreneaza drogurile - dependenta, caracter sfaramat, disparitia ideii de moralitate, sociopatie si odata ajuns la carma tarii: instrainare sufleteasca fata de Patrie si fata de Popor.

      oare s-a prins cineva ca de fapt a fost eliminat cel mai abilitat om sa conduca o tara in criza economica ? :) cred ca nu.

      nu e nimic.... intreaga lume si Romania vor vedea mama crizelor economice incepand din primavara 2022 incolo ... si miezul va fi dat exact de ....datorita guvernamentala. :) 

      no other comments!

      Da Doamne mintea romanului de pe urma!  

      Vălică, mai dă-l dreq cu toate abilitățile lui. Sper sa-i urmeze Iohan și Fantomas cât de curând.

      mai scuteste-ne cu florin al tau ! va iubiti lgbtistilor ?

      eu sper doar la un pic de stabilitate.

      pentru ca... exact stabilitatea ne va lipsi in urmatoarele 12-16 luni.  

      si stiti cine va deconta ultimul asta?

      tu, eu si restul poporului.  

      Suntem deja in criza si este insamantata de Florin Puscariasul Citu.

      Vin alti "cretini"!!!

      Politicile urmatoare de guvernare vor fii politici "dure"!!! Cu iz de nationalism si socialism! 

      Intr-un fel politici de "Achitare" mai mare ca politicile de "distractie" din ciclucl economic. 

      Se intra intr-o perioada "dura" de achitare a "distractiei" trecute (economic vorbind). 

      semnat comenturi "cretine" 

      Pe axul timpului.

    HA, HA, HA, GHINION A CĂZUT PUȘCĂRIAȘ UL FUTA LAU AL FETITEI STERPE DE LA COTROCENI. CINE II VA ÎMPINGE LUTUL LA DEAL CI(KA) TU. GHINION. CE VA FACE FETITA STEARPA FĂRĂ PUȘCĂRIAȘ UL FUTA LAU.

    A cazut KKKKKAAAAAAKKKKKAAATTUUUUUUU'

    Urmatoarer miscare inteleapta a PSD-ului nu este si nu trebuie sa fie "alegerile anticipate" Alegerile anticipate cu Plavanul tradator de neam si tara la presedentia Romaniei sunt frectie la un picior de lemn. Sa nu uite PSD puterea "serviciilor" care l-au adus la sefia PNLpe Plavan si care l-aupropulsat pana la functia pe care astazi o ocupa. Prima actiune politica, patriotica, de salvare a Romaniei din urgia pe care au generat-o Plabvanul si Galinaceea, trebuie sa fie destituirea lui Johanis. Motive sunt, de la tradare deb tara pana la genocid.

    Ciolacule, destituiti-l pe Plavan, ca daca nu, nu aveti nicio putere 

     

    1. anticipate vreau, ca sa votez cu cei mai anti restrictii care sunt.

      VOTEAZA CU HAUR, CARE NE VA CONDUCE COMPETENT IN INCAPACITATE DE PLATA JUNK NE MANANCA

      VOTEAZA CU HAUR, CARE NE VA CONDUCE COMPETENT IN INCAPACITATE DE PLATA JUNK NE MANANCA

      da , chiar asa , o sa votez cu AUR ! pina sa vezi prostule ce o sa faca aur , vezi ca au facut astia !

      nu vota cu ei ... decat daca iti urasti tara efectiv.

      stii ce e mai rau decat un hot mincinos? Un hot mincinos SI AGRESIV CU PROPRIUL POPOR !  

      niciodata sa nu votezi extremistii ! Ei nu au solutii - nu ai vazut USR-PLUS ce au facut ? La fel de extremisti ... au venit pe cai mari ca fac ei si ca dreg ei... si au facut rahatul praf dupa ce au venit!

      NICIODATA SA NU MIZEZI PE EXTREMISTI !  

      "extremisti", ha...

      si psd , pnl nu sunt extrem de prosti? 

      o sa votez cu partidul pe care il pune la cale Sosoaca

      pe mine ma conduce in incapacitate de plata? duce guvernul in incapacitate. eu nu ma identific cu guvernul Romaniei care chiar merita sa intre in incapacitate de plata. sa rupem pisica odata! 

      Sosoaca e instrumentul direct al rusiei ...de evitat!

      da, extremisti!

      pnl si psd au cazut in propria capcana a promovarii (interne) a celor mai slabe elemente umane ... nu i-am vazut promovand in politica oameni noi pe criteriul meritocratiei.  

      Si eu niciodata nu am sustinut ca am avea o clasa politica de calitate prea inalta.  

      Dar PNL si PSD sunt (inca) exponentii echilibrului in politica locala. Cu toate bubele lor din cap (coruptie, tradari interne, urmarirea intereselor pecuniare ale lor, nu binele tarii, etc).  

      Chiar nu ai vrea sa vezi cum arata o tara administrata de AUR! Decat daca traiesti in afara Romaniei , ai toti bani in valuta si mizezi pe caderea leului si a economiei Romaniei!!! Sau doar daca mizezi pe o invazie militara ruseasca intr-o tara slabita de extremisti (AUR) !  

      VA AVERTIZEZ SINCER: EVITATI EXTREMISTII (usr-plus - extremisti pro-Bruxelles si aur- extremisti pro-Est si anti-UE/anti-NATO) !  

      "pe mine ma conduce in incapacitate de plata? duce guvernul in incapacitate. eu nu ma identific cu guvernul Romaniei care chiar merita sa intre in incapacitate de plata. sa rupem pisica odata! "

      dovedesti o crunta neintelegere a mecanismelor de transmitere in piete a deciziilor politice!  

      ce zici tu inseamna dobanzi imense pe leu (si leul e moneda celor mai multe credite din tara asta) ... inseamna scadere economica si inflatie la cer! Inseamna asasinarea puterii de cumparare!  

      vezi... mai usor cu ruptul pisicii... noi (eu, tu si restul) suntem puricii care traiesc pe pisica aia pe care o vrei tu rupta. 

      daca esti tot asa prost ca haur, inseamna ca esti primul la delta, vezi sa apuci sa votezi

      aberatiile pe care le debitezi sint in capul tau, ai glob de cristal ? daca ghicestii viitorul tie de ce nu ti-l ghicesti si stai sa postezi fel de fel ? ce legatura are aur cu usr ? faci comparatii fortate ca sa-ti iasa stamba la cot .asta cu extremismul e bla , bla , n-are acoperire . daca vrei binele tarii e extremism , atunci da , sint extremist !

      Tu vorbești de agresivii cu poporul ex-bancherule? Tu care îi păcăleai intenționat pe unii ca să le dai credite chf? Tu care ai distrus efectiv viețile unor oameni pentru un comision? Tu vorbești de români șomerule?

      Nu că-i țin apărarea, dar dacă nu-l cunoști personal pe om, cum îți permiți să-i aduci ofense băi bufonule?

      Prietene a recunoscut că a fraierit români naivi pe când lucra la bancă. A recunoscut că a dat credite chf unora deși știa că o să le facă foarte mult rău. S-a lăudat cu asta chiar aici pe bursa. Să l-oi fi văzut ce mândru era de realizările lui și cât de mult îi disprețuia pe cei pe care i-a nenorocit.

    Părerea mea este că discursurile lui Ciolacu si Câțu au fost execrabile. Aceștia doi sunt președinți de partid și dau tonul discursului politic? Oricâte diplome ar avea Câțu astăzi s-a descalificat singur mergând pe notele unui discurs trumpist, populist și mincinos. Despre Ciolacu ce sa mai zic, atunci când nu îi scriu alții discursurile se observă ce cuvinte putine are in vocabular cand trebuie sa formuleze o idee la liber. Cei mai evoluati din punct de vedere al discursului public au fost cei de la UDMR care au fost capabili sa exprime esența lucrurilor intr-o manieră civilizată. Daca va gandiți cinstit la ce am scris va dati seama ca nici noi nu ar trebui sa facem comentarii deplasate, pentru că politicienii ajung sa creada ca noua chiar ne place cum se comporta ei.

    1. dar ce ai vrea sa-si trimita bezele si pupici unii la altii ? probabil esti vreo fetita lgbtista , ipocrita , care nu pricepe ca este o lupta , si nu merge cu pupici , mai terminate cu ifosele astea mironositelor !

      sunt de acord cu tine, ai dreptate...calitatea intregii clase politice cred ca reflecta calitatea straturilor societatii (si viceversa).

      cred ca e nevoie noi sa ne controlam si sa avem grija cum ne educam copiii.  

      Maniera civilizata la unguri spui tu...pai asa se intampla cand nu vrei sa-i superi nici pe cei de la stanga si nici pe cei de la dreapta ca doar inca mai speri sa faci parte din noua coalitie la guvernare:-)...astia sunt cei mai perfizi si parsivi, te tradeaza cand iti este lumea mai draga..."de la una mie sase sute stimabile"...

    A cazut Catul cum a cazut ............ Per Capita (Romaniei) in cap!!! (completeaza punctele cine stie despre ce vorbesc)!

    Eu am spus ca o facem LATA de acum 2 ani!!! 

    Asa cum am anuntat si cu covidul ca se va juca financiar grav. 

    Hai ca urmeaza in 4-8 trimestre sa puna si financiarul frana de mana!!! 

    Rabdare! 

    scapa, inca, cine poate!!!! 

    Stocurile deja se aduna in piata !!!! 

    Ca sa nu mai zic (am firma in constructii) ca au intrat competitori cu preturi ce trag in jos preturile unor companii mari de distributie / furnizare materiale de constructii!!! 

    Ia si joac'o pe asta!! 

    Muncitorimea dejea concureaza la negru cu mine, LA GRAU!!! - in piata!!! 

    Asa cum anticipasem, asa cum am si anuntat ca se va intampla, jocul se repeta. 

    Financiarul in unele piete inca urca, in altele piete e spre vale...  

    Scapa cine poate! (dintre speculatori). 

    PS: iar agentii sa nu mai manance .... ca freaca menta in fata agentiilor... ala din DREAM .... (nu dam nume) a mai ridicat "n blocuri si doar 6 apartamente sunt date pe contract. :)))) 

    Cum naiba sa ceri pe un "ghetoru" de 3 - 4 ori banii constructiei unui bloc? 

    Pai daca e bula de credit! Tot ce se poate! 

    O facem lata, inca odata!!!! 

    Dormiti frumos in mertane si etc table de lux prin ghetoruri vandute la pret de buleala!!!! 

    semnat comenturi "cretine" 

    1. Totuși dumneavoastră ne anunțați de dezastrul iminent de vreo 10 ani. Mereu urmează să vină în curând și mereu se amână. Ne puteți spune totuși o dată mai exactă pe axul timpului?

      Eu nu am anuntat DEZASTRU!!!

      Am zis cum a cazut domnul de mai sus; asa cum cazuse si altii. 

      Nu VINE DOMNE DEZASTRU!!! 

      VIN IMENSE OPORTUNITATI!!! 

      NU MAI DORMITI; NU VA MAI LASATI PROSTITI DE ALTII !!! 

      Somnul natiunii naste monstrii!!! 

      Vedeti cati "adormiti" de prin ghetouri (metaforic) au eliberat etc forme de "monstrii" prin economie! 

      semnat comentrui "cretine" 

      O DATA MAI EXACTA:

      URMARESTE CRESTEREA PROCENTUALA DESCRESCATOARE ANUALA A GDPULUI PIETEI PE CARE O URMARESTI IN RAPORT CU CPIul!! 

      SAU: VENITURI EPRIMATE IN GRAME AUR "PE AXUL TIMPULUI"!!! 

      SAU: VENITURI VS CPI!!! 

      SAU: VENITURI vs GDP!!! 

      SAU:..... ma opresc... 

      O data fixa: urmareste "valul" populatiei (vezi pe google) ce VA CADEA ABRUP DIN TREND!!! (adica DECESE ACCELERATE MAI MARI CE NASTREI SAU INTRARI DE PRODUCTIVITATE TANARA IN PIATA CA SA MENTINA CADEREA GDPURILOR). 

      DIN 2024 o sa aflii unde te vei pozitiona in CICLUL FINANCIAR!!! (pe baza comparatiei cu trecutul o sa observi ca te-ai dat pe topogan) 

      PS: cat "zahar" crezi ca se mai varsa in piata? 

      Cate "mertane", audii, bmwuri ... crezi ca mai incap prin GHETOURILE ROMANIEI? 

      Chiar VISA ca urmeaza sa avem si TESLA? fara a curata stocurile existente / vechi din piata? 

      Cunosti ciclurile de acumulare /creeare / formare etc forme de stocuri in piate si ciclul de dizolvare ? 

      Ce iti zice piata? - pe nise, categorii; servicii; produse; nevoi umane? 

      Invata sa acorzi atentie mai sporita mediului (pietei locale / reginoale/ etc) inconjurator si iti garantez ce vei trece "EXCELENT DE BINE" prin toate! 

      semnat comenturi "Cretine" 

      mult iubesc la tine cele multe comenturi cretine si a dreaqului de treaba, iote colea, cum mai sare si creierul meu printre-ale tale zvonisoare !

      IN FINAL NIMIC DE ZIS, DAI BINE -N MINE CU IDEI DELOC CRETINE.... 

      lasa-ma sa-ti ceva cam eram si eu asa, mult de dat ajutor am avut pina cind mi-a trecut 

      Lasa bre, 

      sa se duca pe pustii toti ce cred ca para coapta pica -n gura cea cascata ////// 

      Para pica proasta’i gura ca o scapa.

      Ps: se scutura “perele”. 

      Ne aflam in Toamna ecoomica: toamna se acumuleaza etc stocuri; tot toamna este impulsul cel mai mare de cerere (impuls ce intra maxim si 20% in iarna econoica); tot toamna spre iarna se speculeaza / cresc preturile (economic vorbind). 

      Pica para malaiata, 

      In gura lui natafleata. 

      Chiar o sa pice “para”. 

      semnat comenturi “cretine” 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb