LIVE TEXT: Miniştrii Cabinetului Ciucă, audiaţi în comisiile reunite ale Parlamentului

Politică / 24 noiembrie 2021

Miniştrii Cabinetului Ciucă, audiaţi în comisiile reunite ale Parlamentului

Actualizare - Vasile Dîncu a primit aviz favorabil pentru funcţia de ministru al Apărării Naţionale, din partea comisiilor parlamentare reunite de specialitate.

S-au înregistrat 34 de voturi "pentru" şi 6 "împotrivă".

---

Actualizare - Daniel Cadariu a primit aviz favorabil pentru funcţia de ministru al Antreprenoriatului şi Turismului, din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

S-au înregistrat 32 de voturi "pentru" şi 12 "împotrivă" din totalul voturilor exprimate de membrii comisiilor de specialitate ale celor două Camere.

---

Actualizare - Gabriela Firea a primit aviz favorabil pentru funcţia de ministru al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, din partea comisiilor reunite de specialitate din Parlament.

S-au înregistrat 38 de voturi "pentru", 18 "împotrivă" şi 4 abţineri.

---

Actualizare - Lucian Bode a primit aviz favorabil pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

S-au înregistrat 30 voturi "pentru" şi 7 "împotrivă" din totalul voturilor exprimate de membrii comisiilor de specialitate ale celor două Camere.

---

Actualizare - Marius Budăi, propus pentru funcţia de ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale a primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

S-au înregistrat 28 de voturi pentru avizul pozitiv din totalul voturilor exprimate de membrii comisiilor de specialitate ale celor două Camere.

---

Actualizare - Florin Spătaru a primit aviz favorabil pentru funcţia de ministru al Economiei din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

S-au înregistrat 30 voturi "pentru" şi 19 "împotrivă" din totalul voturilor exprimate de membrii comisiilor de specialitate ale celor două Camere.

---

Actualizare - Bogdan Aurescu a primit aviz pozitiv, astăzi, din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului pentru funcţia de ministru al Afacerilor Externe.

S-au înregistrat 31 de voturi pentru avizul pozitiv şi 11 voturi împotrivă din partea membrilor comisiilor reunite.

---

Actualizare - Ministrul propus al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a primit astăzi aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate din Parlament.

Deputaţii din Comisia pentru Mediu şi Echilibru Ecologic , respectiv senatorii din Comisia pentru Mediu şi Comisia pentru ape, păduri, pescuit şi fond cinegetic au aprobat mandatul lui Tanczos cu 24 de voturi "pentru" şi 10 voturi "împotrivă".

---

Actualizare - Virgil Popescu a primit miercuri aviz favorabil pentru portofoliul de la Ministerul Energiei, din partea comisiilor parlamentare de specialitate reunite.

S-au înregistrat 39 de voturi "pentru", 15 "împotrivă" şi o abţinere din totalul voturilor exprimate de membrii comisiilor de specialitate ale celor două Camere.

---

Actualizare - Florin Roman, nominalizat pentru postul de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării în guvernul propus de PNL-PSD-UDMR, a primit aviz favorabil în audierile desfăşurate, miercuri, în comisiile de specialitate din Parlament.

În prezentarea sa, desfăşurată contra timp, el a făcut o singură referire la cercetare, anume că va păstra facilităţile fiscale pentru angajaţii din domeniu. El a afirmat, răspunzând la întrebări, că în privinţa sprijinirii cercetării "strategia trebuie creionată uitându-ne la balanţa comercială negativă a României", relatează Edupedu.ro.

---

Actualizare - Virgil Popescu, ministrul propus al Energiei, este audiat la această oră în Parlament. Acesta a prezentat priorităţile mandatului de ministru în viitorul guvern şi a făcut un apel pentru modificarea legii offshore până la finalul anului.

"Fac un apel către toţi colegii noştrii ca încă de săptămâna viitoare să facem un grup de lucru în Parlamentul României. Am trenat prea mult modificările la legea offshore pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră şi aş dori de săptămâna viitoare să începem împreună lucrul într-un grup de lucru cu toate partidele politice în aşa fel încât în cel mai scurt timp, poate chiar până la sfârşitul anului, să putem avea modificări la legea offshore şi să începem investiţiile în extracţia gazelor din Marea Neagră cât mai repede", a spus Popescu.

Acesta a prezentat ca priorităţi finalizarea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, retehnologizarea unităţii 1, noile SMR-uri în parteneriat cu SUA, pregătirea eliminăriu treptate a cărbunelui din mixul energetic până în 2032, dezvoltarea unui program naţional care să includă dezvoltarea de noi capacităţi energetice, finalizarea şi aporbarea strategiei energetice 2020-2030 cu perspectiva anului 2050, deblocarea proiectelor de exploatare a gazelor naturale offshore din Marea Neagră, adaptarea unor capacităţi de producţie a energiei electrice la noile tendinţe europene în materie în sensul transformării acestora pe gaz ca resursă de tranziţie către energia verde, stimularea producţiei de gaze naturale.

"Sperăm să obţinem anul acesta acordul Comisiei Europene pe planul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia", a mai spus Popescu, care a adăugat că s-a convenit cu Comisia Europeană inclusiv asupra faptului că AGA CEO trebuie să aprobe unanim (adică şi cu Fondul Proprietatea) majorările de capital.

---

Actualizare - Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a primit astăzi aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Membrii comisiilor de specialitate au avizat nominalizarea lui Vîlceanu pentru portofoliul de la MIPE cu 18 voturi "pentru", opt "împotrivă" şi o abţinere.

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene are trei mari direcţii de acţiune: închiderea exerciţiului financiar 2014- 2020, deschiderea exerciţiul financiar şi a programelor pentru perioada 2021- 2027 şi implementarea PNRR, a spus ministrul desemnat, Dan Vîlceanu, în cadrul audierilor parlamentare. Răspunzând la întrebări, acesta a subliniat că PNRR nu poate fi modificat, existând doar posibilitatea unor ajustări fine, în 2023.

---

Actualizare - Sorin Grindeanu, propus de PSD pentru funcţia de ministru al Transporturilor, a primit şi el aviz pozitiv. Grindeanu a spus la audieri că Portul Constanţa are nevoie de investiţii strategice, nu să fie privatizat, şi că programul pe transporturi este aproape identic cu cel al guvernului anterior pentru că există termene şi planuri clare de investiţii şi este nevoie doar de seriozitate în implementare.

Grindeanu a mai spus că în 2021 vor fi daţi în folosinţă 7 km de autostradă (Târgu-Mureş-Ungheni) şi mai există posibilitatea altor 25 de km pe tronsonul Sebeş-Turda. Grindeanu ar urma de asemenea să fie vicepremier în guvernul PSD-PNL-UDMR.

---

Actualizare - Alexandru Rafila, propus de PSD pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, a primit avizul pozitiv al comisiilor de sănătate din Senat şi Camera Deputaţilor, cu 26 de voturi "pentru" şi 10 voturi "împotrivă".

Rafila a declarat la audierea din comisiile parlamentare că certificatul verde este un instrument care salvează vieţi, dar trebuie introdus în momentul oportun. Rafila a părut să-l contrazică pe premierul desemnat Nicolae Ciucă care a precizat că certificatul verde reprezintă o prioritate. Ciucă a făcut un apel către parlamentari să-l aprobe cu celeritate.

---

Actualizare - Cătălin Predoiu a primit aviz favorabil în comisii

Ministrul propus la Justiţie, Cătălin Predoiu a primit aviz favorabil, miercuri, în comisiile de specialitate, cu 80 de voturi pentru şi 34 împotrivă... Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Sorin Cîmpeanu a primit aviz favorabil pentru funcţia de ministru al Educaţiei

Sorin Cîmpeanu a primit, astăzi, aviz pozitiv, din partea comisiilor de specialitate, pentru funcţia de ministru al Educaţiei.

S-au înregistrat 29 de voturi "pentru" şi trei împotrivă din partea membrilor Comisiilor pentru învăţământ ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

---

Actualizare - Adrian Câciu a primit aviz favorabil pentru funcţia de ministru al Finanţelor

Adrian Câciu a primit aviz favorabil, astăzi, pentru funcţia de ministru al Finanţelor din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

S-au înregistrat 34 voturi "pentru", 7 "împotrivă" şi o abţinere din totalul voturilor exprimate de membrii comisiilor de specialitate ale celor două Camere.

"Vineri adoptăm rectificarea bugetară. PNRR-ul este o prioritate, ne vom încadra în programul de reducere a deficitului bugetar convenit cu Comisia Europeană" a spus Adrian Câciu.

În timpul audierilor, Câciu a declarat că prioritatea guvernului este rectificarea bugetară, care va fi adoptată vineri în şedinţă de guvern. Acesta a evitat să dea informaţii cu privire la necesarul de finanţare până la finalul anului, dar a spus că există resurse la alte ministere şi se vor face realocări inclusiv la sănătate şi pentru acoperirea plăţii pensiilor şi salariilor.

Ministrul desemnat al finanţelor a spus că PNRR-ul este prioritar şi că Ministerul Finanţelor va face tot ce va fi necesar pentru încasarea avansului din PNRR şi pregătirea legislaţiei pentru îndeplinirea milestone-urillor din PNRR aferente până la data de 31 decembrie 2021.

Totodată, Câciu a spus că guvernul se va încadra în deficitul pentru acest an şi că programul de reducere graduală a deficitului bugetar convenit cu Comisia Europeană va fi respectat.

---

Actualizare -Cseke Attila a primit aviz pozitiv pentru funcţia de ministru al Dezvoltării

Cseke Attila a primit aviz pozitiv, astăzi, din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului, pentru un nou mandat de ministru al Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, potrivit Agerpres.

S-au înregistrat 34 de voturi "pentru", şi 6 "împotrivă" (USR) din partea Comisiilor pentru administraţie publică ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

---

Actualizare -Adrian Chesnoiu a primit aviz favorabil pentru funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, a primit astăzi aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului, potrivit Agerpres.

Membrii comisiilor de specialitate au avizat nominalizarea lui Chesnoiu pentru portofoliul de la Agricultură cu 28 voturi "pentru", 6 voturi "împotrivă" şi nicio abţinere.

---

Actualizare - A început audierea lui Cătălin Predoiu, ministrul propus al Justiţiei.

---

Actualizare - Lucian Romaşcanu a primit aviz favorabil din partea comisiilor din Parlament

Lucian Romaşcanu, ministru propus pentru portofoliul Cultură, a primit miercuri aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate din Parlament reunite, cu 15 voturi "pentru", 3 "împotrivă" şi o abţinere... Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Eduard Novak, Lucian Romaşcanu şi Adrian Chesnoiu, audiaţi simulat în comisiile de specialitate.

---

Miniştrii propuşi să facă parte din Cabinetul Nicolae Ciucă vor fi audiaţi astăzi în comisiile parlamentare de specialitate, potrivit Agerpres.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a depus ieri, la Parlament, lista Cabinetului PNL - PSD - UDMR şi programul de guvernare pentru care va cere votul de încredere al Legislativului.

Conform prevederilor regulamentare, fiecare candidat pentru funcţia de ministru va fi audiat, în şedinţă comună, de către comisiile permanente ale celor două Camere al căror obiect de activitate corespunde sferei de competenţă a viitorului ministru.

În urma audierii, comisiile vor întocmi un aviz comun consultativ, motivat.

Lista Guvernului PNL - PSD - UDMR este următoarea:

-prim-ministru - Nicolae Ciucă

-vicepremier, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii - Sorin Grindeanu

-vicepremier - Kelemen Hunor

-ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei - Cseke Attila

-ministrul Finanţelor - Adrian Câciu

-ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene - Dan Vîlceanu

-ministrul Economiei - Florin Spătaru

-ministrul Antreprenoriatului şi Turismului - Constantin-Daniel Cadariu

-ministrul Energiei - Virgil Popescu

-ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - Adrian Chesnoiu

-ministrul Sănătăţii - Alexandru Rafila

-ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor - Tanczos Barna

-ministrul Educaţiei - Sorin Cîmpeanu

-ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale - Marius Budăi

-ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse - Gabriela Firea

-ministrul Culturii - Lucian Romaşcanu

-ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării - Florin Roman

-ministrul Sportului - Eduard Novak

-ministrul Justiţiei - Cătălin Predoiu

-ministrul Afacerilor Interne - Lucian Bode

-ministrul Apărării Naţionale - Vasile Dîncu

-ministrul de Externe - Bogdan Aurescu.

Audierile în comisiile parlamentare încep la ora 10,00.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. si pe ministrul apararii si al IMM care nu stiu nimic?

    1. au timp sa invete

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb